Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Ismert bűnöző a Cozma-ügy újabb gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezték a Cozma-ügy kilencedik gyanúsítottját. Az enyingi férfit korábban többször elítélték erőszakos bűncselekmények miatt, eljárás indult ellene a benzinkúti dobálásként ismert esetben is, amelyet követően hónapokig hiába kereste a rendőrség.
Korábban több alkalommal is összeütközésbe került a törvénnyel az a 35 éves férfi, akit augusztus 5-én vett őrizetbe a rendőrség Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolása ügyében. A veszprémi bűncselekmény kilencedik gyanúsítottját, R. Jánost előállítása után két nappal, múlt pénteken, a veszprémi bíróság döntése alapján előzetes letartóztatásba helyezték.

A megyei főkapitányság közlése szerint a büntetett előéletű enyingi férfi, akit a Cozma-ügyben csoportos garázdasággal gyanúsítanak, jól ismert a rendőrség előtt. R. Jánost korábban többségében erőszakos, illetve garázda jellegű bűncselekmények miatt ítélte el a bíróság - írja az index.

Marian Cozma meggyilkolásának ügyében öt személyt gyanúsítanak társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértéssel és csoportos garázdasággal, két személyt – köztük R. Jánost – garázdasággal, illetve csoportos garázdasággal, másik két személyt pedig bűnpártolással. Közülük nyolcan előzetes letartóztatásban vannak, egy személy szabadlábon védekezik.

R. János hónapokig szökésben volt

A A Fejér megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott információk szerint R. Jánost a benzinkúti dobálásként emlegetett bűncselekményben is meggyanúsították, tizenkét másik személlyel együtt. A február 14-i csoportos garázdaság előzményeként a későbbi gyanúsítottak R. János születésnapját ünnepelték az Enying mellett lévő töltőállomáson. A hatóságot aznap este arról értesítette a benzinkútnál tartózkodó csoport, hogy ismeretlenek megtámadták őket. A társaság tagjai a kiérkező rendőröknek azt mondták, hogy egy idegen autókonvoj fordult be a töltőállomásra, majd a kocsik utasai erőszakoskodtak velük, ami ellen ők védekeztek.

Az Agip-kúton történteket rögzítette egy tévéstáb, amelynek felvételei a rendőrség szerint cáfolják az R. János ismerősei által elmondottakat. Az odaérkező kocsik, amelyek egyikének szerb rendszáma volt, csak megálltak a töltőállomásnál, és az ott tartózkodó társaság tagjai kezdték italosüvegekkel dobálni az autókonvojt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, az R. Jánost is érintő ügy a megyei ügyészségre került.

