Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Ittas volt a Fideszes képviselő halálát okozó ámokfutó

Az igazságügyi szakértő szerint ittas volt az a férfi, aki az M3-as autópályán a forgalommal szemben haladva szerdán okozott balesetet.
A szerencsétlenségnek három halottja volt, köztük Arnóth Sándor fideszes képviselő, Püspökladány polgármestere.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken azt közölte a rendőrség honlapján, hogy az esetleges befolyásoltság megállapítására igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki; elsődleges véleménye szerint a balesetet okozó férfi ittas volt, amikor a tragédia bekövetkezett.

Mint írták, a rendőrség elemezte a térfigyelő kamerák felvételeit, ez alapján valószínűsíthető, hogy az 51 éves aszódi férfi az autópályán fordult meg autójával, majd a belső sávban elindult a főváros irányába, a forgalommal szemben. Az ütközés előtt nyolc-kilenc kilométert haladt.

A rendőrség a járművek ütközés előtti sebességnek megállapításra igazságügyi műszaki szakértőt rendelt ki - tették hozzá.

A PMRFK továbbra is várja azon szemtanúk jelentkezését, akik a balesetről érdemi információt tudnak adni, illetve a baleset előtt az M3-as autópályán, valamint a férfi lakókörnyezetében lévő utakon, Aszód vagy Bag területén a vétkes autóst közlekedni látták.

A baleset szerda este fél tizenegy körül az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt, egy autó a forgalommal szemben haladt az autópályán, és frontálisan ütközött az Arnóth Sándort szállító, szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A balesetben hárman haltak meg: az 51 éves Arnóth Sándor mellett életét vesztette 57 éves gépkocsivezetője, valamint a másik jármű vezetője is.

A vétlen járműnek egy kisteherautó is nekicsapódott, az abban ülők nem sérültek meg - közölte akkor a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 11. annobon 2011. március 19. 09:45
  „10-nél a lényeg. Nem érdemes tovább ragozni...”
 • 10. Napocska 2011. március 19. 09:04
  „És ha ittassága miatt azt sem tudta hol van, egyszerűen megfordult, mintha nem autópályán lenne és elindult vissza. Miért kell mindig szándékos rosszra gondolni. Annak az embernek is van családja, akik nem tehetnek semmiről.
  Persze ez nem mentség, hogy ivott és vezetett.
  És a képviselővel volt egy sofőr is. Neki is van családja.”
 • 9. kisviragod 2011. március 19. 08:28
  „A 2+1 ember halála akkor is értelmetlen, akárhogyan is értelmezzük a szótárt..és, és nem tanul belőle senki, hiába írnak bármilyen cikket róla, sajnos..a másik tanulság - az emberek egyre ideg gyengék lesznek - mi a tanulság???..”
 • 8. sivatag66 2011. március 19. 02:29
  „Ittas volt a Fideszes képviselő halálát okozó ámokfutó
  Ez a cikk címe !!!!!!
  Nem csak ő halt meg !!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. annobon 2011. március 18. 22:11
  „Herman Ottót, híres polihisztorunkat például 1914-ben elütötte egy lovasszekér és nemsokra rá meghalt. A korabeli sajtó egyszer sem írta a kocsisról, hogy ámokfutó, pedig a visszaemlékezések szerint erősen ittas volt...”
 • 6. annobon 2011. március 18. 22:08
  „4-hez: Igen. Nem szeretem, hogy mindenre ráakasztanak egy túlzott "egészen elképesztő" jelzőt. Annak idején is történtek halálos kimenetelű közlekedési balesetek és ajövőben is fognak. Mindettől függetlenül, ha visszaolvasol, úgy kezdtem, hogy "bár a történet igen szomorú..."”
 • 5. Hyppolit 2011. március 18. 17:54
  „... a dráma az, hogy így bármelyikünk lehet potenciális áldozat. "Enyhe" éllel szólva, egyre több "különbség" van az ember és az állatvilág között. Egy biztos, az "elkövető" nem a Victor Hugo Nyomorultak című regénye alapján készült filmből vehette az ötletet.Játszanak elég sok moslékot, nem kizárt, hogy volt miből meríteni...”
 • 4. OldSpice 2011. március 18. 17:53
  „#1
  mindig van mibe belekötnöd, szánalom vagy :(
  ez egy rettentő szomorú dolog, 3 gyermeket hagyott maga után a képviselő.
  legalább itt megtehetnéd, hogy befogod a pofád :(”
 • 3. buggyant 2011. március 18. 17:53
  „akár direkt, akár véletlen történt: 3 ember meghalt. Az ő oldalukról nézve most már tökéletesen mindegy, hogy mi miért történt. Viszont elmorfondírozik az ember azon, hogy sajnos bármi megtörténhet vele, ha kimerészkedik. Sajnálom őket.”
 • 2. csompi1 2011. március 18. 17:07
  „1. annobon 2011.03.18. 14:18
  ..........és? Ez az eset miben más? (nem dührohamában vagy tébolyultságában, hanem részegségében)”
 • 1. annobon 2011. március 18. 14:18
  „Bár a történet igen szomorú, az "ámokfutó" jelző erős túlzás szvsz!

  "Az ámokfutó szavunk a német ,,Amokläufer" tükörfordítása, dührohamában vagy tébolyultságában vaktában gyilkoló személyt jelent. A köznyelv ámokfutónak nevezi azokat az embereket, akik veszélyes, kártékony illetve törvényellenes tevékenységüket megállíthatatlanul folytatják."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a nettó átlagkereset: Ön észrevette?

A családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 3,3 százalékkal haladták… Tovább olvasom