Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Iszapömlés: már 30 házat bontottak le Devecserben

Már harminc épületet bontottak le a munkálatok megkezdése óta a vörösiszapömlés által sújtott Devecserben.
Szombattól négy napig szünetel a lakópark építése és a külterületek mentesítése, a bontással csak hétfőn és kedden állnak le - mondta az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka.

Benkovics Zoltán tájékoztatása szerint a szerdán megkezdett bontással az ütemtervnek megfelelően halad a kivitelező VeszprémBer Zrt., már tizennégy elbontott ház törmelékét elszállították az ajkai timföldgyár területén lévő lerakóba.

Tájékoztatása szerint a vörösiszappal elöntött külterületek mentesítése és az új lakóparkok építése a hosszú hétvégén szünetel, de a bontást szombaton és vasárnap is folytatják. A március 15-i ünnep miatt hétfőre és keddre minden újjáépítési és mentesítési munkálattal leállnak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a vörösiszap-szennyezés által érintett élővizek minősége minden vizsgált paramétert tekintve megfelelő volt. A szálló por napi átlagos koncentrációja Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen nem haladta meg az egészségügyi határértéket.

A térségben csütörtökön 763 szakember dolgozott 240 munkagéppel.

Az Országgyűlés június végéig az egész megyére kiterjesztve hétfőn meghosszabbította a még október 6-án kihirdetett veszélyhelyzetet. A helyreállításról és az újjáépítésről szóló kormányhatározat alapján a kivitelezőnek 2011. június végéig kell átadnia a károsultak új házait és elbontania az erre ítélt ingatlanokat.

Olvasóink írták

  • 1. Jandex 2011. március 12. 07:49
    „Érdekes egy ország vagyunk,a bunkó lop a boltban,/nem a bakácsbunkó,másik!/bevarrják két napra 3.5e Ft-ért,itt meghalt tíz ember,a kár felbecsülhetetlen /állítólag 100 Mrd minimum/ de a felelősök vígan éldegélnek a Mrd-jaikból tovább!/csak tippelek,hogy Kínában már rég megszáradtak volna a kötélen!/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécs 2,8 milliárd forintos hiánnyal számol az idén

Csaknem 2,3 milliárd forintos költségvetési és félmilliárd forintos finanszírozási hiánnyal számol… Tovább olvasom