Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Jancsó a Dunaferr élén?

Jancsó Péter, a Graboplast Rt. elnök-vezérigazgatója lehet a Dunaferr válságmenedzsmentjének vezetője – értesült a Kisalföld. Az érintett nem cáfolta, igaz, meg sem erősítette hírünket.

Jancsó Péter
A Kisalföld úgy tudja, hogy Jancsó Péter nem vezérigazgatóként vagy elnökként, hanem miniszteri biztosként irányítaná a döntő részben állami tulajdonban levő részvénytársaságot, amelynek igen kis százalékban – 0,014 – a soproni önkormányzat is tulajdonosa. A Dunaferr két évvel ezelőtt még 384 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt produkált, az utóbbi időszakban azonban „ igazi " állami cégként funkcionált, s igen jelentős veszteségeket halmozott fel. A kedvezőtlen folyamatok megállítása válságmenedzselést igényel, s ennek vezetője lenne Jancsó Péter miniszteri biztosként.
Megkeresésünkre a győri cégvezető az ilyenkor gyakran alkalmazott „ sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarom " mondattal zárta rövidre az információkat, így aztán az a kérdés már szóba sem kerülhetett, hogy Jancsó miniszteri biztosi kinevezése után megtartja-e a Graboplast elnök-vezérigazgatói, a Rába rt. elnöki posztját. Ismerve azonban Jancsó Péter győri elkötelezettségét és a válságmenedzseléssel együtt járó kockázatokat, szinte biztosra vehető, hogy nem száll ki sem a Graboplastból, sem pedig a Rábából. Az pedig legfeljebb majd kinevezése után hozható szóba, hogyan lehet e három fontos feladatot ellátni.
Jancsó várható kinevezése mindenesetre nem számítana vaskos meglepetésnek. Már a választások előtt is felmerült, hogy MSZP-győzelem esetén gazdasági miniszter lehet. Mivel nem lett, sokan biztosra vették, hogy fontos feladatot kap, szakértelme mellett ugyanis sosem titkolta baloldali elkötelezettségét.

 Névjegy

Jancsó Péter 52 éves, gépész- és gazdasági mérnöki diplomával rendelkezik. A Graboplastnak 1988 óta vezérigazgatója, 1990 óta pedig elnök-vezérigazgatója. A Rába rt. elnöki tisztét 1998 óta tölti be. 1995 és 1998 között az ÁPV Rt. felügyelőbizottságának volt a tagja, 1997 és 2000 között pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traviata kedvezménnyel

A Győri Nemzeti Színház nyugdíjas és diák nézőinek egyszeri és rendkívüli alkalmat kínál. Mivel az… Tovább olvasom