Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Japánban már digitális kamera jár a mobilhoz

Japánban a pénzügyi év első felében, azaz április és szeptember között összesen 20,15 millió mobiltelefont adtak el, amely 16,3 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év azonos időszakában -- derül ki a Multimedia Research Institute által elvégzett felmérésből.
A piackutató cég szerint a második félévben 20,5 millió készülék értékesítésére lehet számítani, amely 8,2 százalékkal magasabb a tavalyi második félévnél. A növekedés hátterében elsősorban a digitális kamerával felszerelt mobilok hihetetlen népszerűsége áll.
A mobiltelefonba épített digitális kamerák segítségével a felhasználók bárhol, bármikor készíthetnek fotókat, amelyeket aztán e-mailben küldhetnek el. A kamerával felszerelt telefonok a japán mobilpiac legnagyobb slágerei, a készülékek eladásának növekedési üteme messze felülmúlja az átlagot.
Szakértők szerint a második félévben a Japánban eladott mobiltelefonok 70,8 százaléka, azaz mintegy 14,5 millió darab rendelkezni fog beépített digitális kamerával. Az első félévben az eladott mobilok 33,7 százaléka tartalmazott kamerát, a tavalyi első félévben pedig 11,3 százaléka.
A japán mobilpiac első számú gyártója továbbra is az NEC, azonban a vállalat 18,8 százalékos piaci részesedése alig múlja felül a második helyezett Matushitáét, amely 18,6 százalékot szerzett. A legnagyobb növekedést a harmadik helyezett Sharp érte el, a cég piaci részesedése 7,8 százalékról 14,7 százalékra növekedett. A Sharp sikerének hátterében az NTT DoCoMo számára leszállított, digitális kamerát tartalmazó telefonok állnak, amelyek nagyon népszerűek a felhasználók körében. A negyedik helyet a Fujitsu (8,8%) szerezte meg, az ötödik helyen a Sony Ericsson (7,6%) végzett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Windows 2000 végre biztonságos

A Windows 2000 elnyerte a Common Criteria bizonyítványát, mellyel a legmagasabb… Tovább olvasom