Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Inka világ Nagyszentjánoson

A földgolyó túlsó feléről, a Magyarországtól távoli Peruról ad varázslatosan érdekes hírt színes fotók segítségével az a kiállítás, amely most nyílt Nagyszentjánoson a községházán.
Kattintson a képre!
Unger Vilmos, Nagyszentjános polgármestere Komáromban látta a perui származású Aquilar Javier fotókiállítását, s annyira tetszett neki, hogy úgy érezte, jó lenne, ha hírt kapnának „inka országból" a községbeliek is. Meghívta Nagyszentjánosra az amatőr művészt, aki elfogadta az ajánlatot.

A mióta él nálunk? kérdésre a fekete hajú férfi olyan arcot ölt, hogy abból az újságíró mindjárt tudja, másként kellett volna fogalmaznia. Aquilar Javier negyvennyolc éves, és élete nagyobbik felét most már Magyarországon töltötte.

„Nem nálunk, hanem itt – mondja kedélyesen. – Ez már a hazám." Kiderül, hogy a meghatározó gyermekkorát nem számítva élete nagyobbik felét már Magyarországon töltötte. Amikor huszonegy évesen nyakába vette a világot, már családjával együtt Limában élt, de nem ott született, hanem Cuscóban. Négy testvérével édesanyja nevelte őket, édesapja akkor már nem élt. Aligha lett volna mód, hogy otthon tanuljon, és miután Magyarországra ösztöndíjat nyert, élt a lehetőséggel. Veszprémben, a vegyipari egyetemen szerzett diplomát, később azonban átképezte magát nyomdaipari mérnökké.

„Úgy lett második hazám Magyarország, hogy a veszprémi egyetem előadótermében ült mellettem egy szép szőke magyar lány... Három leányunk van és már nagyapa vagyok. Testvéreim is diplomások lettek, mindegyik sikeres, és bizony gazdagabb, mint én" – teszi hozzá.
Aquilar Javier olykori hazalátogatásaikor hoz újabb jellegzetes, szép képeket Peruról és amatőr fotóművészként, mellékesen másik hazája propagandistájaként viszi hírét színes felvételein szülőhazájának. A férfi egykor nyomdaipari mérnökként dolgozott Győrben a Széchenyi-nyomdánál, amikor az még lapunkat is készítette. Aquilar Javier már csak ezért is örül, hogy újra itt lehet a Kisalföldön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos ablak

Stephen King csak tudja: az írókkal többnyire soha nem történik semmi. Ők nem élik az életet, hanem… Tovább olvasom