Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Itt az influenza: Látogatási tilalom több osztályon

Győr-Moson-Sopron - Sopronban öt, Csornán két kórházi osztályon rendelték el szerda délután a látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Győrött és Mosonmagyaróváron egyelőre nem hoztak ilyen döntést.
Az ötödik héthez képest átlagosan 25 százalékkal nőtt megyénkben az influenzás megbetegedések száma. Az ÁNTSZ besorolása szerint nagyon magasnak minősül az influenza aktivitása Csorna és Kapuvár térségében, magasnak Mosonmagyaróváron és Sopronban, Győr környékén pedig még mindig mérsékelt. Dr. Szele Eszter tisztiorvos elmondta: a 14.369 orvoshoz fordult betegből 624-nél állapítottak meg influenzás tüneteket. Ez azt jelenti, hogy 100 ezer lakosra vetítve átlagosan 630 az influenzás, a Csornai és Kapuvári kistérségben ez az szám 1397, Mosonmagyaróvár környékén 654, Sopronnál 566, Győrben pedig 468. A számok tanúsága szerint most éppen olyan magas a megbetegedések aránya, mint a tavalyi csúcs idején, azonban nem kizárt, hogy tovább nő, mivel jelenleg emelkedő tendenciát mutat a járványgörbe. Az orvosoktól beérkezett két mintából az Országos Epidemiológiai Központ Légúti Vírus Osztálya influenza A-vírust mutatott ki.

Az antibiotikumra most nagy szükség van, a betegek nagy része 15 éven felüli. Fotó: Krizsán Csaba
Az antibiotikumra most nagy szükség van, a betegek nagy része 15 éven felüli. Fotó: Krizsán Csaba

Jó hír viszont, hogy egyelőre a megbetegedések közösségi halmozódását sem az iskolák, sem a kórházak nem jelezték. Ennek ellenére – a friss adatok ismeretében – látogatási tilalmat rendeltek el a soproni kórház szülészeti, nőgyógyászati és újszülöttosztályán, valamint a mellkasgyógyászati és a tüdőosztályon. Szerdán délután döntött a tilalom mellett a csornai kórház is, itt az újszülött- és a szülészeti osztályra nem engednek be látogatót. Csornán egyébként két műtétet el kellett halasztani a napokban, mert a betegek elkapták a vírust.

Olvasóink írták

 • 3. Misztertejfel 2009. február 12. 08:47
  „A barátnőm kapott már antibitikumot influenza miattui szövődményre, mert kialakult a tüdőgyulladás veszélye. Természetesen nem oltóanyagnak, ezt nem is állították, már azért sem, mert ilyenkor az oltóanyag már halottnak a csók. MIndenesetre ha ez tényleg hülyeség, akkor az orvos volt a hülye.”
 • 2. hajni.horvath 2009. február 12. 08:16
  „INFLUENZA ESETÉN ANTIBIOTIKUMRA NINCS SZÜKSÉG!!!
  Maximum bakteriális felülfertőződés okozta szövődmény okán.
  Nagyon kérek mindenkit,ne hülyítse tovább a kis társadalmunk népes számú gyógyszer-zabáló egyedeit,akik személyes sértésnek veszik,ha egy náthára vagy vírus-infekcióra "még egy kis antibiotikumot sem írt fel az a trehány orvos"
  Az indokolatlan antibiotikum-használattal már így is sok rezisztens törzset sikerült "kitenyészteni",nem kellene tovább növelni a biológiai fegyverek számát...”
 • 1. buggyantagy 2009. február 11. 23:24
  „"Az antibiotikumra most nagy szükség van,..." képaláírás.

  Vírus ellen antibiotikum??? (Kisalföld, oh!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztojkáék bűnbandája védelmi pénzért érkezett?

Veszprém - Sztojkáék szándékosan balhézni mentek a bárba, céljuk védelmi pénz kizsarolása volt.… Tovább olvasom