Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Járda van, de azért a víz az úr

Még be sem fejeződött a Hátulsó utca felújítása, máris panaszkodnak a lakók. A páratlan oldalon ugyanis a járdáról a házak felé folyik a víz. A kivitelező azt mondja, most jobb a helyzet, mint korábban volt.
A Hátulsó utca 9. szám alatti ház lakói előre sejtették azt, ami bekövetkezett vasárnap este. A nagy esőzés következtében a víz a járdáról nem az úttestre, hanem a házakhoz folyt, a kapun be az udvarra.
– Bokáig álltunk a vízben – mondja keserűen Grubits Jánosné, az egyik lakó. – A víz – hiába építettek a kapu elé vízelnyelőt – befolyt a kapu alá. Amikor építették az utat, mi többször szóltunk, hogy ez így nem lesz jó, de nem történt semmi. Nemcsak befelé lejt a járda, hanem a ház előtt gyakorlatilag egy összefolyót építettek ki. Hasonló a helyzet a 11-es számú ház előtt is. Nem értjük, miért nem lehetett az utca szintjét lejjebb vinni, miért kellett ezt a megoldást választani.
A ház közös képviselője, Szigeti Eszter szerint hiába érveltek a különböző egyeztetések során, mégsem történt semmi.
– Nem szeretnék a dolgok elébe vágni, de teljesen érthető a lakók felháborodása. Úgy gondolom, napjainkban már van olyan műszaki megoldás, amellyel kiküszöbölhető az ilyen probléma. A tervező vagy a kivitelező a könnyebbik megoldást választotta. Mi még reménykedünk, hogy ez nem a végleges állapot, ezért megtesszük a szükséges lépéseket.
Az út generálkivitelezője a Switelsky Zrt. Kirendeltségvezetőjük, Gyurasits Aladár a Kisalföld érdeklődésére elmondta, ismeri a problémát, de a helyzet most jobb, mint korábban volt.
– Sajnos valóban mélyebben van a kapu szintje, mint a járda, de ez korábban is így volt. Éppen azért, hogy a víz ne folyjon be, egy esőelnyelőt építettünk a járdán. Azt nem vitatom, hogy nagy esőzéskor a kapu alatt is víz lehet, de néhány percen belül visszafolyik. Abban az esetben, ha a kapu magasságát csökkentették volna, akkor most nem lenne miről beszélnünk, de ezt nem vállalták. A 11-es számú háznál az udvaron a lakóknak kell megépíteni a vízelvezetőt és akkor nem lesz semmi problémájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom