Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Innovatív EKG-megoldás

Hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet a folyamatos felügyeletet biztosító Pannon Mobil EKG.

Az innovatív ICT-megoldásokat díjazta az IT-Business magazin január 31-én a „Leadership Award 2005" elnevezésű díjával, melyen első díjat kapott a Pannon GSM Mobil EKG-ja a szállítói oldal nagyvállalati kategóriájában.

A Pannon GSM legújabb fejlesztése, a Pannon Mobil EKG a nagy terhelésnek kitett személyek – például sportolók –, illetve szívbetegek folyamatos felügyeletét biztosító, rugalmas és költséghatékony eszköz. A Pannon Mobil EKG a távdiagnosztikát az egészségügy és sport területén is forradalmasító berendezése hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerül.

A Pannon GSM a kutatás-fejlesztést a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal végezte el, neves orvos szakértők bevonásával.
A projekt nem csupán a mobil adatátvitelen belül tár fel eddig feltérképezetlen alkalmazási területeket, de orvosi méréstechnikai szempontból is számos újdonságot hoz. A Pannon Mobil EKG ugyanis amellett, hogy a páciensek számos fiziológiai paraméterét méri, a környezeti változók (légnyomás, páratartalom, sebesség, gyorsulás és így tovább) tükrében értelmezi is azokat. Utóbbi funkcióra a berendezés GPS helymeghatározó modulja teremt lehetőséget, míg a nagy sebességű mobil adatátvitel gyakorlatilag tetszőleges időtartamú, folyamatos megfigyelést tesz lehetővé. A rendszer folyamatosan egy központba továbbítja az adatokat, ahol azokat feldolgozzák, s szükség esetén riasztással előre jelzi a kezelőorvosnak egy súlyosabb esemény kialakulásának kezdetét. Egy sportoló esetén az edző figyelemmel kísérheti azokat az adatokat, melyek segítségével optimális teljesítményt hozhat ki a versenyzőből, anélkül, hogy az a sportoló egészségét veszélyeztetné.

A hagyományos, hordozható EKG-készülékeknél bővebb funkcionalitású és rugalmasabban alkalmazható Pannon Mobil EKG a veszélyeztetett személyek felügyeletén kívül fontos prevenciós célokat is elláthat. Az előzetes felmérések szerint jelentős igény mutatkozik rá az egészségügyben, így az idei évre tervezett piaci bevezetése túlzás nélkül forradalmi jelentőséggel bír mind az egészségügy, mind a sport területén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még másfél hét az első adórohamig

Az egyéni vállalkozóknak és az áfakörbe tartozó magánszemélyeknek február 15-éig kell elkészíteniük… Tovább olvasom