Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Ipari park, hogyan tovább?

Sínre került az ausztrál befektető bevonásának ügye, a Soproni Ipari és Innovációs Parkban néhány hónap elteltével inkubátorház építése kezdődhet el.
(illusztráció)
A soproni városatyák túlnyomó többsége a legutóbbi rendkívüli ülésen igent mondott az ausztrál befektető ajánlatával kapcsolatos szerződés megkötésére.
– Közhely, de az idő pénz. Mit jelent a most meghozott döntés? – kérdeztük Gálné Kapás Mártát, a Soproni Ipari és Innovációs Park ügyvezető igazgatóját.
– Nagyon örülünk, hogy a technológiai parkfejlesztésben, továbbá a kis- és középvállalkozások létrehozásában – inkubálásában – kiemelkedő teljesítményt nyújtó ausztrál vállalatcsoportot sikerült szakmai partnernek megnyernünk – válaszolta az ügyvezető igazgató. – Az ő nevükhöz fűződik a Sydney-i ipari park létrejötte is. Ez az ipari park két évvel ezelőtt elnyerte „Az év legjobb technológiájú parkja a világon" címet.
Az ausztrál üzletember bevonása egyébiránt nem gyengíti, ellenkezőleg, reményeink szerint tovább erősíti az osztrák ipari parkokkal való együttműködésünket. Az önkormányzat által most adott zöldjelzés pedig gyakorlatilag annyit jelent, hogy a képviselő-testület jóváhagyta az inkubátorház közös – az önkormányzat és az ausztrál üzletember, Fritz Péter általi – megvalósításának tervét. A közeli napokban Phare-szakértőt várunk Sopronba, aki felülvizsgálja az eddig elkészült terveket és a tenderkiírási dokumentációt. Bízva Brüsszel gyorsaságában, reméljük, hogy hamarosan pozitív választ kapunk. Ezt követően útjára indíthatjuk a kivitelezést célzó, nemzetközi szintű pályáztatást, amely legalább két hónapos eljárás. Mindezek után kerülhet majd sor a finanszírozási konstrukció összeállítására, majd a beruházási szerződés aláírására. Számításaink szerint legkorábban fél év múlva kezdődhet el az inkubátorház építése.

Korábban:

Igen az ausztrál kapcsolatra (2002-07-11) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művésztelep: Idén is volt

Élénk a vendégjárás a városban. Pénteken és vasárnap nyílt képzőművészeti kiállítás Győrött.… Tovább olvasom