Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Intelligenciát sugalló barna

Az örökké forgásban lévő divat nem csupán az öltözködés terére tör be, de befolyásolhatja a sminkelési szokásokat s a hajfestésben is új irányt mutathat. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy mindenkinek egyéniségét feladva követni kell az éppen aktuális módit, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy az új „trend” jól is áll az illetőnek.
A jó hajszín azonban mintegy megkoronázza a megjelenést, ápoltságot tükröz. Az idő múlásával az arcszín megváltozik, a hajszín is kifakul, ezért egyre több hölgy választja a mesterséges színezést.

Festés házilag vagy szakembernél

Amennyiben az otthoni festés mellett dönt valaki, nem árt, ha a színárnyalat kiválasztása során szakemberrel konzultál. A kozmetikai ipar által használt fantázianevek ugyanis nem feltétlenül egyeznek az ember fejében levő színekkel s a kívánt árnyalat eléréséhez a haj alapszínét is feltétlenül ismerni kell. Ha szakember segítségével kíván valaki élni, érdemes jól átbeszélni, milyen változást is szeretne pontosan elérni. Ismertetni kell öltözködési stílusát, s rá kell világítani egyéniségére, hogy a hozzáértő mindezek figyelembevételével tudjon számára színt ajánlani. Nem mindegy például, hogy sportos, kifejezetten könnyen kezelhető frizura vagy szolid színárnyalatú, nőiesebb fazon a cél. A festési technika kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a későbbiek során milyen gyakran, otthon, avagy fodrásznál szeretne valaki festeni, illetve festetni. Sokan panaszkodnak arról, hogy otthon nem tudják megcsinálni a fodrász által oly tökéletesre elkészített frizurát. Ezen ugyan nincs is miért csodálkozni, azonban ezt elkerülve érdemes a szakembert megkérdezni, hogy otthon milyen módon készíthető el (legkönnyebben) a frizura.

Újra hódít a barna

Már egy ideje újra divatos a barna hajszín, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy egyre több hollywoodi szőkeség festette barnára a haját. Pszichológusok szerint ebben nem csupán az játszik szerepet, hogy a barna hajszín természetesebbnek tűnik. Meghatározó a döntésnél az is, hogy emellett a megbízhatóságot, a tekintélyt, az intelligenciát sugallja, aminek következtében a női vezetők között is – állítólag – több a barna hajú hölgy. Hozzáértők szerint a különböző vágási technikák is jobban érvényesülnek a sötétebb hajszín esetén.

Kényeztetés

Akár festett, akár természetes is a hajszín, hetente egyszer ajánlott hidratáló pakolással kényeztetni a fürtöket. A kemény víz és a stressz együtt olyan romboló hatást fejt ki, hogy nem elegendő a rendszeres hajmosás és balzsamozás. A helytelen szárítás pedig éppúgy káros hatású. Ha túl közel tartjuk a hajszárítót vagy túl forró levegőt fújunk, a haj felszíne durvává, a hajszál pedig porózussá válik. Ennek következtében pedig a haj színe tompának tűnik, a hajvégek töredezése pedig feltűnő lesz.

Maller Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt kapott Mehmet Tüysüz

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság Mehmet Tüysüzt, aki korábban… Tovább olvasom