R. János a benzinkúti eset után több hónapra eltűnt, a rendőrség még másnap kiadta ugyan a körözést ellene, de a férfi csak nyáron jelentkezett ügyvédje kíséretében – mondta el az MR Online-nak R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. pisti83 2009. augusztus 12. 14:00
  „Ez a jogállamunk csődje, hogy korábban erőszakos bűncselekményekért elítélt ember, szabadon részt vehet emberölésekben is.”
 • 39. At!svagyok 2009. augusztus 12. 06:45
  „Amúgy tök ...., hogy mindenki Amerikával meg más országokkal jön példaként, de azt nem veszi észre senki, hogy pont Amerika (és társai) az, aki veri magát, hogy Magyarország mennyire fasiszta állam...:S Pedig náluk sincs nagyobb tolerancia cigányok iránt, négerek iránt, kínaiak iránt és még sorolhatnám. Sőt,még annyi se. De velünk ellentétben van valamijük, ami miatt Amerikának vágja a képébe senki: atom és az (és most a drága amcsikat idézem) "Isten által rájuk rótt jog, hogy rendet teremtsenek". Nyissa ki valaki a száját a Parlamentben, védje meg Magyarországot, gyűjtse aktákba a cigányok által eddig elkövetett bűntetteket és állítsa szembe a magyarokéval, adja át a nemzeti szerveknek és bizonyítsa, hogy M.o. nem nácifasiszta, csak fogytán az eddigi "mindent tolerálunk" hozzáállás. Vagy csak szimplán akár 1 olyan törvényt hozzanak, amiben nem a kisebbségek kapnak kedvezményeket. Megsúgom: Amerika az elsők között lenne az országot lerohanó nemzetek közül, mert mindkét helyzetben mi vagyunk a fasiszta. És szíves-örömest csatlakozna hozzá Románia, Szlovákia, meg alapjában véve az összes ország, pont, mint Iraknál. És nem kizárt, hogy ez előbb-utóbb pont olyan célkitűzés lesz, mint anno Irak, elég csak megnézni, hogy mennyit fasisztázik mostanában rólunk a külföldi sajtó.
  Minden ország könnyen pattog, hogy mekkora náci is a magyar, mert nem náluk vannak ezek az esetek. Ha meg náluk történik ilyen, akkor megvan rá a hatályos törvény, amit senki sem kérdőjelez meg, hogy miként kell eljárnia.
  És amiért ilyen a külföldi sajtónk: ahogy már többen előttem és én is hangsúlyoztam, hogy csak áldozat lehet roma, elkövető nem. Mivel a külföldi lapok mást sem látnak a magyar lapokban, hogy "az elkövető magyar állampolgár", "egy magyar férfi kirabolt és megerőszakolt ezt meg azt", "fasiszták öltek romákat" (hangsúlyozom: a kutya nem bizonyította, hogy fasiszták lennének a támadók, de a sajtó már tudja és abban biztos lehet mindenki, hogy ezért a kijelentésért sem bocsánatot nem fog kérni, sem korrigálni a fasisztázós cikkeket senki), persze, hogy külföld is rákezd. Asszem lehet gratulálni a Magyar "Független" Médiának, hogy megteremtette Magyarország személyében az Új Német Birodalom utódját, teli nácikkal és kisnyilasokkal. Úgyhogy, most szépen, egyszerre köszönjük meg politikusainknak, hogy ennyire .... kiállni az országért és a népért és a médiának, hogy kettős mérce alkalmazásával és fasisztázással egy olyan országgá tett minket, amit mindeni megvet, aki nem itt él (és jó páran szerintem az itt élők közül is). Szóval akkor háromra! Egy, kettő, három: Köszi S.ggfejek! <moderálva...>”
 • 38. donDiego 2009. augusztus 11. 22:33
  „"Magyar az aki annak vallja magát !" (László Gyula régész professzor,történész-2 honfoglalás elmélet.Szerinte amikor bejöttünk a Kárpát medencébe, már akkor ez volt a helyzet.....)
  A vitához, egyszerűsítsétek le a kérdést .Vannak "jó" és "rossz" emberek.
  Lehet az magyar(mi alapján,mert annak vallja magát!) , zsidó(vallású)-magyar,indo-magyar(roma)sváb-magyar stb...
  Akár milyennek is mondja magát -brutális gyilkos mindegyik-akik ilyeneket csinálnak azok pszichopaták !(és ez nem nemzetiségi kategoria !!!)......
  Ebben az országban dúl a "pszichopatia", ezt kéne helyre tenni.....
  Amerika egyes államaiban(ahol még "divat" a halál büntetés) , ha kiderül az egy ilyen brutális gyilkosról , akkor biztosan kivégzik.
