Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Inkább takarítunk, mint sportolunk

Folytatás az 1. oldalról.

Egy másik kérdésre adott válaszokból az derült ki, hogy a magyar népesség kereken egyharmadának van valamilyen tartós betegsége vagy egészségügyi problémája. Az EU átlaga valamivel kevesebb, egynegyed. (Összehasonlításképpen: Szlovákiában 14, Ausztriában 19 százalékkal többen vannak a jó vagy nagyon jó egészségi állapotban lévők, mint itt. Előbbi szomszédunknál 29, a sógoroknál 21 százaléknyian küzdenek tartós betegséggel, egészségügyi problémával.)
Magyarországon az emberek 32 százaléka érzi magát elhízottnak, az egyébként kifejezetten magas szám jónak számít az EU-ban. Ennél kisebb adat csak négy ország – köztük Szlovákia – neve mellett szerepel. Ebből akár az is következhetne, hogy honfitársaink többsége az egészséges életmód híve, de a kutatás alapján kirajzolódó kép éppen hogy ellentétes ezzel. Nálunk 73 százalék gondolja úgy, hogy egészségesen étkezik, az EU-átlag ennél 10 százalékkal magasabb – hogy ki mit tart egészségesnek, az persze egy másik kérdés... Öt magyarból négy úgy látja, több az elhízott gyerek most, mint öt éve.
Érdekesek a fizikai aktivitást firtató kérdésekre kapott válaszokból leszűrt eredmények. Nos, munkában, takarításban, a ház körüli teendők végzésében verjük a mezőnyt (egyedül Luxemburgban fordítanak erre több időt), sportolásban azonban bőven a hátsó traktusba tartozunk.
A felmérés szerint az átlagos EU-polgár 169,9 centi és 72,2 kiló, míg a magyar ennél 6 milliméterrel kisebb és 1,2 kilóval nehezebb. Mindkét érték alapján a középmezőnybe tartozunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre keltek a tollak

Keresztes Erika első helyezést ért el egy országos kirakatrendező versenyen, ahol az ő… Tovább olvasom