Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ingyen jogsegély öt jogponton

Győr-Moson-Sopron - Munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek közösen nyertek pályázati támogatást jogi tanácsadó hálózat létrehozáshoz. Ezen a héten megyénkben is öt jogpont kezdte meg működését, ahol ingyenesen kaphatnak segítséget alkalmazottak, vállalkozók.
Az egész országot lefedi a Jogpont Hálózat, aminek létrehozásához az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében nyert uniós és állami forrást a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és 4 munkáltatói érdek-képviseleti szervezet, az Okisz, a Kisosz, az Iposz és az Áfeosz. Ezen a héten az ország 7 régiójában összesen 141 helyen nyitnak jogpontot. A Nyugat-Dunántúl 3 megyéjében 21 helyen vehető igénybe a 12 ügyvéd közreműködésével létrehozott szolgálat, ehhez a régió csaknem 126 millió forint támogatást nyert. A kétéves program a jövő év végéig tart, de a pályázók szándékuk szerint tovább működtetik a tanácsadó irodákat, Győr-Moson-Sopron megyében 5 helyen. Minderről Horváth Csaba, az MSZOSZ régióvezetője beszélt.

Simon Annamária projektmenedzser elmondta:

a jogpontokhoz fordulhatnak munkavállalók, munkáltatók, pályakezdők, vállalkozásba kezdők és hátrányos helyzetűek is.

Utóbbiaknak, ha anyagi nehézséget jelent, hogy a tanácsadásra valamelyik városba utazzanak, költségtérítést biztosítanak. A jogi és információs szolgáltatás díjmentes és kiterjed a munkajogra, a társadalombiztosítási jogra – például a járulékokra, a kedvezményekre –, a társasági és a cégjogra is, a cégalapításra, a vállalkozóvá válásra, a vállalkozások pályázati és hitellehetőségeire, iratminták biztosítására.

A Jogpont Hálózatot létrehozó projekt célja az is, hogy elérje: az emberek aktívabbak legyenek a jogérvényesítésben. Mivel a programban együttműködnek a munkaadók és a munkavállalók érdekvédői, megelőzhető több jogvita. A tanácsot kérők problémáinak összesítése alapján pedig a jogszabályok módosítására is javaslatok születnek. Épp ezt emelte ki Nagy Lászlóné, a Kisosz, a kereskedők érdekvédelmi egyesületének megyei titkára is, a kisvállalkozások túlzott adminisztrációs terhei miatt.

Ingyenes tanácsadás

A jogpontok és tanácsadó óráik: Győr, Csaba utca 16., hétfő és szerda, 15.30–17.30; Győr, Teleki László utca 53., kedd, 15.30–17.30; Sopron, Csengery utca 55., kedd, 17–19; Csorna, Arany János utca 13., páros hét csütörtök, 16–18; Mosonmagyaróvár, Szent István király utca 128., hétfő, 16.30–18.30. A tanácsadással kapcsolatosan előzetesen érdeklődni a 94/314-491-es telefonszámon, a nydregio@jogpont.hu és a nyugatjogpont@mszosz.hu e-mail címeken lehet.


Olvasóink írták

  • 2. FREDDY/S 2010. április 19. 07:38
    „Ha nincs szükség rá, akkor sokat ér, amúgy mindenki oldja meg a saját problémáját, nemde...”
  • 1. matriné 2009. február 05. 18:24
    „A jogtanács annyit ér mint a "bakfitty"! Képviseletet meg csak az kaphat termesztésen csak is beadvány szerkesztésre. aki már félig éhen halt annyira kevés a jövedelme. Nem is beszélve arról, hogy van olyan az ingyenesek között, aki bátor is. De szerintem egy sincs, aki a Jogi Maffiával szembe merne állni! Még olyan nemszületett e rendszerben! Persze ezt a kedves Újságíró hölgy is nagyon jól tudja csak nem meri utána nézni sem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az E.ON várja az energia hivatal vizsgálatának eredményét

A Magyar Energia Hivatal (MEH) független vizsgálata állapítja meg, hogy rendkívüli időjárási… Tovább olvasom