Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ismét orvhalászt fogtak az ellenőrök

A győri Előre Htsz halászati ellenőrei egy ásványrárói férfit értek tetten, aki tükörhálóját húzta ki a vízből. Rajta kívül két horgászt is ellenőriztek, akik engedély nélkül pecáztak az ásványrárói csónakkikötőnél.
Az ásványrárói Duna-ágon, az Öntési-tó kifolyása alatt védett területen ellenőriztek a htsz őrei vasárnap hajnalban. Szilágyi Gábor ügyvezető elnök elmondta: egy férfit vettek észre emberei, aki csónakkal érkezett, majd hálót húzott ki a vízből. A fűzfa alá bújt, onnan dolgozott: a szintén csónakban lévő halőrök azonban észrevették, s tetten érték. A férfinál egy 80–100 méteres tükörhálót találtak, ám halat nem: azt valószínűleg elrejtette.
Az orvhalász azzal védekezett, hogy „csak találta” a profi

halászhálót: ennek ellentmond, hogy a ladikja oldalában egy

nejlonzsák segítette a háló

könnyebb beszedését.
A korábban hivatásos halászként dolgozó illető csak nagy halra vágyott, mivel hatalmas szemű hálót használt. A halőri jelentés s a lefoglalt tárgyak a megyei földművelésügyi hivatal vadászati és halászati osztályára kerülnek, s mivel semmilyen engedélye nem volt az orvhalásznak, valószínűleg eljárás indul ellene.
A hétvégén két orvhorgász is lebukott Ásványrárón. Pk az ottani csónakkikötőnél tevékenykedtek: egyikük a partról, másikuk több százezer forintos motorral felszerelt csónakból. Mindketten győriek és semmilyen engedéllyel, horgászjeggyel nem rendelkeztek. Szilágyi Gábor elmondta: tíz horgászbotjukat lefoglalták, ezek is több százezer forintot érnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú horgászok huszonötödik nyara Ásványrárón

Nyolckilós ponty, kétkilós balinok, kiló körüli csukák és sok keszeg akadt idáig az ifjú pecások… Tovább olvasom