Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Inkább a biztos nyugdíj: Nem álltak szolgálatba a rendőrök

A hatezerből kevesebb mint kétszáz rendőr tért vissza nyugdíjból tavaly március óta azok közül, akik az elmúlt években a nyugdíjszabályok változása miatt kérték korkedvezményes nyugdíjazásukat - írja a Népszabadság.

Az  Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a kudarc ellenére ismét megpróbálja csatasorba állítani a még alkalmas rendőröket. A honvédségnél bevált szerződéses jogviszonyt próbálják átültetni a rendőrségi gyakorlatba.

Az ORFK még csak körvonalazódó tervei szerint a rendőrség szerződést kötne volt munkatársaival, akik szerződéses rendőrként körzeti megbízotti vagy az eredeti képesítésüknek megfelelő feladatokat látnának el. Az ORFK számításai szerint ezzel a lépéssel vidéken enyhíteni lehetne a rendőrhiány okozta feszültségeket - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. tgkv 2009. június 28. 20:27
  „Ismerősöm autobuszvezető volt 30éven át, megromlott a látása ezért nem hosszabították meg a jogositványát.Még 15 éve van nyugdíjig,Szó sincs rokkantositásról.Képezze át magát!Vicc!”
 • 26. MTT 2009. június 28. 15:15
  „miracle, te azok közül való vagy, aki csak ilyenkor hőzöng, névtelenül, arctalanul. Ennyi.”
 • 25. Baradlay 2009. június 27. 05:08
  „Ennyi rendor??????? Igaz, vedeni kell a kommunizmust!!!!!”
 • 24. Reális 2009. június 26. 13:14
  „Nagy tévedés!Ausztriában,Németországban a mindenkori nyugdíjkorhatárig dolgoznak a rendőrök!Csak nálunk van ilyen,hogy irodában ücsörgő,felelősséget semmiért nem vállaló rendőr fiatalon nyugdíjba megy, és ráadásul utána foglalja a munkahelyet fiataltól,vagy olyantól,akineknagyobb szüksége van rá!”
 • 23. jockey 2009. június 26. 12:57
  „Az, hogy jogos-e 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba menni, nézőpont kérdése. Viszont törvényes, az biztos. Ha nem tetszik, olyan pártra kell szavazni, amelyik majd a jövőben megváltoztatja ezt a törvényt. Azt, hogy melyik nem akarja megváltoztatni, már tudjuk.
  Egyébként meg teljes mértékben igaza van azoknak a rendőröknek, akik inkább maradnak nyugdíjban, minthogy visszamenjenek dolgozni. Egyszerűen nem tudnak jót tenni. A tüntetéseken azokat kell verniük, akikkel elvben lehet, hogy egyetértenek. Ha keményen fellép a bűnözővel szemben, jönnek a jogvédők, ha nem, sérelmezik az állampolgárok. Közben pedig sok esetben szakmailag és emberileg egyaránt alkalmatlan parancsnokok kényszerítik őket statisztikai csalásra és meghatározott mértékű bírság kiszabására egy szolgálat alatt. Akinek viszont annyira böki a csőrét ez a dolog, tudom javasolni, hogy jelentkezzen rendőrnek, mert hiány van belőle. Különösen a keleti megyékben. Hajrá!”
 • 22. miracle 2009. június 26. 11:58
  „MTT
  Szerintem engedélyezzük mindenkinek - rajtad kívül.
  Majd te eltartod a 5 millió embert.
  Vagy ezzel már nem értessz egyet? Mert akkor az elven mégsem, csak a számokon van vitánk.

  SENKI nem mehessen előbb nyugdíjba. Se rendőr, se tűzoltó, se katona, senki. Nem muszáj egyiknek sem lenni. Létezik más eszköz is a kompenzálásra: magasabb fizetés, más beosztásba helyezés (iroda) stb. Ha valakiknek a munkáját a korai nyugdíjazással "értékelik fel", az egyenértékű azzal,. hogy a többi 2 millióét meg leértékelik, apafejek ti laza munkát végeztek a kemence/vonat/íróasztal mellett, daru tetején stb, elpihengettek ott 40 évig is.”
 • 21. hokiel 2009. június 26. 06:48
  „Egyik oldalon a rendőrségtől várjuk a megváltást, a védelmet, másik oldalon meg nem győzzük utálni őket, mert túlkapásokat követnek el. Nem csodálom, hogy aki egyszer elmenekülhetett nyugdíjba, az nem kívánja újra. A nyugdíjról meg annyit, hogy csakha nem valami nagy sarzsiból ment nyugdíjba, nem kell talicskát vinni a pénzért. Persze, hogy dolgozik valahol, valamiként.”
 • 20. bugriskin 2009. június 26. 06:09
  „Szerintem a kisebbik fele már rá jött, hogy valójában kiket is szolgálnak és védenek!”
 • 19. tódi 2009. június 25. 22:04
  „Ha tud csak legyen nyugdíjas , biztos nem maguknak találták ki a törvényeket . Ha lehetne mindenki élne ,ezzel a lehetőséggel.
  A legtöbb nyugati országban 25 év szolgálat kell a nyugdíjhoz . A harcoló vagy kommandós egységnél pedig 20, ki mit választ .
  Nem titok ott sem .itt sem .
  Az ország nem ebbe rokkan bele.”
 • 18. Truder 2009. június 25. 20:01
  „Vérlázító,ami itt megy!!
  Jól hallottam a hírekben,hogy Dávid Ibolya és Herényi köztörvényes bűnözők??Mire odafigyeltem lekeverték a hírekből...”
 • 17. Reális 2009. június 25. 17:44
  „Egy sem érdemli meg a nyugdíjat!”
 • 16. MTT 2009. június 25. 15:37
  „Bocsi, de még mindig azon az állásponton vagyok, ami felett - pedig leírtam - elsiklanak, az az, hogy ők csak élnek a TÖRVÉNYES jogaikkal, amit részükre kínál a Magyar Állam. Biztos vagyok benne, hogy bármelyikünk meglépné, ha lehetőségünk lenne rá. Csak ezt szerettem volna. De azért vannak szélsőséges kommentek is, nem biztos, hogy bármire is megoldások lennének. Üdv.”
 • 15. xo16zy 2009. június 25. 15:14
  „12. MTT írta: "Megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is...pl: éjjeliőrként, bizt.őrként dolgoznak, utána kéne nézni...stb. Miért? Attól kevesebbért kapjuk a kenyeret a boltba, ha feljelentgetünk másokat?"

