Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -4°C | 2°C

Ízletes ételek, nemes borok, kiváló muzsika

Az idei Presztízs-gálára nemcsak a díjazottak közül próbáltuk a legjobbakat kiválasztani, hanem a menü és a műsor összeállításánál is ezt a szempontot követtük. Az esten a Bolyki Brothers mellett Dés László, Emilio és Zséda is fellép.
Bolyki Brothers
A harmadik Presztízs-gálán – hagyományainkhoz hűen – igyekeztünk izgalmas, színes műsort összeállítani vendégeinknek, hogy ezzel is ünnepélyesebbé tegyük a díjátadást. A gála résztvevőit a Bolyki Bro-
thers szórakoztatja, ezúttal vendégművészekkel együtt adnak koncertet. A komolyzenei végzettséggel rendelkező négy Bolyki testvér első fellépését 1985-ben jegyezték, és 16-17 éves koruk óta járják a világot a Budapesti Fesztiválzenakar, illetve az Erkel Ferenc Kamarazenekar tagjaiként. A négy fivérre a kiváló muzsika mellett jellemző a könnyed elegancia, a virtuozitás, és a színpadon nem nélkülözik a humort sem.

A Bolyki testvéreknek az est folyamán három vendégük is lesz: Zséda, Emilio és Dés László. Zséda nem ismeretlen a szegedi közönség számára. A Cotton Club Singersszel országos ismertségre szert tett énekesnő 2001-ben
Dés László
kezdte szólókarrierjét, s azóta már többször járt városunkban. Fellépett például tavaly a Délmagyarország 95. születésnapi partiján, a Klauzál téren.

A pályáját 13 évesen kezdő Emilióra, aki autodidakta módon tanult dobolni, 16 éves korában figyeltek fel a profi dzsesszzenészek. 2001-ben jelentkezett első albumával, s a dzsessz, funky és soul világában könnyeden mozgó énekes még ugyanabban az esztendőben elnyerte egyebek mellett Az év felfedezettje díjat. A harmadik meghívott művész Dés László, aki egy éve egy másik produkcióban volt a Prezstízs-gála vendége. A rendkívül
Emilió
sokoldalú muzsikus számtalan filmzenét írt, valamint a Valahol Európában musical muzsikáját is ő szerezte. Emellett a remek szaxofonistának több szólóalbuma jelent meg.

Ebben az esztendőben is nagy gondot fordítottunk a vacsorára, ezúttal Puskás Lászlót, a Kárász csárda tulajdonosát kértük fel arra, hogy prezentálja a kiváló ételeket. Előételként füstölt marhanyelvet kínálnak ananászos-balzsamecetes jércesaláta ágyon.

Ezt Újházy tyúkhúsleves követi, amelyet a hagyomány szerint házi csigatésztával készítenek. A sertés szűzérméket gorgonzola mártással, gombás rizssel és hercegnő burgonyával körítve tálalják fel.
Zséda


Desszertként pedig túrós rétest fogyaszthatnak vendégeink, méghozzá áfonyaöntettel. A kiváló ételekhez kiváló bor dukál, amelyeket a Kárász csárda üzletvezetője, Bánfi László válogatta kimondottan ehhez az ételsorhoz. Szerepel a borlapon Neszmélyi chavignon blanc (1997 Hill top Neszmély), 2005-ös Villányi portugieser Bock József borászatából, valamint 2003-as tokaji furmint a Disznókő pincészettől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom