Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Ízek partija a kastélyban

Magyarország legújabb és legmodernebb húsipari feldolgozóüzemeit avatta fel a közelmúltban a magyar élelmiszer-ipari cégek között meghatározó Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft., mely előtt ezzel a beruházással a fejlődés új dimenziói nyíltak meg. (x)

Réti Attila tulajdonos és dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter közösen avatták az üzemet
Az abdai üzemet szeptember 3-án dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter adta át, majd a mintegy 300 meghívott prominens vendéget a Hédervár Kastélyszállodában tartott emlékezetes partin látta vendégül a
Kaiser Food kft.

A legmodernebb húsüzemek

A Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. fennállásának eddigi legnagyobb – egymilliárd forintot is meghaladó – beruházásához a cég vezetése a SAPARD-pályázaton 263 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, a fennmaradó összeget saját tőkéből, illetve a Magyar Külkereskedelmi Banktól felvett hitelből fedezték. A beruházás célja az volt, hogy a Kaiser Food kft. abdai húskészítménygyártó üzemében és mosonmagyaróvári szalámigyárában az európai uniós színvonalat is meghaladó termelésre nyíljon lehetőség, és egyben megteremtsék a további bővítés feltételeit.

– Mindkét üzem alapterülete 1200 négyzetméterrel nőtt. Abdán felépítettük az új főző-füstölő és pácolóüzemet, megteremtettük épületgépészeti hátterét, és többlet-füstölőkapacitást hoztunk létre. A mosonmagyaróvári üzemben a legmodernebb technológiát képviselő három új klímakamrát helyeztünk üzembe és felépítettük cégünk második szeletelőüzemének épületét – mondta el Réti Attila tulajdonos, aki méltán büszke arra, hogy a fejlesztésnek köszönhetően mindkét üzem európai uniós regisztrációs számmal fog működni, így korlátozás nélkül szállíthatják termékeiket az EU teljes piacára.

Javuló munkakörülmények

A rekonstrukció során a Kaiser Food kft. 240 munkatársának munkakörülményei jelentősen javultak, az egy éven belül várható további fejlesztések pedig új munkahelyeket teremtenek.

A környezetbarát, energiatakarékos hűtőknek és a központi takarítórendszernek köszönhetően a két üzem által okozott környezeti terhelés jelentősen csökken – hangzott el az abdai avatóünnepségen.
Legalább ennyire fontos, hogy a kedvelt Kaiser-termékek fogyasztói mit vehetnek észre a korszerűsítésből. Mint Réti Attila elmondta, elsősorban a még kiegyensúlyozottabb termékminőség és az egyes termékek eltarthatósági idejének növekedése lesz kézzelfogható a vásárlók számára, illetve az, hogy az eddiginél is gyakrabban találkozhatnak az üzletekben újdonságnak számító, egészséges, minőségi Kaiser-márkatermékekkel.

A Kaiser Food Kft. menedzsmentje már az átadás pillanatában a további fejlesztéseket tervezi. Várhatóan már 2005-ben sor kerül a mosonmagyaróvári második szeletelőüzem és az abdai új főző-füstölő üzemrész létrehozására – hangzott el a két építkezés történetét bemutató rövidfilmekben, melyeket már a Hédervár Kastélyszálloda parkjában tartott látványos fogadáson vetítettek le a partira hivatalos mintegy 300 vendégnek.

Kerti mulatság

A hivatalos abdai üzemavatást követő, elegáns kerti mulatságnak a gyönyörű Hédervár Kastélyszálloda adott otthont. A vendégeket látványos és szórakoztató programok sokasága és udvarias pincérek hada fogadta. A frissítők elfogyasztása után mindenki hangulatának és érdeklődési körének megfelelően választhatott a kastélypark különböző pontjain zajló szórakoztatóprogramok közül. A népszerűségi listán a lóerők számától függetlenül egyértelműen a járművek vezettek. A győri A1 Autószalon BMW-it legalább annyian csodálták meg és vitték el próbavezetésre, mint ahányan lovas fogattal Hédervár és a Szigetköz szépségeinek megcsodálására indultak. Ezzel egy időben a győri Szabadidő Vívó Sportegyesület sportolói a vívás alapjaival ismertették meg a vendégeket, akik a park másik sarkában egy talán még hatékonyabb fegyver, az íj használatát is kipróbálhatták.

Sokan voltak kíváncsiak a gyönyörűen felújított kastélyra is – ők Pusztai György, a Hédervár Kastélyszálloda menedzserének kalauzolása mellett tehettek egy rövid időutazást az évszázados falak között.
Felejthetetlen emlékkel, egy portré hitelességével vetekedő, karakteres árnyképpel lettek gazdagabbak mindazok, akik Dluhopolszky László portré-karikaturista és árnyképrajzoló művésznek modellt ültek. A Budapestről érkező művész az intenzív érdeklődésnek köszönhetően egész délután, este fáradhatatlanul rajzolta és vágta a vendégek árnyképeit.

Pazar látvány, fenséges ízek

A kötetlen programokat látványos, a kastély parkjában felállított elegáns sátrak előtt zajló színpadi programok követték. Előbb a győri Fresco Ballo együttes reneszánsz táncbemutatóját és látványos zászlóforgató produkcióját csodálhatták meg a vendégek, majd Mayer Éva hédervári divattervező kollekcióját bemutató csinos modellek sétáltak le a kastély lépcsőin, és érkeztek a meglepett vendégek közé. Fotósok és asztaltársaságok egyaránt hálásak voltak az elegáns modelleket viselő manökenek társaságáért.

A gondosan összeállított menüsor híven tükrözte a kastély konyhájának széles választékát, mely nagy sikert aratott a partnerek körében. Az est hangulatához remekül illettek a szabad tűzön sütött húsnyársak, de azok sem csalódtak, akik a menüsort választották. Az ízletes, svédasztalos vacsora folyamán nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a vendégek fülét is kényeztették a vendéglátók. A színpadon a nemzetközi ismertségű, győri származású gitárművész, Pusztai Antal szórakoztatta játékával a Kaiser vendégeit, míg a meghitt hangulatot a fáklyákkal megvilágított park és a reneszánsz kastély biztosította.

A vacsora után látványos lézershow, majd tombolasorsolás tette izgalmassá az estét, az éjszaka folyamán pedig fülbemászó zenére ropták a táncot a vendégek, vagy a kastély pincéjét keresték fel, ahol minőségi borokkal és magyaros dallamokkal várták őket a vendéglátók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régió, tevékenység, alkategória szerinti keresés

Időt takarít meg és könnyebben megtalálhatja az igényeinek megfelelő céget ha keresési… Tovább olvasom