Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Ingyentejes multibosszantó

Miközben a gazdakörök által szervezett traktoros útlezárás a végéhez közeledett, a megyei Teszöv szervezésében ingyentejosztó akcióba kezdtek a tejtermelők Győrben. Így demonstráltak az alacsony átvételi ár ellen, ami januárban 59 forint 60 fillér volt.
– Az akció helyéül nem véletlenül választottuk a multinacionális kereskedelmi cégek üzleteit, hiszen az átvételi és a kereskedelmi ár közötti haszon jelentős részét ők teszik el, s cserébe a lefölözött, imitátor tejet árulják a vásárlóknak – magyarázta a Marcal II. városrészben lévő élelmiszer-áruház mellett tejet osztók vezetője, Horváth László, a püski Búzakalász Mezőgazdasági Szövetkezet elnöke.

Az elnök elmondta, hogy azokon a területeken, autóparkolókban, amelyek a multik tulajdonában vannak, nem tudnak demonstrálni, csak közterületen. Tegnap Győrben két helyen, Marcal II. és az adyvárosi Tesco Áruház mellé álltak le teherautóikkal és osztották az ingyentejet. Az emberek vitték is rendesen, volt, aki többször is sorba állt. Jutott a román paplanárusoknak is belőle.

– A demonstrációnak a figyelemfelhívás a lényege – folytatta Horváth László néhány liter tej kiosztása között –, s bízunk benne, hogy a kormány megállapodik a multikkal és a gazdákkal. A multik ki akarják használni a jelenlegi helyzetet, mert az uniós csatlakozás, május elseje után kötelező lesz nekik is az intervenciós ár megfizetése. Az embereknek átadott zacskókra ragasztott címkéken „A tej élet, erő, egészség! A mi életünk az Ön egészsége! Magyar gazdák" felirat volt olvasható.

Ma nem lesz tejosztás, azonban holnap reggel 8 órától Csornán a Spar mellett, illetve Mosonmagyaróváron a művelődési ház parkolójában és a mosoni piacon demonstrálnak a termelők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barokk bál pazar lakomával

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a győri barokk bált. A mulatságon százhúszan… Tovább olvasom