Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Iskolasiker Kimlén

A Kimlei Nemzetiségi Általános Iskola közel 18 millió forintot nyert a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programon. A projektben részt vevő pedagógusok képzése után szeptembertől az új módszer szerint tanulnak hét tanulócsoportban.
A Kimlei Nemzetiségi Általános Iskola még tavaly októberben pályázott az oktatás tartalmi és módszertani megújítását célzó Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programra „Esély a kimlei diákoknak” címmel. Most munkájuk sikeres lett és 17 millió 846 ezer forint támogatást kaptak.
A szerződéskötést követően az intézményvezető és az iskola 6 pedagógusa továbbképzésen megismeri és kipróbálja a kompetenciaalapú tanítási-tanulási programcsomagokat, a helyi igényekhez igazítja, majd bemutatja a nevelőtestületnek. A csomag középpontjában az alapkészségek és képességek, valamint a kulcskompetenciák fejlesztése áll az egész életen át tartó tanulás jegyében. A pedagógusok ennek szellemében készítik el az új tanterveket, tanmeneteket és projektterveket. Szeptembertől már az új célokat megvalósítani kívánó pedagógiai programmal dolgoznak.
Nagyné Andirkó Julianna igazgató elmondta: sokkal több lesz a feladatuk az új tanévben, ám a nevelőtestület örömmel fogadta a pályázat sikerét: öt programcsomagot próbálnak ki hét tanulócsoportban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csak az abda büntetett

Tovább olvasom