  Senki nem beszélt feljelentgetésről vagy irigykedésről. Dolgozzanak csak, nem az a baj.
  Egyszerüen túl korai a nyugdíj ennyi idősen és LEGTÖBB ESETBEN nincs is arányban a terheléssel.
  Ha meg mindenki, előrehozott nyugdíjba mehetne, akkor nincs az a kormány, nincs az a létesítendő munkahelymennyiség, ami mellett fedezni lehetne a kiadásokat. Még ha az össze offshore-os, csaló-sikkasztó, korrupt politikus összes vagyonát elkoboznánk, akkor sem...
  ...na akkor talán.”
 • 14. AHA. 2009. június 25. 13:00
  „Amit ez a kormány elcsalt az nem icurka-picurka töredék, hanem több évi nyugdíjnak megfelelő összeg.
  De igen ezzel jövünk mert ez van!
  Ha egy kicsit is azon dolgozna, hogy minél több munkahelyet megtartson,vagy esetleg még létesítsen is, akkor sokkal több adóbevételre tenne szert az ország.”
 • 13. Korrekt5 2009. június 25. 12:13
  „a nyugdijtörvények épp oj lazák - szélsöségesek mint a legtöbb vélemény.
  Kérdezzétek meg, hogy mennyit keres és mikor mehet nyugdijba egy nyugati rendör, ez ennél nem egyszerübb.
  Mindenki annyit keres az országban ahogyan a bérek beálltak hosszú évek során.

  Ha valakinek eszébe jutna, hogy csak a mostani magyar nyudij rendszer annyi pénzt vissz el, hogy azt már nem tudja fizetni az állam, és még nincs hozzászámólva a többi juttatások, külömbözö ingyenélök.

  Az ország elsösorban ezért megy tönkre mert a befizetett adók nem fedezik távolról sem a kiadásokat és nem beszélve a beruházásokról.
  Minden egyes évvel elöre ezzel szisztémával- törvényekkel a teljes csödbe viszi az országot.
  És nem jöjjetek avval, hogy mit csaltak el a kormányok az csak egy icurka-picurka töredéke ennek az egész tehernek.”
 • 12. MTT 2009. június 25. 11:52
  „Szerintem, - ellentétben a többségben lévőkkel - igenis jól teszi, aki teheti és kihasználja a TÖRVÉNY adta jogot és elmegy nyugdíjba. Nem értem, miért fáj az nekünk, ami másnak jó? Ez a tipikus magyar mentalitás. Megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is...pl: éjjeliőrként, bizt.őrként dolgoznak, utána kéne nézni...stb. Miért? Attól kevesebbért kapjuk a kenyeret a boltba, ha feljelentgetünk másokat? Emberek, a lehetőség mindenki előtt ott volt, van, - lehet felszerelni, nem köpködni kellene.”
 • 11. Red_Szonja 2009. június 25. 11:42
  „Ha jól értelmezem a cikket, rendőrhiány van. Tehát, aki 25 év munkaviszony után szeretne nyugdíjba menni, már szaladhat is jelentkezni. Nosza!”
 • 10. pmc 2009. június 25. 11:42
  „nem csoda hogy a rendőr nem tér vissza nyugdíjból ,
  a politikusbünözök meg a cigánybünözök helyett ők vigyék el balhét ?
  mert ez van...”
 • 9. Túrabakancs 2009. június 25. 10:19
  „upho!
  Nem védem a rendőröket, de az tény, hogy az egészségük a legtöbbjének 40-éves korra erősen megromlik.
  Egyszer kérdezd meg a kardiológiai osztály valamelyik orvosát, én már megtettem. Egyébként a katonák
  nyugdíjba vonulását tiltanám meg idő előtt, hiszen ők nincsen mitől kikészüljenek, hacsak nem a piától.”
 • 8. metermester 2009. június 25. 09:35
  „33 év fizikai szakmunka, kb. 16 évig még kell dolgoznom, hogy öregségi nyugdíjat kapjak. / ha megélem /
  ....ennyi....”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol lehet 300 forint alatt tankolni júliustól?

Győr-Moson-Sopron megye - Drasztikusan emelkednek az üzemanyagárak július 1-től a jövedéki adó,… Tovább olvasom