Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Innováció az erdészetben

A faipar egyértelműen kulcságazat Nyugat-Dunántúlon, de fejlődési pályára állítani és ott tartani csak a kutatási és a vállalkozói szféra együttműködésével lehet, amelynek alapja lehet az a szakmai párbeszéd, amire az innovációs találkozók, konferenciák adnak lehetőséget.
Ilyen konferencia rendezésének szándéka vezérelte az Erdő- és Fahasznosítási Regionális Egyetemi Tudásközpontot és a Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökséget, amikor szakmai konferenciát szervezett a soproni inkubátorházban „Innováció az erdészetben és a faiparban” címmel. A résztvevők tájékoztatást hallhattak az új kutatási programok indításáról és azok fő irányairól, a bekapcsolódási lehetőségekről. Lehetőséget kaptak a vállalkozások, szervezetek arra, hogy kihasználva a régióban jelenlévő kutatási kapacitást, csatlakozzanak a központ munkájához és akár új kutatási témákat vessenek fel, irányokat javasoljanak a saját igényeik szerint.
A program a kutatást támogató pályázati lehetőségekről, az iparba átültethető találmányokról és ipari formatervezői eredményekről is szólt. A szabadalmaztatás jelentőségével és új, komplex programok – mint például a regionális erdőstratégia – megalkotásának szükségességével kapcsolatban is teljes volt az egyetértés a résztvevők között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evolúciós láncszemet találtak?

A tudósok szerint a Kanada északi-sarkvidéki területein talált állati ősmaradványok azt a… Tovább olvasom