Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Ismét felrobbant egy Nokia mobil!

Sajnálatos módon egy újabb mobiltelefon robbanásos esetről kell beszámolnunk. Egy India keleti részében élő kismama az elmúlt szombaton mindössze annyit tett, hogy lemerült akkumulátorú mobiltelefonját rádugta a töltőjére, az pedig néhány perccel később váratlanul felrobbant.
Egy indiai fiatalasszony az elmúlt szombaton csupán annyit tett, hogy lemerült akkumulátorú mobiltelefonját rádugta a töltőjére, az pedig néhány perccel később hirtelen felrobbant. Az India keleti részében élő kismama szerencsére csak enyhébb égési sérülést szenvedett és a megfelelő elsősegélynyújtást követően már haza is engedték a korházból. A hölgy elmondta, hogy az akkumulátor egy eredeti gyári példány volt, melyet a telefonnal együtt vásárolt három évvel ezelőtt.

˝Rádugtam a töltőre a készüléket, majd pedig 10 perccel később egyszer csak egy tűzgolyót bocsátott ki magából a telefon, miközben felrobbant˝ - mondta a 30 esztendős fiatalasszony, aki a történtek után félelmében egyből kiszaladt a lakásából. A balesetért egész pontosan egy hibás, BL-D3 típusjelzésű Nokia akksi tehető felelőssé - a gyártó alapos vizsgálatot indít az ügyben és elképzelhető, hogy kártérítésben részesíti a hölgyet. BL-D3-mal szerelték többek közt a következő, régebbi Nokiákat: 2100, 3200, 3300, 6610, 7210, 7250.

Emlékezetes, hogy a Nokia augusztus közepén hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy az elmúlt időkben mintegy 46 millió darab, robbanásveszélyes BL-5C mobilakksi került forgalomba, melyeket ingyen kicserél a cég. Ezek a hibásnak tartott akkumulátorok 2005. decembere és 2006. novembere között a japán Matsushita Battery Industrial gyártósorain készültek. A Nokia azt állítja, hogy a mostani robbanás egyedi esetnek számít, vagyis a BL-D3 akksik a BL-5C jelzésűektől eltérően nem gyári hibásak

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bútorozott iskolakezdés

Félmillió forintos adománnyal segítette a győri Kika áruház a győri Lukács-alapítványt. A nemzetközi… Tovább olvasom