Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Ingatlanadó: Bajnai elnézést kért

Bajnai Gordon elnézést kért az ingatlanadó kapcsán tett hétfői kijelentéséért, amelyben azt mondta: el lehet adni azt az ingatlant, amelyiket nem bírják fenntartani.

"Pontatlanul fogalmaztam, olyanokat is megbántottam, akiknek nem szántam ezt a nyilatkozatot, és akiket nem akartam megbántani, sajnálom" - fogalmazott a miniszterelnök szerdán újságírók előtt, a hivatalos kormányfotózás előtt a parlamentben.

A miniszterelnök hétfőn, az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy véleménye szerint azoknál "valami probléma van", akik munkaképesek, de sokkal nagyobb ingatlanban laknak, mint amelyet fenn tudnak tartani. "Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik" - mondta hétfőn a kormányfő.

A miniszterelnök szerdán hangsúlyozta: az ingatlanadó és a vagyonadó bevezetésének van olyan célja is, amely arról szól, hogy akik ma minimálbérre vannak bejelentve és közben egy luxusvillában laknak, az nagyon sok ember érzékenységét sérti. Erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a vagyonadó ezt is rendbe fogja tudni tenni - fogalmazott.

A kormányfő kitért arra: a vagyonadó része egy olyan adóátalakítási koncepciónak, amely éppen a munka becsületét szeretné helyreállítani Magyarországon. Mint mondta, jövő évtől olyan változást szeretnének, hogy azoknak a munkavállalóknak, "akik a hátukon viszik az országot előre", több mint egy hónapnyi összeggel legyen több a nettó jövedelmük.

Bajnai Gordon kiemelte: emellett szeretnének vagyonadót bevezetni, amelynek az ingatlanadó a legfontosabb eleme. Ez számos méltányosságot, kedvezményt tartalmazna azok számára, akik méltán kérik ezt. Ide sorolta a nyugdíjasokat, a nagycsaládosokat, a munkanélkülivé vált embereket, és azokat, akik az önkormányzatok szerint valóban nehéz helyzetben vannak. "Nem nekik szántam a hétfői rosszul sikerült félmondatomat, hanem azokra próbáltam utalni, akik méltatlanul többet vesznek ki a közösből, mint amennyit beletesznek" - jelentette ki.

Hozzátette: a legkisebb értékű ingatlanoknál teljes mentességet adnának.
A miniszterelnök úgy látja: a végleges ingatlanadó koncepcióról valószínűleg a jövő héten tudnak beszámolni.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. load 2009. május 16. 23:34
  „55. pancser
  "Load" te megbuggyanttál! Én merültem volna el a múltban?"

