Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Janika nem adja fel

Nagy János nevelőedzője, Pri József szerint nem történt tragédia azzal, hogy Jani K. O.-vereséget szenvedett Los Angelesben. A jó barát, Kovács Attila azt mondja: innen van innen visszaút.

Ökölvívás

Mint ismeretes, a kihívó, Nagy „Csonttörő” János vasárnap hajnalban 49 másodperc alatt kikapott a WBO világbajnoka, az argentin Jorge Rodrigo Barriostól. A győri származású öklöző ezzel biztosan hátrébb szorul a ranglistán, s bár sokak szerint kérdéses a hogyan tovább is, várhatóan látjuk még a kötelek között a bokszolót.
Ebben bízik a jó barát, a szintén profi bokszoló, Kovács „Vipera” Attila is, aki szerint egy szerencsétlen mozdulat következménye volt a vereség. „Sajnos az argentin egy nagyon jól kivitelezett bal felütést mért Jani testére, s ennek olyan következményei lettek, melyek a meccs befejezéséhez vezettek. Úgy gondolom, azonban semmi nincs veszve, mert tény, hogy visszaesik Jani a világranglistán, de nem hinném, hogy fel kellene adnia. Innen még bőven van visszaút. Ismerve Jani mentalitását, biztos, hogy nem szeretné itt befejezni pályafutását, bizonyítani szeretné, nem a véletlen műve volt, hogy eddig eljutott.”
Kovács Attila elmondta: beszélt „Csonttörő” edzőjével, Klein Csabával, s ez alapján nem volt annyira meglepetés számára, hogy a meccs nem a legjobban sikerült.
„ Jani nem egy ijedős gyerek, de olyan attrocitások érték egész héten, hogy azt nem tudta rendesen feldolgozni. A meccs előtt például belekötöttek a bandázsába, a hátán lévő feliratot is le akarták vele töröltetni s szinte végig másodrangúként kezelték. Mikor a bemutatás volt, már akkor gyanús volt számomra, mert az arcán nem azt az elszántságot láttam, amit korábban. Meg is jegyeztem, hogy ez nem az a Jani, akit ismerek. Sajnos igazam lett” – folytatta a győri Kovács Attila.
Azzal kapcsolatban, hogy egy vereség után – Kovács Istvánhoz hasonlóan – miért merül fel az, hogy ezzel vége is egy karriernek, a következőket mondta „Vipera”:
„ Ez magyar mentalitás. Én is hallok olyan hangokat, hogy már kicsit cikizik Janit, teljesen lesajnálják, holott nagyon kemény munkával jutott el oda, ahova magyar bokszoló még nem. Úgy gondolom, azok, akik most kritizálják, megmutathatják, hogyan kell ezt csinálni. Kívülről mindig könnyebb okosnak lenni, de mindenki elhiheti, Jani az, aki szerette volna, ha másként alakul a találkozó.”
Nagy János nevelőedzője, a győri Pri József tudja, mit élhetett át az ökölvívó, de szerinte sem kell kétségbeesnie.
„ Versenyzőkoromban én is kaptam egy ilyen ütést a májam és a borda közé, szinte ugyanoda, ahova most Jani, ami után beszorult a levegő. Ilyen esetben nem lehet mit csinálni. Hiába kapkodtam én is levegő után, legalább fél perc kellett ahhoz, hogy javuljon a helyzet. Láttam, hogy Csonttörő folytatná, de a tíz másodperc ehhez nem volt elég. Ettől függetlenül a vereség benne van a pakliban, ez nem kell, hogy automatikusan a pályája végét jelentse. Barriosnak is volt két veresége, úgyhogy nincs itt a világ vége. Sajnálom, hogy így alakult, hiszen nagyon szurkoltam neki, de ahogy a győzelem, úgy a vereség is együtt jár az ökölvívással” – mondta Nagy János első edzője.
Nagy „Csonttörő” János a TV 2 stábjának azt nyilatkozta Los Angelesben, hogy folytatja.
„ Kaptam egy nagy lehetőséget, azonban most nem tudtam élni vele. Rettentően bánt a dolog, huszonöt győztes meccs után nem fejezhetem be így. Mindenképpen visszatérek, s folytatom a bokszot.”
Addig azonban nyilván még egy kis pihenés és feltöltődés vár Janira, majd pedig jöhet az eddiginél is keményebb munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyolország 1982

Tovább olvasom