Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Irodalmi estet rendeznek Máramarosért

Irodalmi estet rendez a soproni Soroptimist Klub ma 19 órakor a Pannónia Med Hotelben. Az est vendége a nagybányai Németh László Gimnázium Medáliák irodalmi köre és a soproni Széchenyi István Gimnázium színjátszó társulata.
„ Köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam” – Márai Sándor sorát választották mqsoruk címéül a nagybányai Medáliák irodalmi kör tagjai. Tanáruk, dr. Váradi Izabella, nem véletlenül hozta el őket Sopronba, ahol a széchenyis diákokkal együtt lépnek fel a Soroptimist Klub estjén. A nagybányai pedagógussal a soproni klub egyik tagja ismerkedett meg Erdélyben. Dr. Váradi Izabella Máramaros megye magyar nyelvq oktatásért felelős tanfelügyelője, a Németh László Gimnázium magyartanára, aki az elit képzésben résztvevő gyerekek (a Medáliák) fejlesztésével is foglalkozik. Számos iskolát és óvodát patronál megyeszerte. A soproni Soroptimist Klub elhatározta, hogy munkáját segíteni fogja. A tavaly szeptemberben tartott 10. születésnapjukon összegyqlt adományokat Máramaros megye oktatásának fejlesztésére ajánlották (tíz darab DVD-lejátszót vásároltak az iskoláknak). Tavaly októberben meghívást is kaptak Nagybányára, a magyar házban tartandó Márai-estre, s ez az esemény kiváló alkalom volt a lejátszók átadására is. Leírhatatlanul meleg fogadtatásban és életre szóló élményben volt részük a soproniaknak, akik azonnal elhatározták: ezt a kapcsolatot ápolni és fejleszteni fogják. Azóta is gyqjtik a könyveket, játékokat.
A soproniak emellett meghívták a nagybányai gyerekeket és felkészítő tanárukat a megyei Kisfaludy-napokra, valamint erre a soproni estre, amelynek bevétele Máramaros megye magyar nyelvq oktatását segíti majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom