Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Január végén írják ki az első pályázatokat

Január 30-án és 31-én írják ki az első pályázatokat az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. Erről Baráth Etele, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt pénteken sajtótájékoztatón.
A gazdaságfejlesztési operatív program keretében a vállalati technológiafejlesztésre lehet pályázni, illetve a munkalehetőséget jelentő beruházások támogatására hátrányos helyzetű kistérségekben. A társadalmi megújulás operatív program keretében a munkahelyi képzések támogatására nyújthatnak be pályázatot a mikro- és a kisvállalkozások, ennek lényeges része az alacsony képzettségűek támogatása a Lépj egyet előre! programon keresztül.
– Az operatív programok konkrét megvalósítását az akcióprogramok tartalmazzák, az eddigi felhívások arról szóltak, hogy az érintett társadalmi szervezetek mondjanak véleményt róluk, és ezután írják ki őket, várhatóan január 30-án és 31-én – közölte Baráth Etele.
Baráth Etele kitért arra, hogy az unió megtérít minden olyan költséget, amely az operatív programot érinti. Ez volt az az alapvető bizonyosság, amelynek alapján ki lehetett írni pályázatokat – fogalmazott. A politikus szólt arról is, hogy a parlament által felállított, a fejlesztéspolitikát ellenőrző eseti bizottság szocialista tagjai segíteni fogják azt a tervezési, fejlesztési munkát, amit a magyar kormány ezen a téren végez. Beszámolt arról is, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több százmilliárd forint forrás áll rendelkezésre az egészségügy fejlesztésére. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hűtlenség és a csábítás genetikája

A csábítás és a hűtlenség mindkét nem sajátja, vagyis egyformán kódolva van bennünk. A nők teste… Tovább olvasom