Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Ismét beléphetnek a Jobbik munkatársai a Parlamentbe

Ismét beléphetnek a képviselői irodaházba és az Országgyűlés épületébe a jobbikos képviselők személyi titkárai, a párt szakértői és meghívott vendégei.
Szilágyi Zoltán az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel kedden közölte: a Jobbik frakció képviselőit érintő korlátozó intézkedésre a földtörvény elfogadását megakadályozni szándékozó rendbontás okán került sor. Tájékoztatása szerint a házbizottság szeptember 4-i ülésén a Jobbik frakció nevében Balczó Zoltán úgy nyilatkozott, hogy "akciójuk egyszeri, egyedi lépés volt, a jövőben mindezt nem kívánják gyakorlattá tenni, és az Országgyűlés előtt álló, a társadalom lényeges kérdéseit megoldani szándékozó feladatok érdekében nem kívánják fenntartani a feszült viszonyt a frakció és a házvezetés között". "Kövér László házelnök a bejelentést nyugtázva, annak jóhiszeműségében nem kételkedve, a korlátozás feloldásával kívánt hozzájárulni a képviselők munkájának nyugodt mederbe tereléséhez" - ismertette Szilágyi Zoltán.

Kövér László azután tiltotta le a Jobbik frakció valamennyi szakértőjének és alkalmazottjának belépőkártyáját, hogy a Jobbik képviselői a földtörvény júniusi zárószavazása előtt megzavarták az Országgyűlés ülését: felvonultak az elnöki emelvényre egy nagy méretű, A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás! feliratú molinóval, majd a levezető elnök felszólítására sem hagyták el az emelvényt. A jobbikosok az ezután elrendelt szünet alatt sem mentek le a pulpitusról, így a földtörvényt végül a levezető elnök kezdeményezésére nem név szerinti, hanem gombnyomásos szavazással fogadták el.

Olvasóink írták

  • 1. load 2013. szeptember 10. 18:32
    „Az orbáni demokrácia legnagyobb dicsőségére.
    Halleluja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a 2013-as költségvetés megbukott

Az MSZP szerint a 2013-as büdzsével együtt megbukott "a Fidesz utolsó, még élő gazdaságpolitikai célkitűzése, az államháztartási hiány csökkentése" is. Tovább olvasom