  Hát nem is tudom igazán, hogy én, vagy te kezdtél-e el beszélni Bástya elvtársról, meg a gátőrházi disznóról, de ez most már nem is igazán fontos.
  Mint ahogy az sem, hogy én semmi féle jövőt nem jelöltem meg.
  A ,,kegyetlen behajtást" is csak a sokak által irigyelt nyugati országokkal kapcsolatban említettem, amiben elkövettem egy jóvátehetelen hibát.
  Bocsáss meg, hogy Svédországgal példálóztam, mert ott a vagyonadót éppen most szüntették meg.
  Tették ezt csak azért, mert ott az adó morál már olyan szinten van, hogy mindenki, minden jövedelméről számot ad, tehát a vagyonadó elveszítette a funkcióját láthatatlan jövedelmek megadóztatásának vonatkozásában.
  Egy bizonyos szempontból viszont jó példa Svédország.
  Cáfolni azt a baromságot, amit voltál szíves ebben a formában elővezetni: ,,A magas adókból eddig csak nyomor született".
  Ott az átlagos adószint sokkal magasabb, mint nálunk.
  A nyomor nem.
  A ,,kegyetlen nehéz lesz megbocsátani neked te kannibál!" tartalmú megszólítás kicsit meglepett. Az ember azt gondolja, hogy leginkább a meleg bárok környékén hangzik el ilyen cuki kis megszólítás, de én már nem csodálkozom ilyesmin. Kinek a pap, kinek a paplan. Itt a Kisalföld honlapján annyi más furcsa dolgot is olvashat az ember.
  Ami pedig a pártpropagandát illeti.
  Az egyik ellenzéki parlamenti párt prominense kijelentette, hogy a vagyonadó - kvázi - a megsemmisülésbe hajszolja a nyugdíjasokat ( A kormány az idősek halálára spekulál).
  Te igyekeztél csatlakozni ehhez a kapitális ostobasághoz az alábbi kijelentéseddel:
  ,,...egy özvegy, vagy egy család a háza után egy ember kéthavi nettó bérét fizesse az viszont nyomorba döntő mérték."
  A vagyonadót - rajtunk kívül - Európában mindössze öt helyen nem alkalmazzák. Belgiumban, Monacóban, Horvátországban Máltán. és most már Svédországban.
  A nyugdíjasaik, köszönik, jól vannak.
  Nem pusztultak ki.
  Te viszont elhiszed, és terjeszted is Iván László fideszes politikus baromságát.
  Én nem olvasom a pártok szórólapjait. A postaládám és a kuka közötti távolság 3 méter. Könnyen leküzdhető távolság.
  A pártok választási propagandájára költött pénzek engem is irritálnak. Ezt a hozzászólásaimban többször is szóvá tettem .
  Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet.
  A gúnározás, meg fletózás már egy kicsit snassz, de ha az identitásodat csak így vagy képes meghatározni és még szellemi kielégülést is okoz, akkor tedd!”
 • 60. Totya 2009. május 15. 09:02
  „Te ököragyú "arany"! A viztdíj 300 ft-ja oldotta volna meg a problémát ugye (amit ráadásul ti okoztatok)??? Te vagy a baloldali szavazóbázis mintapéldánya!”
 • 59. pancser 2009. május 14. 20:44
  „57, te pirosseggű! Talán nem kellett volna annyit költeni meg lopni! Tudod ki vette igénybe a legtöbb úniós támogatást a magyar Brüsszelbe küldött kimutatás alapján? A Munkaügyi Minisztérium és így tovább. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy annak adták akiknek akarták, leginkább maguknak! Bajnai ciprusi érdekeltségben utazott és így vannak számosan a köreikből. Be is vannak gyulladva nagyon, minden percre szükségük van hiszen el kel dugni a papírokat, vagy ledarálni!”
 • 58. egysoproni_ 2009. május 14. 20:11
  „http://www.felmondas2009.hu/”
 • 57. arany 2009. május 14. 17:58
  „Fizetréshez mérve számolják ki mennyit tud fizetni viszont azt vizgálják valósak e az adatok. hisz tudni véletik, hogy sokaknak jóval több bevétele van mint amiről adózik. Valamint ha akkor a vizitdíj nem lett volna elktörölve fele ennyi baj lenne, de az sok volt a 300 Ft . tessék most majd lehet fizetni többet hála azoknak akik eltörlését kérték.”
 • 56. Dew 2009. május 14. 17:09
  „"A példád nagyon szemléletes, de erősen sántít.
  Nem véletlenül osztják fel a vagyonelemeket ingatlanra és ingóságra
  A boltban vásárolt parizerből meg kólából nem lehet vagyont képezni, nem lehet jövedelemszerzésre használni, a házat, nyaralót, telket, garázst viszont igen."
  Most lépjünk túl azon, hogy a boltban megvett parizerből szedvicset, melegszendvicset lehet csinálni, és azt eladva lehet jövedelmet szerezni, és maradjunk a példámnál. Nem hiszem, hogy erősen sántít, mert nem a különféle hegesztett, toldozott jogszabályok oldaláról közelítettem meg, hanem arról az oldalról, hogy, mint ahogy élelmiszerre, ugyanúgy fedélre is szükség van ahhoz, hogy az ember emberhez méltó életet tudjon élni. És ebből a szempontból az összegürcölt, átlagember számára csak hitelből elérhető fedél plusz megadóztatása ugyanolyan szemétség, mint a parizer még egyszer történő megadóztatása. Függetlenül attól, hogy mi a fenének nevezi a jog a házat.”
 • 55. pancser 2009. május 14. 16:16
