Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Izraeli repülők - A HM-et nem tájékoztatták a gépek érkezéséről

Előzetesen semmilyen információja nem volt a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) az izraeli katonai gépek érkezésével kapcsolatban. Szekeres Imre vizsgálatra kérte a kormányfőt.

11 óra 44 perc - A HM-et nem tájékoztatták a gépek érkezéséről

Bocskai István, a HM szóvivője elmondta: a miniszter annak érdekében kezdeményezi a vizsgálatot, hogy kiderüljön, miként kaphattak diplomáciai engedélyt azok az izraeli katonai repülőgépek, amelyek szerdán "megközelítési és átrepülési" feladatokat hajtottak végre a ferihegyi repülőtéren.

A vizsgálatra azért is szükség van - mondta a szóvivő -, mert a honvédelmi tárcának előzetesen semmilyen információja nem volt a gépek érkezésével és azok típusával kapcsolatban.

Szollár Domokos korábban az MTI-nek azt mondta, hogy azonnali tájékoztatást kért a kormányfő a külügy-, a honvédelmi és a közlekedési minisztertől a Magyar Nemzetben megjelent állításokkal kapcsolatban.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában saját forrásra hivatkozva azt írta, hogy két, első ránézésre civil küllemű izraeli felderítőgép repült át szerdán Magyarország fölött.

Az izraeli légi- és űrerők két gépe szerdán kétszer megközelítette a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távozott - írta a Magyar Nemzet.

A repülésekről a lapnak Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) szóvivője annyit mondott, hogy a gépek diplomáciai engedély birtokában voltak itt, de nem a HM illetékes az engedélyek kiadásában. A Külügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa, Balogh Dénes pedig arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a tárca csak közvetítő szerepet játszott az eljárásban, az a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatóságának felelősségi körébe tartozik, de az NKH az írásban feltett kérdésekre lapzártáig nem válaszolt.

A Magyar Nemzet európai légi irányítási forrásokból úgy tudja, hogy a repülési tervekben 4X679 és 4X676 izraeli polgári lajstromjelek és Israeli Air Force 005 és 006 hívójelek szerepeltek, valamint „védett járat" megjelölés.

8 óra 40 perc
- Izraeli kémgépek repültek át Magyarország fölött?

Két, első ránézésre civil küllemű izraeli felderítőgép repült át Magyarország fölött - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Az izraeli légi- és űrerők két gépe csütörtökön kétszer megközelítette a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távozott - írták.

A repülésekről a lapnak Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) szóvivője annyit mondott, hogy a gépek diplomáciai engedély birtokában voltak itt, de nem a HM illetékes az engedélyek kiadásában.

A Külügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa, Balogh Dénes pedig arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a tárca csak közvetítő szerepet játszott az eljárásban, az a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatóságának felelősségi körébe tartozik, de az NKH az írásban feltett kérdésekre lapzártáig nem válaszolt.

A Magyar Nemzet európai légi irányítási forrásokból úgy tudja, hogy a repülési tervekben 4X679 és 4X676 izraeli polgári lajstromjelek és Israeli Air Force 005 és 006 hívójelek szerepeltek, valamint "védett járat" megjelölés.

Olvasóink írták

221 hozzászólás
 • 221. 56-os 2010. március 30. 22:02
  „218. Lone_wolf.. 2010.03.29. 23:21

  "Talán Iránnal nem bírnának de arra meg ott az atom és Teherán füsté válna szépen"

  Látod polgár, én csak erre várok. Mert ezt nem élnétek tovább !!!”
 • 220. 56-os 2010. március 30. 21:58
  „219. czindi 2010.03.30. 17:50

  Teljesenn igazad van.
  A fehérek. az amcsikat beleértve, "sajnálták a szegényeket". Ezért lettek túlfegyverezve.
  Visszaéltek minden rendes ember jóhiszemüségével. Ez lesz a vesztük.
  Amikor egy moldva zsidó (nemrég van ott) kiakarka irtani a benn szülöket, hogy lehet azt nevezni ?
  Mint tettek az angolszászok az amerikai indiánokkal, vagy az austral aboriginekkel ?
  Lötték öket mint a nyulakat.

