Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Ismét elveszített az OTP egy devizahiteles pert

Az OTP Bank a héten már másodszorra vesztett el másodfokon, jogerősen egy devizahiteles pert, ezúttal a Fővárosi Törvényszék ítélt az adós javára - írta az Index hírportál. Az MTI-nek a hitelintézetnél elmondták, hogy az OTP felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához.
Az Indexnek a felperes ügyvédje, Kiss-Gáll Éva elmondta, a szerződést 2007 októberében kötötték, és - szemben a devizahitel-szerződések nagy részével - nem svájcifrank-, hanem jenalapú szerződés volt. A kereset - több másik devizahiteles keresettel ellentétben - nem a tisztességtelen kikötések érvénytelenítését kérte, hanem egy megállapítási kereset volt, amely az egész szerződés semmisségének megállapítására irányult.

A másodfokú bíróság mind az árfolyamrés, mind az egyoldalú utólagos szerződésmódosítás miatt az ügyfélnek adott igazat. Így a banknak és az ügyfélnek el kell számolnia egymással, méghozzá forintban - feltéve, hogy az OTP nem ad be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához. Kiss-Gáll szerint - a Kúria polgári kollégiumának egyértelmű állásfoglalását követve - az elszámolás során figyelembe kell majd venni az ügyfél eddigi befizetéseit is - írja az Index, amely emlékeztet arra, hogy a héten korábban a Szegedi Ítélőtábla ítélt a bankkal szemben.

Az OTP Bank az MTI megkeresésére közölte: első fokon az OTP Bank nyerte a pert, a másodfokú eljárásban az ügyfélnek adott igazat a Fővárosi Törvényszék. A hitelintézet nem ért egyet a döntéssel, ezért felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. Az ítéletet akkor tudják részletesen értékelni, miután írásban megkapták - tették hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég: jelentős többség támogatja az előzetes letartóztatás szigorítását

A többség azzal is egyetért, hogy a szigorítás a már eljárás alatt lévő vádlottakra is vonatkozik. Tovább olvasom