Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Irány kelet - nőtt a németek utazási kedve

Rekordot dönthet az idén az a pénzösszeg, amelyet a németek nyaralásra, turisztikára költenek. Legalább is az előzetes adatok ezt mutatják, no meg azt is, hogy a térségből számukra Lengyelország és Szlovákia jelent vonzó turisztikai célpontot. Magyarországon elsősorban kulturális eseményekre kíváncsiak.
Noha itt mindenki panaszkodik, hogy nincs az embereknek pénzük, most lelepleződött, hogy van. A világ legnagyobb turisztikai vásárán a berlini ITB-n szerzett személyes tapasztalataim és az objektív számokban, adatokban megtestesülő friss jelentések is ezt támasztják alá.

Egyrészt csúcsot döntött a fizetővendégek számát tekintve a gigantikus kiállítás, amelyen a résztvevő 120 ország között olyan államok is agresszív üzletpolitikai célokkal jelentek meg, mint például Szíria vagy pedig Irán, tehát ahol eddig nem is volt szervezett turizmus, de a lényeg, hogy már most a kiállítás ideje alatt is sohasem tapasztalat értékű üzletkötések történtek, szállodák és repülőtársaságok, illetőleg turisták és utaztatók között.

Az előzetes prognózisok szerint az idén minden korábbinál több pénzt adnak ki a németek külföldi utazásokra és rendkívüli mértékben megnőtt az érdeklődésük a keleti szomszédok iránt. Ebben a tekintetben sajnos nem annyira Magyarországra, mind inkább a feltűnően hatalmas elánnal, modern kiállítási anyaggal egy egészen modern ország képéről magáról kialakítani képesnek bizonyult Lengyelországra és Szlovákiára irányul a figyelem.

Ugyanakkor, ahogy tapasztalom nálunk a kulturális turizmus felvirágoztatása érdekében tett lépések kezdenek megérni a piacon. A kulturális minisztérium szakmai vezetője, Szabó Ildikó nekünk adott interjújában elmondta, hogy a németek és általában a nyugat-európai turisták körében a látogatók számának robbanását hozta egyrészt az úgynevezett fapados légitársaságok beindulása, másrészt a magyarországi kínálat minőségi javulása.

Zentai Péter (Berlin)
(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csónaktúra sziklafalak között

A Bajor-Alpok talán legbarátságosabb helye a Königsee, egy hosszú, vékony, varázslatos hegyi… Tovább olvasom