Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Iskolakezdés és parlagfűbírság

Parlagfűirtás elmaradása miatt 161 felszólítást küldött ki az önkormányzat, a bírság összege 130 ezer forint. Elsején 1162 elsős kezdi meg az iskolát a városban.
Eredics Imre győri alpolgármester tegnap bejelentette: a szeptemberi közgyűlés elé terjesztik azt a javaslatot, miszerint Győr 1 millió forinttal támogatja az árvíz sújtotta Székelyszentléleket, ahol a környezeti katasztrófában több ember is meghalt. A tegnapi sajtótájékoztatón Kun András alpolgármester elmondta, a városi tanévnyitó hivatalosan szerdán délután 4 órakor lesz a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, ahol átadják az ingyenes füzetcsomagot minden Győrben tanuló elsősnek.
Az oktatási iroda vezetője, Papp András arról tájékoztatott, hogy Győrben 1162 elsős kisdiák kezdi meg tanulmányait, közülük 192 nem önkormányzati iskolában.
– Új jelenség a pedagógusbevándorlás a keleti országrészekből. Ez versenyhelyzetet is teremt, de munkanélküliséget is gerjeszt. Ezért kértem az iskolákat, hogy lehetőleg köszönjenek el a nyugdíjasként tanítóktól és alkalmazzák a kiválóan végzett fiatalokat – mondta el Papp András, aki hangsúlyozta, hogy a tanító nyugdíjasok száma nem magas, átlagban minden iskolára csupán egy jut. Hozzátette: Győrben 180 pedagógus végzettségű van állás nélkül, 50 százalékuk nem győri lakos. Az adminisztratív munkakörökben hasonló a helyzet. Egy iskolatitkári állásra 180 pályázat érkezett, ebből több mint 80 diplomás.
A parlagfűirtási programmal kapcsolatban Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester elmondta, hogy augusztus 25-ig 161 felszólítást küldtek ki az irtás elmaradása miatt. Ez összesen 717 ezer négyzetméternyi területet érint. Bírságot 33 esetben – összesen 130 ezer forintot – szabott ki a környezetvédelmi iroda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr világvárosok közé került

Tizenhárom vezető város, köztük Győr neve szerepel azon az interneten közzétett listán, amelyben bejelentik: létrejött a Digitális Közösségek nevű, világméretű kezdeményezés. A projekthez csatlakozó cégek között találjuk a győri Szintézis Rt.-t és az Int-air.net Kft.-t is. A Digitális Közösségek közvetlenül fog érinteni számos, különböző területen dolgozó embert az egész világon. Tovább olvasom