Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Jakupcseket kikapcsolja a nőcizés

A Jakupcsek Show nemrég jubilált a századik adással; a műsor néhány hónap alatt a legnézettebb lett a maga műfajában. A műsorvezető szerint a siker kulcsa az, hogy nem nőként gondolkozik a szakmáról.
– Az ön talkshow-ja jelenleg a legnézettebb délutáni műsor. Számítottak ilyen sikerre, amikor elindították?

– Igyekeztünk valami olyat kitalálni, amit addig még senki nem csinált. Bár show-nak nevezik, a szórakoztató műfajhoz ebben az értelemben semmi köze. Társadalmi feszültségeket keltő témákat és személyes történeteket dolgozunk fel, olyasmikről beszélünk minden alkalommal, ami sokakat érint és foglalkoztat. Nagyon örülök, hogy az emberek úgy gondolják, ebbe a műsorba valóban tét bekerülni, mert tudják, a problémájukat komolyan vesszük és miután beszéltünk róla, változásokra is számíthatnak az ügyükben. Úgy érzem, ez egy megbecsült műsor, és nemcsak a nézők, hanem a szakma szemében is, ami ritkaságnak számít.
– A mai médiapiacon nőként nagyon nehéz érvényesülni. Mi lehet ennek az oka?

– Kevés kreatív nőre van szükség. Azt mondják, a csinos nőket nézni szeretik, nem pedig hallgatni. Ez persze nem így van, de így gondolkodnak a vezető pozícióban ülők, akik természetesen egytől egyig férfiak. Nőre maximum műsorvezetőként van szükség, akinek nincs önállóan megoldandó feladata. Meg persze szerkesztőként. Ebben a „segédmunkás" státusban például szinte csak nők dolgoznak.

– Önnek mégis sikerült áttörnie ezeket a korlátokat. Kvízműsort vezetett Vágó Istvánnal konkurálva, most pedig komoly befolyással rendelkező talkshow-ja van.

– Engem mindig bedobtak a mély vízbe, szinte minden műsorom konkurált egy másikkal. De megbíztak bennem, tudták, hogy bizonyítani fogok. Talán mert én nem nőként gondolkozom a szakmáról.

– Ez mit jelent?

– Ez a munka teljesen másfajta életvitelt igényel, és nemcsak a nézők, hanem a szakma szemében is mint amit a nők nagy része képvisel. Gyorsnak, határozottnak, tájékozottnak kell lenni és pillanatok alatt kell tudni dönteni. Ezenkívül maximalista vagyok és rengeteget dolgozom. A munkabírásomat Friderikusz Sándoréhoz szokták hasonlítani. Sokszor előfordul, hogy reggel 9-től este 8-ig a műsort készítem, de ha hazamegyek, útközben, vagy a konyhában gondolatban már a következő napot szervezem. Akkor vagyok egyedül gondban, amikor pihenni kell.
Nem gondolom, hogy ez normális, de én így élvezem a dolgokat. És nem hiszek a nem befektetett munka sikerében.

– Az élet más területein is elutasítja a gyenge nő szerepét?

 – Abszolút nem. Engem kifejezetten kikapcsol a „nőcizés". Imádok néha a barátnőimmel elmenni vásárolgatni és kizárólag női dolgokról beszélgetni, úgymint smink, ruhák, pasik. Egyébként barátnőim is mostanában lettek igazán. A szellemi társaim eddig egytől egyig férfiak voltak, de nemrégiben megismertem olyan ízig-vérig nőket, akikkel tényleg mindenről lehet beszélgetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos fellépés a lakásmaffiák ellen

Az Országgyűlés lakásmaffia-tevékenységet feltáró albizottsága felkéri az országos… Tovább olvasom