Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Jancsó nem vállalja a Dunaferr vezetését

A Graboplast rt. elnök-vezérigazgatója, Jancsó Péter tegnap megerősítette két héttel ezelőtti hírünket, neve valóban felmerült a Dunaferr Rt. vezetőjeként, ő azonban levelét megírta, s nem vállalja a válságmenedzselést.
Szűk körű sajtóbeszélgetés keretében Jancsó Péter tudatta, fontos, a magyar gazdaságra jelentős befolyással rendelkező emberek felhívták, s megkérdezték tőle, elvállalná-e a súlyos helyzetben levő, többségében állami tulajdonú Dunaferr Rt. rendbetételét. Igaz, azt is hozzáfűzte, hivatalos felkérést nem kapott. A nem hivatalos tudakozódás után Jancsó komolyan vette feladatát, s elkészített egy tervezetet, hogy milyen lépésekre lenne szükség a súlyos adóssággal küzdő cég életében. Észrevételeit kérdések és javasolt célok formájában eljuttatta az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnökéhez, Puch Lászlóhoz, az anyag azonban nyilvánosságra került, valakik kiszivárogtatták.

Lépéselőny helyett hátrány

Jancsó Péter, aki a Graboplast rt. elnök-vezérigazgatói tiszte mellett a Rába rt. elnöke is, úgy fogalmazott: a kiszivárogtatással lépéshátrányba került volna a tervezett intézkedések végrehajtásában, s értelmetlennek látta a további huzavonát. Ezért úgy döntött, írásban is jelzi a „ fontos, befolyással bíró urak " felé, hogy nem vállalja a megbízatást. Kérdésünkre sem nevezte meg, kik ezek az urak, s nem kívánta kommentálni a kiszivárogtatást sem.

Kihívás lett volna

Jancsó Péter azt viszont nem titkolta, kihívás lett volna számára a feladat, mivel tizenhárom év óta ezt csinálja. Szembenézett azzal is, hogy a Dunaferr helyzete rendkívül rossz, ami rendkívüli intézkedéseket igényel. Kérdésünkre, hogy mit ért ezalatt, azt mondta: a drága szállítások felmondása sértené a teljes politikai spektrumot és erős korlátozást jelentene az is, hogy ősszel önkormányzati választások lesznek. Jancsó szerint, ha Dunaferr-ügyben nem lép gyorsan az állam, újabb több tízmilliárdos kár érheti a tulajdonost. Ennek elkerülése érdekében felvetette azt is, hogy az idén júniusban a Dunaferrnek csődöt kellene jelenteni. Jancsó végül arról beszélt, a sajtóra nem haragszik, kiszivárogtatni csak a politika tud.

Korábban:

Jancsó a Dunaferr élén? (2002.06.08.) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárkodó régészek

Nem kincsek, hanem összefüggések után kutattak a Mosoni-Dunában a hétvégén a búvárnak kiképzett… Tovább olvasom