Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Iváncsik fiatalokat oktat

Iváncsik Mihály szerint a helyi fiatalokra kell a jövőben építkeznie a győri klubnak. A Rába Quelle-ETO elnökségének tagja felügyeli az utánpótlásképzést az egyesületnél.

Kézilabda

Mint arról korábban már beszámoltunk, elnökségi tagként, valamint az utánpótlást felügyelő szakmai vezetőként tért vissza a közelmúltban az ETO-ba Iváncsik Mihály, a klub nyolcvanas években nagy sikert elért csapatának klasszisa. A világválogatottban is több alkalommal szerepelt jobbszélső örömmel vállalta a felkérést.
„ Mindig is szívügyem volt a győri férfi kézilabda. Ezért is esett jól az új elnökség megkeresése. Úgy voltam vele, mindegy, hogy mit kell csinálnom, szívesen segítek, hiszen nagyon sok mindent köszönhetek a kézilabdának, s ennek az egyesületnek. Mikor szóba került, hogy felügyeljem az utánpótlást is, azonnal igent mondtam, hiszen ausztriai és németországi légióskodásom során már foglalkoztam gyerekekkel, s jó látni őket, hogyan fejlődnek napról napra” – mondta Iváncsik Mihály.
Véleménye szerint a klub saját utánpótlására kell a jövőben építkezni.
„ Fontos lenne, hogy megállítsuk azt a folyamatot, hogy az ETO-ból elmenjenek a játékosok. A helyieket kell favorizálni, hogy egy olyan csapat legyen Győrben, melyet a sajátjának érez az egész város. Vannak tehetséges gyerekek most is az utánpótlásban, akik pár év múlva akár a felnőttek között is bizonyíthatnak. Nyilván első lépésben a biztos alapokat kell megteremteni, így most ezért dolgozik az elnökség” – folytatta Iváncsik, aki marad Komáromban játékos-edző is.
„ Nem napi munkáról lenne szó az ETO-nál. Persze bizonyos időközönként kilátogatnék a foglalkozásokra, ahol a gyerekekkel beszélgetnék, s tippeket, tanácsokat adnék. Úgy tapasztalom, hogy a mai fiatalok is ismernek, ha máshonnan nem, a szüleiktől sokat hallottak rólam. Ez nagyon jó érzéssel tölt el, s ezért is csinálom szívesen ezt a munkát. Ha csak egy keveset át tudok adni a tapasztalatomból nekik, már megérte” – tette hozzá Iváncsik Mihály.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jóindulatú méhizom daganatokról

A méhben igen gyakran előforduló, nem rosszindulatú daganatot myomának (leiomyoma, fiboid) hívjuk. A méh falának különböző részeiről indulhat ki, általában izom- és kötőszövetből épül fel. Természetesen a fájdalom és a vérzészavar nem csupán myomával (méhizomdaganat) függhet össze. A korrekt diagnózis felállításában a tapintó kéz mellett szerepük van a különböző képalkotó eljárásoknak is. Tovább olvasom