Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Jánossomorja idén 949 millióból gazdálkodik

Jánossomorja önkormányzata szerdai képviselQ-testületi ülésén elfogadta idei költségvetését. Eszerint a város idén 949 millió forintból gazdálkodik, s 27,2 millió forintos hiányra számítanak. Emelkedtek a víz- és csatornadíjak is.
Jánossomorja önkormányzata szerdai képviselQ-testületi ülésén Kurunczi Károly polgármester elmondta: tavaly év végi ülésükön határoztak a 2007-es költségvetés koncepciójáról, amit megelQzött az önkormányzat 2007–2010-re szóló ciklusprogramjának körvonalazása. Idén 27,2 millió forint a költségvetés hiánya. A költségvetési tervekrQl részletesen beszámoltunk lapunk szerdai számában (A hiányt az adó növelésével pótolják – Kisalföld, rábaközi–mosonmagyaróvári kiadás, február 28., 9. oldal).
A polgármester kiemelte: az idei gazdálkodás feszességet, komoly önfegyelmet igényel az intézmények vezetQitQl s a képviselQ-testülettQl. Luka János pénzügyi bizottsági elnök is hangsúlyozta: az önkormányzatnak nemcsak a bérekkel kellene takarékoskodnia, hanem a többi kiadásait is át kell gondolnia.
Az idei felújítások közt szerepel a közutak rendezése, a polgármesteri hivatal elektromos hálózatának cseréje, a bölcsQde korszerqsítése, a Körzeti Általános Iskola alsó tagozatában a villanyvezeték-csere és vizesblokk kialakítása. A mqvelQdési ház felújításához szükséges 4,7 millióból 2 millió a támogatás, ugyanitt az önkormányzat 1 millió forintot szán a beszerzésekre. A könyvtár kialakításához szükséges 26 millióból 6 millió az önrészük, a mqvészeti iskolának 500 ezer forint jut. Ötmilliót fordítanak egy kisbusz vásárlására, míg az uszoda szaunájának és kerítésének kialakítására 3,5 millió forint kerül. A város büdzséjét a vita után egyhangúlag elfogadták: eszerint idén 949 millió forintból gazdálkodhatnak.
Drobnitsch Tamás, a szociális bizottság vezetQje, aki egyben a sportegyesület elnöke is, elmondta: a jelenlegi helyzetben nem vállalja a szervezet vezetését. Luka János javaslatára az elsQ félévben 6,3 millióval, míg a másodikban 2,3 millióval segítik a helyi sportolókat, míg az utánpótlásra költött összeget kiemelten kezelik. Nemes Csaba bizottsági elnök javaslatára a város kulturális pályázatainak összegét ötszázezerrQl hatszázötvenezer forintra emelték.
Március 1-jétQl a jánossomorjai lakók, az önkormányzat és intézményei 150 forint vízdíjat fizetnek köbméterenként, a közületek 163 forintot. A csatornáért fizetendQ díj az elQbbieknek 278 forint köbméterenként, az utóbbiaknak pedig 321. Döntöttek arról is, hogy a Közkincs-hitelprogram keretében a kisebbségi önkormányzat székhelyét könyvtárrá alakítják, a polgárQrségnek pedig 1,5 millió forintért használt autót vásárolnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

a legjobb soproni atléták távoztak

Jelentősen meggyengült, legsikeresebb atlétáit veszítette el a Soproni Atlétikai Club. A két… Tovább olvasom