Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Ismerőse gyilkolhatta meg Julius Notát

Egyelőre sok ellenőrizetlen pletyka és kevés konkrétum van forgalomban a pénteken meggyilkolt Julius Nota haláláról. Az feltehető, hogy a Magyarországon is több csapatban megfordult szlovák kapussal ismerős végezhetett, és állítólag már keres is valakit a rendőrség.

Egyelőre nem ismertek pontosan a péntek délután meggyilkolt Julius Nota halálának körülményei. Annyi biztos, hogy az évekig Magyarországon is védő szlovák futballkapust lakóhelyén, a Rimaszombat közelében található Jánosiban (Rimavske Janovce) szúrták torkon. A másodosztályú rimaszombati futballklub 37 éves kapusedzője a támadás után még negyven méteren át vonszolta magát, majd elvérzett, nagyon közel saját otthonához - írja az index.hu.

Több jel arra mutat, hogy Notát ismerős ölhette meg. A rendszeresen vadászó futballista kutyát sétáltatni indult, és szokása szerint puskáját is magával vitte. Az, hogy a hírek szerint nem használta fegyverét, arra utalhat, hogy ismerte a tettest.
Az okokról és a tettesről egyelőre több konkrét információ nem látott napvilágot, ám szlovákiai forrásunk azt mondta, úgy tudni, a rendőrség már keres egy falubeli férfit.Sok teória

Arról sem tudni, hogy egy vagy esetleg több támadó végzett-e Notával. A rimaszombati információs portál [2] részvétnyilvánítói között már szombaton azt írta valaki, reméli, elkapják mindkét gyilkost. A megszólaló természetesen azóta sem kommentálta a főrumban a beírását.

A hétfői magyarországi lapok - a Blikk és a Nemzeti Sport is - arról írtak, hogy a helyi vadásztársaság elnökeként is ténykedő Nota nemrég orvvadászokat fedezett fel, akiket fel is akart jelenteni. Ezen információ szerint a feltételezett orvvadászok végezhettek a futballistával. Rimaszombati forrásunknak azonban új volt ez az értesülés, de már a sokadik hasonló teória. Ezek mindegyike feltételezéseken alapuló szóbeszéd, többek között meglepett tolvajokkal, homályos telekügyletekkel, illetve nemrég a börtönből szabadult pszichopata gyilkossal. Az már biztos, hogy Julius Notát kedden temetik. A kapus a rimaszombati évek után Magyarországon futott be igazán karriert, leginkább Diósgyőrben volt sikeres, majd szerepelt a Kispestben, a Dunaferrben, a Vasasban és a ZTE-ben is.

2002-ben tért vissza nevelőklubjához, majd a szlovák U16-os és U17-es válogatott kapusedzőjeként is tevékenykedett. Egyik utolsó magyarországi látogatására idén januárban került sor, amikor a DVTK megsegítésére rendezett futballgálán vállalt szerepet.

Julo és Gyula

Notáról mindenki elismerőleg nyilatkozott [3] és szlovákiai forrásaink is arról számoltak be, ismerősei kizártnak tartják, hogy valamilyen gyanús ügybe, üzletbe keveredett volna, és ez okozta volna a halálát.

A kapussal kapcsolatban érdemes még egy dolgot tisztázni. Bár Magyarországon rendszeresen Nota Gyulaként hivatkoztak rá, a kapus nem tartotta szlovákiai magyarnak magát. Egy rimaszombati magyar újságírótól megtudtuk, Nota édesanyja magyar, és bár a fia tökéletesen beszélte a nyelvet, szlováknak tartotta magát. A Gyula név Magyarországon ragadt rá, otthon mindenki Julónak becézte. Az idézett újságíró elmondta azt is, ő mindig szlovákul beszélt a pénteken meggyilkolt sportolóval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb aláírásgyűjtési kampányt indít Seres Mária

Újabb aláírásgyűjtési kampányba kezd Seres Mária. Az Országos Választási Bizottság (OVB)ugyanis… Tovább olvasom