Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Ipari park: kétharmada foglalt

Tegnappal harmincnégyre bővült a győri ipari parkban kialakított telephelyek száma, miután a 100 százalékban magyar tulajdonú Hat-Agro Kft.-vel megkötötték az adásvételi szerződést. A 126 hektár területű ipari övezetből 100 hektár értékesíthető, s ebből 65 hektárt már elfoglaltak.

A harmincnegyedik: Hat-Agro Kft.

A Hat-Agro Kft. személyében állattenyésztési higiéniai, teljes egészében magyar tulajdonú cég a győri ipari park 34. letelepedője. A négy éve alakult társaság a magyar állathigiéniai piac meghatározó szereplője, s 450 négyzetméter nagyságú raktárát, irodáját, mely 80 millió forintba kerül, még az idén szeretné birtokba venni. Pásztor Attila ügyvezető igazgató a telephely tegnap délelőtti adásvételi szerződéskötésekor elmondta: Nyugat-Dunántúlon mintegy húsz lehetséges telephelyet néztek meg, s a győri ipari park infrastruktúrája volt a legkedvezőbb. Itt fogadták a céget a legnagyobb előzékenységgel. A park legújabb cége máris nemzetközinek mondhatja magát, hiszen romániai és tegnappal szlovákiai érdekeltségei is vannak.

Továbbra is nagy az érdeklődés

Az ősszel lesz tízéves a győri ipari park, a 126 hektáros területéből beépíthető 100 hektárból 65 hektár már foglalt. A kiadott telephelyek száma 34, közülük 21 már üzemel. A parkban mintegy ötezren keresik a kenyerüket. Balogh László, a győri ipari park ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek elmondta, változatlanul nagy az érdeklődés az ipari övezet iránt. Az év eddig eltelt bő négy hónapjában már a harmadik új letelepedő vásárolt területet a parkban, s a már korábban letelepedett cégek is bővítettek. A magyar vállalkozások erősödését jelzi, hogy az újonnan érkező cégek mindegyike hazai. Januárban a budapesti székhelyű, elektromos berendezéseket forgalmazó Mile Kft. vásárolt területet a parkban, csarnokát már építik, s várhatóan a nyár végére elkészül. Néhány napja a Viola húsfeldolgozó családi vállalkozás vásárolt területet. A Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. központjában egyébként tizenhárom cég bérel helyet, i lletve irodát, míg az Innonet Innovációs Központ mind a húsz irodáját és tíz műhelyét is bérlik.

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az interneten terjed A Klónok támadása

A legszigorúbb óvintézkedések ellenére egy héttel a világpremier előtt letölthető az internetről A… Tovább olvasom