  Ezek az emberek szétverik a társadalmat, ez persze a csúcs(!)(brutális gyilkosok) ,de vannak a fehérgallérosak(antiszociális személyiségek)-azokkal is tenni kéne valamit !
  Talán valaki(-knek) nagyon érdekében áll , hogy ebből nemzetiségi konfliktust szítso(a)n(ak).
  Ha igen akkor ők az igazi pszichopaták ( Néró,Hitler,Sztálin, Rákosi...követői) !
  Javaslom tehát a nemzetiségi kategóriáról áttérni az egyén személyiség karakterére( érdekes Lincoln,Churchill, Roosvelt depresszióval is küzdöttek....)az induvidiumra !!!!!
  Bár az olaszliszkai eset , elismerem necces...
  Mindig csak a fasizmus ,a kommunizmus ellen tüntetnek .
  Pedig az ilyen személyiség típusok ellen is érdemes lenne....
  Ne engedjük érvényesülni a pszichopatákat !”
 • 37. LiamDevlin 2009. augusztus 11. 21:41
  „moderálva durva”
 • 36. At!svagyok 2009. augusztus 11. 17:11
  „34-hez:
  Lótusz! Ez tiszta propaganda lett mostanra. Eddig azért kiírták (néha, nagy ritkán), hogy roma volt az elkövető, de mióta a Fidesz és az MSZP (és társaik) kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a Jobbik ellen, azóta csak az áldozat lehet roma, az elkövető nem. (aki meg nem hiszi ezt el, nézze meg összehasonlításként a Bajnai Jobbikról alkotott véleményét és az Orbán Jobbik ellenes kijelentését követő időszakot, és az előtte lévőt)
  Oh, és mielőtt valaki elkezdené: nem vagyok Jobbik-fan”
 • 35. lótusz 2009. augusztus 11. 17:04
  „egyáltalán miért titok az elkövető származása. ha áldozat a roma azt nem titkolják, de több esetben bűnöző, azt nagyonis elhallgatják. pedig a héten legalább 10 romabűnözés történt”
 • 34. At!svagyok 2009. augusztus 11. 16:52
  „33-hoz:
  Kulcsszó itt: "rendőrség nem védi". Mindegy, hogy az ügy sértettje cigány, vagy magyar, a rendőr akkor sem fogja megvédeni. Jobban félnek azok a cigányoktól, minthogy bármit is tegyenek. Ez a biztos. És nem mellesleg az is valószínű, hogy -helyileg gondolkodva- a főkapitányok nem kis pénzt vágnak zsebre az ilyen uzsorás cigányoktól, hogy űzhessék az ipart... Elvégre a cigány ellen is fel tud(na) lépni a rendőr, ha akar(na).
  És a különbség a cigány meg a magyar között: a magyar minden kisebbségnek ki van szolgáltatva Magyarországon, de a cigány csak a cigánynak...”
 • 33. Goldmund 2009. augusztus 11. 15:03
  „Pont a tisztességes cigányok érdekében (mert én is ismerek ilyet) kéne nyilvánosságra hozni mindig az elkövető etnikumát. Mert most tényleg az a helyzet, hogy szemérmesen elhallgatják és az ember bármelyiknél feltételezheti, hogy cigány.
  És a cigány vezetőknek, mind a helyieknek, mind az országosaknak, kőkeményen el kéne ítélniük a cigányok által elkövetett bűncselekményeket. Ha azt látná az ember, hogy a romák is kezdik kiközösíteni maguk közül a gazembereket, akkor várható el, hogy a magyar ember is disztingváljon köztük.
  A romáknak egyébként a romák a legnagyobb ellenségei, kifosztói. Uzsorakölcsönt ad a gazdag cigány a szegénynek, aztán fenyegeti, sőt, szívfajdalom nélkül meg is gyilkoltatja. Hadd jegyezzem meg, hogy a szegény cigány ilyenkor ugyanolyan kiszolgáltatott, mint a magyarok. A rendőrség nem védi meg, a jogalkotók meg hagyják, hogy virágozzon az uzsorakölcsön intézménye.”
 • 32. Sahin 2009. augusztus 11. 14:42
  „Ne áltassuk már magunkat legalább, amíg az antirasszisták is ilyen véleménnyel vannak, addig mit vártok, mindenki boruljon térdre, hogy a 10% (ez a te felmérésed szerinti arány) fel tudja mutatni a követendő normát?”
 • 31. Sahin 2009. augusztus 11. 14:42
  „Ne áltassuk már magunkat legalább, amíg az antirasszisták is ilyen véleménnyel vannak, addig mit vártok, mindenki boruljon térdre, hogy a 10% (ez a te felmérésed szerinti arány) fel tudja mutatni a követendő normát?”
 • 30. Sahin 2009. augusztus 11. 14:38
  „"Az a gáz ezzel,hogy ha a pirított Magyarokról van szó,mindíg általánosítás van." -írod

