Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Internetes szavazás

a KRESZ-ről

A közlekedési balesetek száma indokolttá teszik a KRESZ módosítását, amelyen a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal közösen dolgozik (Kisalföld, 2006. december 13.).
A gazdasági tárca a honlapján (www.gkm.gov.hu) a tervezett módosításokról szavazási lehetőséget biztosít a nagyközönség számára. A felvetések és az eddigi eredmények a következők:
1. Az első kérdésre – amely felvetette, hogy lakott területen kívül, éjszaka és rossz látási viszonyok mellett az úttesten közlekedő vagy az úttesten tartózkodó gyalogosok és kerékpáro-

sok számára kötelező legyen-e a fényvisszaverő mellény használata – a válaszadók 56 százaléka igennel voksolt. Az összes szavazat száma: 12.800 volt.
2. Egyetért-e azzal, hogy minden gyermek külön ülőhelyen, illetve minden 14. életévét még be nem töltött és 135 cm-nél alacsonyabb gyermek gyermekülésben utazzon? A szavazók 45%-a igennel, 55%-a nemmel voksolt. A szavazatok száma: 1603.
3. Egyetért-e azzal, hogy a lakott területek védelme érdekében – a folyamatosan növekvő kamionforgalom miatt – a nehézteherjárművek forgalmát jelzőtáblák korlátozzák, adott esetben a lakott terület egészén? Január 5-én délig – a szavazás lezárásáig – 1920 szavazat érkezett. A válaszadók 92%-a igennel, 8%-a nemmel voksolt.
4. Egyetért-e azzal, hogy a csoportos gyermekszállítást végző iskolabuszok esetében kötelező legyen a buszok külső megjelölése, a biztonsági övek beszerelése és a biztonsági gyermekülések használata? Január 12-ig, a szavazás lezárásáig 1094 szavazat érkezett erre a kérdésre. A szavazás eredménye: 81% igen, 19% nem.
5. A jelenlegi, ötödik, egyben utolsó kérdés: Egyetért-e azzal, hogy a lakott területen kívüli forgalomban közlekedő autóbuszokban kötelező legyen a biztonsági övek használata? Erre még ma lehet szavazni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomájával vállalna munkát külföldön?

Tovább olvasom