Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Intel: Itaniumtól eltiltva

Az amerikai szövetségi bíróság határozatban tiltotta el az Intelt az Itanium processzorok gyártásától és forgalmazásától. A határozatot függesztették, mivel az Intel megfellebbezte az ítéletet.
A bíróság korábban már kimondta, hogy az Intel szerverekbe és munkaállomásokba szánt 64 bites Itanium processzora két Intergraph szabadalmat sért, ezért az Intelnek 150 millió dollárt kell fizetnie. Az Intergraph még 1997-ben perelte be az Intelt azt állítva, hogy az Itanium processzor sérti a cég két, a párhuzamos utasításfeldolgozást érintő szabadalmát.
Amennyiben a kaliforniai cég másodfokon is veszít, további 100 millió dollárt köteles fizetni az Intergraph-nak. Ha a bíróság másodfokon az Intelnek ad igazat, a vállalat ugyan nem kapja vissza a 150 millió dollárt, azonban nem kell licencdíjat fizetnie az Intergraph-nak az Itanium processzorok után. Az Integraph szerint az Intel 100 millió dollárért megkaphatja a kérdéses szabadalmak licencjogát, illetve módjában áll áttervezni a chipeket, azonban ez nyilván nonszensz. A cég szerint nem csak az Intel, de más vállalatok is megsértették ezeket a szabadalmakat.
A két vállalat még áprilisban peren kívül megegyezett az ettől az eljárástól független alabamai szabadalombitorlási ügyben. A megegyezés értelmében a két cég keresztlicenc-megállapodást írt alá; az Intergraph továbbá vállalta, hogy egyes, a perben nem vitatott szabadalmainak tulajdonosi jogait az Intelre ruházza, míg az Intel vállalta, hogy 300 millió dollárt fizet az Intergraph-nak.
A megegyezés egyben tartalmazott a jelenlegi perre vonatkozó kitételeket is, hiszen a peres felek előre meghatározták a per kimeneteltől függő kártérítési összegeit. Így amennyiben az Intel kerekedik felül, az Intergraph semmiféle kártérítésre nem jogosult, míg ellenkező ítélet esetén az Intel 150 millió dollárt köteles fizetni az alabamai cégnek, vagy 250 milliót abban az esetben, ha az Intergraph egy esetleges fellebbezés után nyeri meg a pert.
--hwsw--
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Windows 2000 végre biztonságos

A Windows 2000 elnyerte a Common Criteria bizonyítványát, mellyel a legmagasabb… Tovább olvasom