  utána

  "Szóval rendes romák,nem ügyeskedők,és a 90%-al ellentétben az ő kocsijukon van kötelező,és még jogsijuk is van."

  ;)”
 • 29. Köcsög 2009. augusztus 11. 14:29
  „Sahin.Ha nem tudsz a sorok közt olvasni,és mondatértelmezési problémáid vannak,akkor inkább maradj csenben mintsem baromságot kérdezel....

  Leírom neked hogy tanulj. Szóval rendes romák,nem ügyeskedők,és a 90%-al ellentétben az ő kocsijukon van kötelező,és még jogsijuk is van.Ennyi.
  A rasszizmus meg annyira van mesze tőlem,mint tőled a logika....Soha nem gyűlöltem senkit a származása,a bőrszíne miatt.Az nálam nem ok hogy ne szeressek valakit.
  Az ostobasággal kapcsolatban viszont az vagyok,és az sajnos nem bőrszín függő...Na csá.”
 • 28. okostojas007 2009. augusztus 11. 13:56
  „lassan összejön a 100 tagu zenekar”
 • 27. lótusz 2009. augusztus 11. 13:36
  „szeretném tudni azt is hogy a kisalföld ezt miért nem közli egy egész oldalon.”
 • 26. lótusz 2009. augusztus 11. 13:35
  „ez miért nincs 1 héten át a címlapokon és miért nem kiabálja naponta a tv”
 • 25. Sahin 2009. augusztus 11. 13:23
  „@Köcsög

  "meglepő módon meg tudták mutatni a kocsijukra befizetett kötelező biztosítás szelvényét"

  Meglepő, hogy ilyet be kell mutatni, vagy netalántán neked ezen múlt a jó viszony ? Ki a rasszista ?”
 • 24. Gabesz01 2009. augusztus 11. 13:08
  „Nádor utca:
  barátnőm aki 5 kor ment melózni láttott mentőt és a rendőrautót az utca téglaházas oldalán, és mondta hogy valami nagy balhé lehetett. 8 előtt amikor én mentem melózni akkor már csak 2 gyalogos rendőr ácsorgott ott egy civil sráccal, azt hittem majd a kisalföld megírva mi volt......

  valaki tud többet?”
 • 23. AHA.. 2009. augusztus 11. 12:38
  „Gondoljátok, hogy történt valami ,és a Kisalföld egy szót sem közöl?”
 • 22. Köcsög 2009. augusztus 11. 12:38
  „Az a gáz ezzel,hogy ha a pirított Magyarokról van szó,mindíg általánosítás van.Tény hogy sok közöttük a bűnöző,az ingyenélő tolvaj,de van egy ellenpólus is.Jómagam barátságot ápolok ne egy nem kettő romával,akik számomra is meglepő módon meg tudták mutatni a kocsijukra befizetett kötelező biztosítás szelvényét,szépen és tisztán élnek,dolgoznak,csak hogy néhány "fántásztikusz" filmbe illő dolgot említsek.
  Codálátosz,bámulátosz,ész varázlatosz dolgok ezek.....”
 • 21. Túrabakancs 2009. augusztus 11. 12:30
  „jimmyconway!
  Szerintem tegnap este volt, mert lehetett szirénázó rendőrautókat látni a környéken. Hogy mi
  történhetet azt nem tudom. Balhé vagy buli, de nekem elegem van a bulibú´ :)”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belefulladt egy nyolcéves gyerek a Sajóba

Egy nyolcéves gyerek fulladt a Sajóba hétfő délután a Borsod megyei Sajókazánál. Négy helyi gyermek… Tovább olvasom