  Érthetetlen hogy manapság Hága csak a volt jugokkal, délamerikaiakkal töri a fejét, úgyanakkor
  egyesek foszforral stb. lönek a ködobállókra éa ezt senki sem kéri számon !!!”
 • 219. czindi 2010. március 30. 17:50
  „218 tévedsz. Izrael addig van, amig az amik (és a többi támogatók) akarják ill. pénzelik őket. Kezdtek elszemtelenedni, az államok rájöttek, hogy csak fejőstehénnek nézték őket. Reped a cérna, ha ezt nem látod, inkább festegessél, ne a politikával foglalkozz.”
 • 218. Lone_wolf.. 2010. március 29. 23:21
  „czindi izrael bármikor meg...... az muszlimokat.Az izraeliek jó katonák a muszlimok meg nem ennyi elég is bizonyíték erre a csomó közel keleti háború pedig akkor még nem volt annyi különbség a technikában.A tömeg már nem jelent semmit ebben a korban, erre ismét bizonyíték a több közelkeleti háború.Osirakot is simán kilőtték irak közepén / mellesleg az egy készülő atom reaktor volt a 80 as évek elején/.Talán Iránnal nem bírnának de arra meg ott az atom és Teherán füsté válna szépen <moderálva...>”
 • 217. 56-os 2010. március 28. 22:57
  „212. lótusz 2010.03.25. 15:49

  Ki morvai krisztina és mit mondott ?
  kösz”
 • 216. 56-os 2010. március 28. 22:54
  „215. czindi 2010.03.27. 21:21

  Nem kell soká várni.
  Minap hallgattam egy Iseaël-i irót aki prédikálta a civil háborút Israël-be.
  Ö hasonlitotta össze Israëlt Iránnal.
  Mind a kettöbe a vallásosok keverik.
  Ez nem tölem származik, a hullámokon érkezett, remélem nem "moderálnak".

  Vegyünk Iránt; mielött a yankeek és a csigaevök nem kevertk, mimta állam volt.
  Nem lehet mimdenért a titkos police-t hibáztatni .

  Akármilyen anti-Islam vagyok, örülök hogy az amcsiknak beletörik a foguk.”
 • 215. czindi 2010. március 27. 21:21
  „Kedves meir! Izrael egy "csinált" állam, gondolom, ezt te is tudod. A holokauszt miatt kikényszerített pénzekből állt össze, és azóta is pumpoljátok a világot, elsősorban persze az USA-t. Kezd fogyni a pénz, hát jöhet az újabb "holokauszt-prés": ismét perlitek ennek az amúgy is sokat szenvedett szerencsétlen országnak az OTP-jét, MNB-jét, a MÁv-ot sokmilliárd dollárra. ( lehet ezért voltak itt a gépeitek - amelyeket egyébként simán le kellett volna kényszeríteni a földre, ha nem engedelmeskedik, lelőni! - hogy megnézzék, maradt-é még valami a kasszában? És ezek után azt várjátok, hogy szeressenek benneteket? A világ kezd elfordulni tőletek, és ha nem húzzátok meg magatokat, kiürülnek a támogatások, és az arabok megesznek benneteket. Nem örülök ennek, mert akkor megint szétspricceltek a világban, és ide is megint több jut belőletek.”
 • 214. 56-os 2010. március 25. 17:26
  „211. elemér 2010.03.24. 07:17

  Esetleg megpróbálni british, austral stb. útleveleket szerezni.”
 • 213. 56-os 2010. március 25. 17:23
  „moderálva off”
 • 212. lótusz 2010. március 25. 15:49
  „egyedül csak morvai krisztina tudott értelmesen felszólalni az izraeli gépek miatt, mások csak habogtak. jobbik kell-.magyarországnak és kész”
 • 211. elemér 2010. március 24. 07:17
  „N-yahoot le se szarták. Neki menni kell, mert ezzel ...... béke tárgyalás nem lessz.”
 • 210. astra1 2010. március 24. 01:01
  „Minek tájékoztatták volna? Hisz csak hazanéztek egyet nem ?”
 • 209. elemér 2010. március 22. 19:58
  „Meier én végighalgattam M.O. Izraeli USA követ interjut Charlie Rose-al. N-yaho-val itt Obama nem is találkozik. Hillary fog majd a szájába világitani. Most azt hazudozzák hogy Iran fenyegeti öket és ezért van rájuk szükség. Azt mi is eltudjuk intézni, nem kell nekünk Izraeli szarkeverés. Nem éri meg és már unalmas.”
 • 208. elemér 2010. március 22. 17:38
  „207 h.sz. meir

