Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Ingyen ment a KÜRT

A KÜRT Zrt. két hétig ingyen ment adatokat az árvízben károsodott számítástechnikai adathordozókról.
Az elmúlt hetek heves esőzései súlyos károkat okoztak országszerte. A megrongálódott autók és épületek mellett számítástechnikai eszközök is a hömpölygő víz áldozatául estek. A kárelhárításban az adatmentésről és információbiztonsági szolgáltatásairól ismert KÜRT Zrt. is szeretné a maga módján kivenni a részét: a következő két hétben (2010. június 18-ig), az árvízben elázott számítógépekről ingyenesen mentenek adatot a KÜRT szakemberei az adatmentési laboratóriumuk kapacitásának erejéig.

Az adatmentők felhívják az érintettek figyelmét, hogy az elázott adathordozókat mielőbb jutassák el a KÜRT munkatársaihoz, mert a korrózió napról napra csökkenti a mentés esélyeit. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy az elázott adathordozó eszközt hajszárítóval szárítani, vagy beindítani az elázást követően szigorúan tilos, mert az súlyosabb problémákhoz, vagy akár végérvényes adatvesztéshez vezethet.

A KÜRT munkatársai az ingyenes adatmentést megelőzően ellenőrzik, hogy valóban árvíz sújtotta területről származik-e az adathordozó, és, hogy valóban az árvíz okozta-e az adatvesztést.

A KÜRT korábban már felajánlotta adatmentő kapacitását a 2001 szeptember 11-i terrortámadás, a 2004 december 26-i távol-keleti cunami és a 2005 augusztusi new oreansi hurrikán áldozatainak is.

További információt a KÜRT Zrt. ügyfélszolgálatán kaphatnak az érintettek. Elérhetőségek: www.kurt.hu, +36-1-228-5410

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezren védekeznek az ár ellen Borsodban

Tovább olvasom