Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Innovációs központot nyit Budapesten a Microsoft

A kezdő informatikai vállalkozásokat inkubátorházként segítő innovációs központokat nyit a következő két évben a kelet-közép-európai térség államaiban, köztük Magyarországon a Microsoft - mondta Vahé Torossiantól, az amerikai szoftveróriás régióért felelős elnökhelyettesétől.
Ez az egyik leggyorsabban fejlődő térség a Microsoft üzleti lehetőségei szempontjából, a növekedés tavaly 35-40 százalék között alakult. Ennek is köszönhető, hogy már az utóbbi néhány évben is globális feladatokat ellátó befektetéseket hajtott végre a cég a fontosabb régiós piacokon.

Így jött létre a ma hetven embert foglalkoztató budapesti technológiai támogatást nyújtó központ, fél éve ugyanilyen létesült Romániában, Belgrádban pedig a tábla PC-s fejlesztéseket koordináló bázist épített ki a Microsoft. A magyarországi mobiltávközlésben eddig elért fejlődés pedig nagyon jó alapot teremthet a jövőben a mobilos fejlesztések inkubációjának is - tette hozzá a régiós vezető.

A budapesti innovációs központ várhatóan még az idén megnyílik az Infoparkban - vázolta az elképzeléseket Lerch Attila, a magyar leányvállalat üzletfejlesztési igazgatója. Hozzátette: a Microsoft az ilyen típusú projektek megvalósításába bevon - a szakértői bázis javát adó - felsőoktatási intézményeket. Magyarországon a Budapesti Műszaki Egyetemmel folynak előrehaladott tárgyalások.

A központban a kezdő cégek a szükséges informatikai infrastruktúra mellett egyfelől számítástechnikai alkalmazási ismereteket szerezhetnek, de kapnak segítséget a vállalkozási alapismeretek elsajátításához is. A centrum másik fontos feladata lesz a továbbtanuló egyetemi hallgatók szakmai támogatása, például labormunkák tesztelésével. A projektbe a központnak helyszínt biztosító gazdasági tárca más módon is bekapcsolódik, a tervek szerint a jövőben itt valósulhat meg a központi innovációs források egyablakos rendszere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szász Lula sikerekről és küzdelmekről

Amilyen tehetséges festő és grafikus volt Szász Endre, olyan kiváló marketingszakember és menedzser… Tovább olvasom