  Na látod Meir, amcsik nélkül ti semmire se viszitek. Idáig mi etettük és fegyvereztük Izraelt és békét is csak mi csinálhatunk ott. Obama küldte Bident a zseblámpával. Most pedig iderendelte Natanyahot és belevilágit a szájában.”
 • 207. meir 2010. március 22. 16:32
  „20(-os!!
  menne az nekunk nagyon is jol egyedul is!! csakhogy az "amcsik"minden orszag,minden belugyebe szeretik beleverni a pofajukat!!azt hiszik ok a vilagbeke csendorei!!-megis mi a jo francot keresnek meg mindig Afganistanban es Iraq-ban?? Jaaaaa!!! Az Olaj ott van???”
 • 206. meir 2010. március 22. 16:28
  „199!!
  ez a tetves bunko Joe Biden idetolja a retkes pofajat hozzank,es kovetelozik!!
  maradjon otthon a Hussein Obama mellett!!
  Mi NEM teszunk eleget egyetlen USA vagy EU kovetelesnek sem!!
  Erets Israel NEM az USA es NEM Europa!!!Nem turjuk tovabb azt hogy minden alkalommal egy-egy jott-ment senkhazi mondja meg nekunk milyen "feltetelek"(??)mellet elhetunk mi zsidok a sajat orszagunkban!!
  Biden,Obama soprogessen csak a White Haus elott!!!!”
 • 205. elemér 2010. március 22. 16:06
  „Azért lököttek, mert azt hiszik katonailag ök megtudják problémáikat oldani. Ez pedig nem úgy megy.
  Zsidók mehetnek oda bárhonnan a világrol, de megoldást nemtudnak. Oda diplomácia, egyezkedés és elismerés kell. Amcsik nélkül az nekik nem megy. Nekünk meg már régóta Izrael pup a hátunkon.”
 • 204. lótusz 2010. március 22. 15:05
  „Nyomtatóbarát változat
  Megosztom!

  Ismét palesztin fiatalokat gyilkolt a "világ legerkölcsösebb hadserege"

  Az izraeli hadsereg szombaton éles lövedékkel lőtt bele a megszállás ellen tüntető palesztin fiatalokba a ciszjordániai Náblúsz várostól délre elterülő ´Arák-Búrin palesztin faluban. Két tüntető a kórházban belehalt a sebesülésébe. Az izraeli hadsereg az orvosi bizonyítékok ellenére azt hazudja, hogy a katonák nem használtak éles lövedéket.

  Muhámmád Mákdúsz koponyaröntgene - "nem használtak éles lövedéket"

  Vasárnap délben a Náblusz városától délre levő ´Arák-Búrin palesztin falu határában nézeteltérés támadt az őslakosokat rendszeresen provokáló zsidó telepesek és a palesztin fiatalok között. A zsidó telepesek persze azonnal kihívták a megszálló izraeli katonaságot, pontosabban az annak keretében szolgáló ,,határrendőrséget". Az izraeli fegyveresek megjelenése után a szokásos erőviszonyok mellett összetűzésekre került sor a megszállók és a palesztinok között.

  Muhámmád Mákdúsz kórházba szállítás közben

  Az izraeli hadsereg a tüntetők föloszlatására könnyfakasztó gránátot, gumi- és éles lövedéket is bevetett. Muhámmád Kádúsz 16 éves fiatalt súlyos lőtt sebbel szállítottak a náblúszi Ráfidijá kórházba, ahol rövid időn belül belehalt sebesülésébe. Uszájd ´Ábd en-Nászer 19 éves fiatalt is lőtt sebbel szállítottak kórházba, s ma reggel ő is meghalt.

  Hozzátartozók az egyik áldozat holttestével

  Az izraeli hadsereg igyekezett megcáfolni a palesztinok állítását, miszerint éles lövedéket használtak a tüntetők föloszlatására. Dr. Mahmúd Ká´ádán, a náblúszi Ráfidijá kórház orvosa viszont a Jediot Áhránot izraeli lapnak és a Máán Palesztin Hírügynökségnek egyértelműen kijelentette, hogy az áldozatok testébe éles lövedékek fúródtak be. A palesztin orvos állítását alátámasztották az izraeli Becelem (????) nevű emberjogi szervezet által most közzétett kórházi röntgenfölvételek.

  A két palesztin fiatal halálát előidéző katonai föllépést az izraeli hadsereg szóvivője a következőképpen indokolta: ,,A tüntetés veszélyes provokáció volt, de a katonák mégsem használtak éles lövedéket. A rendbontók a tömegre a szabályzatnak megfelelő módon kilőtt gumilövedékektől sérültek meg".”
 • 203. elemér 2010. március 22. 13:56
  „197. h.sz. meir
  Madoff már kifosztotta az amcsi zsidókat. Zsidók nélkül nem lett volna világválság.”
 • 202. elihu 2010. március 22. 13:10
  „Meir! Maradjunk annyiban, hogy az első telepesek nem zsidók voltak, azok csak kéőbb jelentek meg az iparosodás révén.
  A kérdésedre válaszolva mi lenn a ha mi kivonulnánk? Egy természetesen, szabadon fejlődő ország.”
221 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói hármasgyilkosság: jogerős életfogytiglan

Helyben hagyta Perecz József vádlottal szemben a 2008. május 17-én elkövetett makói hármasgyilkosság… Tovább olvasom