Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ítélet várható a Tasnádi-perben

Az ügyészség szerint a négy vádirat egyesítésével összeállított 17 vádpontból szinte valamennyi szorosan kapcsolódik Tasnádi Péter személyéhez.

Kedden várhatóan ítéletet hirdet Tasnádi Péter és vádlott-társai ügyében a Fővárosi Bíróságon Kalina József büntetőtanácsa. Tasnádit, akit az első nagy maffiaperben még azzal vádoltak, hogy ő a keresztapa a magyar alvilágban, ebben a perben is több bűncselekménnyel vádolják. Az ügyészség szerint a négy vádirat egyesítésével összeállított 17 vádpontból szinte valamennyi szorosan kapcsolódik Tasnádi Péter személyéhez.

Az ügyész szerint ezek a bűncselekmények Tasnádihoz köthetők, vagy személyes sérelmei miatt, vagy pedig anyagi haszon szerzése céljából. A vád szerint Tasnádi Péter már 2001 őszén meg akarta öletni feleségét, amikor megtudta, hogy viszonya van valakivel. Ugyancsak 2001 őszén Tasnádi állítólag utasítást adott felesége szeretőjének megleckéztetésére, de tévedésből a férfi egy ismerősét támadták meg és szúrták hasba. A vád szerint Tasnádi úgy megverette felesége válóperes ügyvédjét, hogy annak egyik ujja végleg megnyomorodott. A vád szerint 2002-ben Tasnádi Péter újra megpróbálta megszervezni felesége megöletését, és a bűnlajstromán szerepel az is, hogy sósavas merényletet szervezett a volt anyósa ellen.

Később Tasnádi állítólag felgyújttatta egy ismerőse gépkocsiját, de a Tasnádi elleni vádak között szerepel még adócsalás is. Tasnádi Péter a legtöbb vádponttal kapcsolatban ártatlannak mondja magát. A Fővárosi Bíróság ítéletének meghozatalánál feltehetően jelentősége lesz annak is, hogy a szakértők véleménye alapján mennyire találja súlyosnak a bíróság Tasnádi elmeállapotát, mert betegsége miatt a büntetést nagymértékben enyhíthetik is.

Olvasóink írták

 • 3. ASHER 2009. május 12. 16:08
  „2-eske!!
  a helyedben befognam!! a peternek van modja most is egy-egy olyant mint te.........................orokre!!!
  o ott nincs egyedul!!!mi valoban egyseget alkotunk a sajatjainkkal,nem min ti!!!
  az orszagotok ezert nem mukodik mert ahelyett hogy osszefognatok MIND,-egymast ocsaroljatok!!!
  nalunk ez eppen forditva van,igy erts-israel kivaloan mukodik!!!”
 • 2. materialista 2009. május 12. 09:30
  „Tasnádi az Ősi nemzedékhez tartozik ezért tele van nem rossz ügyvédekkel.
  Más nemzetségből származók már életfogytiglant kaptak volna azért amit ez a metszett tett”
 • 1. Primax 2009. május 12. 08:47
  „Tehát megússza valami "házi őrizet"-félével.
  Ismét...
  Apropó : Kulcsát úrral mi a helyzet ?
  Miért érzem úgy, hogy - a nagyon necces, politikához is köthető ügyekben - "egyesek" nem nagyon forszírozzák a valóság felszínre hozását ?
  Vagy ez csak egy rosszindulatú feltételezés ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a Bajnai-csomag első elemeit

Az Országgyűlés hétfői ülésén 201 igen, 166 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett elfogadta a… Tovább olvasom