Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Internet a háztartások felében

Minden második osztrák háztartás csatlakozott már az internethez – adta hírül az Osztrák Statisztikai Hivatal (SA) a számítástechnika fejlődéséről képet adó legfrissebb összeállításában.
A statisztikai összegzés szerint a 8,14 milliós lélekszámú alpesi országban jelenleg 1,7 millió háztartásban, azaz a családok 52 százalékában van már internet-hozzáférés. Ebben az évben mintegy 5 százalékkal nőtt az internetcsatlakozással ellátott háztartások száma, ami nagyobb mértékű növekedést jelent a megelőző évinél.
A széles sávú internetezés egyre népszerűbb az osztrákok körében, mert idén az új csatlakoztatások 53 százaléka ADSL-en vagy kábelen keresztül történt. Az összes internetes csatlakozás 63 százaléka már széles sávon történik az osztrák háztartásokban.
Az osztrák családok 23 százaléka még analóg modemmel csatlakozik a világhálóra, 15 százalékuk pedig ISDN-csatlakozást használ. A háztartások 83 százalékában egy számítógép szolgálja csak az internetre történő csatlakozást, 32 százalékban egy laptop is van. A családok körében egyelőre ritka a mobiltelefonnal vagy más mobileszközzel történő internetezés, erre csak a háztartások 5 százalékában van lehetőség.
Nem így a vállalatoknál: a 9 főnél nagyobb létszámmal dolgozó osztrák vállalkozások mintegy háromnegyede már széles sávú internetkapcsolattal rendelkezik, 13 százalékuk pedig mobiltelefonon keresztüli hálózatcsatlakozási lehetőséggel is.
Az osztrák cégek 98 százalékának van ma már internetkapcsolata, a széles sávú internetezés mindenekelőtt a médiával foglalkozó cégeknél, a bankoknál és a tanácsadói cégeknél nagyon elterjedt.
Az uniós országok rangsorában Ausztria a 10. helyen állt 2005-ben az internetezés elterjedtsége alapján, a vállalati internetezést tekintve pedig az első 5 ország között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom