Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Intelligens nők ritkábban mennek férjhez

A tudomány nem sokat segít a XXI. században sem annak a kérdésnek eldöntésében, hogy férfinak vagy nőnek jobb-e ma születni.
Több nagy-britanniai egyetem kutatói állapították meg, hogy az intelligens nők ritkábban mennek férjhez, míg a velük azonos IQ-s férfiaknak nagyobb a nősülési kedvük. A kutatók negyven évvel ezelőtt 900 férfi és nő IQ-ját mérték, és most újra felkeresték ezeket a személyeket, hogy megtudják: hányan kötöttek közülük házasságot. Az eredmény: minden 16 pontos IQ-többlettel 35 százalékot csökken a nők férjhez menési valószínűsége, ugyanez a férfiak esetében 40 százalékkal növeli ezt a lehetőséget – írja az olasz Corriere della Sera című napilap.

Paul Brown, a nottinghami egyetem pszichológusa ezt azzal magyarázza, hogy a nők egyszerűen csak rájöttek arra, hogy a férfiak nem eléggé érdekesek. De azért a probléma elég bonyolult, mert a nők ugyan függetlenek akarnak lenni, de azért mindnyájan szeretnének párkapcsolatot. Mások úgy vélekednek, hogy a férfiak, még a legtehetségesebbek is, tartanak az intelligens nőktől. „Ha a nő nem jelent kihívást számukra, nagyobb a biztonságérzetük" – mondják.

Az amerikai National Bureau of Economic Research intézet 60 ezer amerikai család adatait elemezte és felfedezte, hogy az együtt élő pároknak az esetek 51,5 százalékában fiúgyermekük születik, míg az egyedülálló nőknél ez a szám csak 49, 9 százalék. Ez kis különbségnek tűnhet, de statisztikailag mégis jelentős. A tendenciát Darwin is észlelte, de nem tudott rá egyértelmű választ adni. Ma a kutatók azt feltételezik, hogy az ondósejtek eltérő élettartama, valamint a nemi aktusok rendszeressége és gyakorisága játszik szerepet benne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csarnokban lehet kamera

„ A dunakiliti SP Industries Kft. csarnokában, ahol a termelés folyik, kamerákat szereltek fel.… Tovább olvasom