  „47! "Load" te megbuggyanttál! Én merültem volna el a múltban? Ne hülyéskedj! Azzal a jövővel foglakoztam amit te szíveskedtél megjelölni, hogy hogyan képzeled. Kegyetlen behajtást emlegetsz mert szerinted ez vezet célhoz! Volt már ilyen, igen volt, de az ilyen jövőből senki nem kér elvetemült szocikon kívül. Mindent meg lehet ideologizálni és most te éppen ezt tetted. A magas adókból eddig csak nyomor született, akkor ha relatíve voltak magasak. Fletónak meg Gúnár Gordonnak a havi egymillió sem sok, de hogy egy özvegy, vagy egy család a háza után egy ember kéthavi nettó bérét fizesse az viszont nyomorba döntő mérték. A kegyetlen nehéz lesz megbocsátani neked te kannibál! Pártpropogandát meg itt leginkább te szajkózod a fórumon, aztán másokra fogod ugyanezt. Előttem az MSZP szórólapja, ismerős szlogenekkel tele: kezeljük, megvédjük, talpra állítjuk. Szépen is hangzana, de nem a tönkretevők szájából. Erre úgy látszik van pénze az MSZP-nek, 6 millió színes plakát nem semmi. Vajon ez is az adónkból van, esetleg az offshore cégekbe kimentett pénzből finanszírozzák Gúnárék?”
 • 54. LiamDevlin 2009. május 14. 15:01
  „Az iváni zigók megint hazudnak!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nem is kell munkavállalási engedély Angliába- csak NI-számot kell igényelni és amíg az meg nem jön teljesen törvényesen lehet dolgozni!!! Pofátlanul hazudnak!!!
  1 nap munka-ezek vagytok...
  1 zuhany 10 emberre?? Mit vártak 0 nyelvtudással, 0 munkatapasztalattal, büntetett előélettel, mit vártak???
  Itthon soknak be sincs vezetve a víz, és kinnt meg az zavarja őket, hogy várni kell a fürdésre...!!
  Tetvek
  1 nap munka...”
 • 53. kolombela 2009. május 14. 13:49
  „Túrabakancs, AHA és atöbbiek. Gondoljatok bele! Magyarországon melyik az a réteg, amelyiknek tömegével van lakóingatlana 2 mill. Ft. alatt? A helyes megfejtők között hangszórót sorsolnak ki.”
 • 52. AHA. 2009. május 14. 13:01
  „Kalajka
  Ezt a fajta magyar embert a szocik kiirtották.
  Ma már mindenki otthon ül,retteg és számolja, hogy a pénze elég lesz-e fizetésig!
  Ha valaki lépni akar, azt lecsürhézik.A változást mindenki úgy akarja, hogy neki ne kelljen részt venni benne.”
 • 51. Kalajka 2009. május 14. 12:54
  „Nem is olyan rég Fletó megmondta,hogy el lehet menni ebből az országból.Azonban nem kezdtek az emberek tömeges kivándorlásba,pedig mindent elkövettek ennek érdekében.Ezért most átengedte a helyét a libatolvajnak.Ő is azt mondja: költözz.Épp csak hozzá nem teszi,hogy jó messzire.Bár maradhatsz is de akkor ne az élők sorába.Még mindig nem értem,hogy ez rengeteg embernek egyértelmű,még is hagyjuk,hogy rajtunk tiporjanak.A magyar néptől azért féltek ős idők óta mert okos,fejlett és harcos nép volt.Inkább leigázott másokat mint,hogy maga hajtsa igába a fejét.Hová lett ez a nép?”
 • 50. AHA. 2009. május 14. 12:46
  „Hajjajj, de jól ám!
  Erre gondoltam én is. A cigánykérdésben teljes az összhang!
  De érdekes az is, ha valaki fel akar lépni ellenük,azt is sokan utálják! Ki érti ezt?”
 • 49. Túrabakancs 2009. május 14. 12:30
  „Az egy érdekes dolog, hogy anno a Gárda cikkhez 1600-hozzászólás érkezett, az ingatlanadóshoz pedig
  csupán 100-körüli! Nincsen nagy gond ebben az országban! :) ...csak a cigányokat utáljuk mint az állat...
  Jól mondom "AHA" !?”
 • 48. AHA. 2009. május 14. 12:01
  „Szavazzunk a szocikra!”
 • 47. load 2009. május 14. 10:35
  „41. pancser
  Nem véletlenül írtam a hozzászólásom végére, hogy ,,Lásd Svédország!"
  Te voltál szíves ezt figyelmen kívül hagyni, és egy historizáló monológba kezdtél, ügyesen bele szőve általad vélt MSZP szimpátiámat.
  Amivel ezt még kiegészítetted, az a leggagyibb, legostobább pártpropaganda sötétfejű hülyéknek, akik képtelenek kilátni még Hegyeshalmon és Komáromon túlra is, nemhogy a nagyvilágba.
  Ez az a szemlélet, amely az ország minden gondját csak a pártszembenállás vonatkozásában képes szemlélni, a gazdasági racionalitás, a társadalmi igazságosság, az ésszerűség és az állampolgári felelősség - mint szempont - szóba sem jöhet.
  Ez az a tökéletes magafeledettség, bezárkózás a saját világába, amelynek két főszereplője van. Mi, az igaz magyarok és az eltaposandó másik. Ez a maradéktalan elmerülés a saját magunk kreálta problémákba egyszerűen siralmas.
  Miközben mi kihegyezett kerítéslécekkel kergetjük egymást és azt nézzük, kibe tudnánk belevágni, addig a világ elhúz mellettünk, mert befektetéseket, piacokat keres és nem ideológiákkal, hanem innovációkkal foglalkozik.
  Te foglalkozz csak a múlttal, a jövődet pedig bízd a hivatásos népboldogítókra és annyi gondod sem lesz, mint a jászol mellé kötött jószágoknak!
  De ne várd el tőlem ugyanezt!
  Én ebben nem leszek partner.”
 • 46. load 2009. május 14. 10:34
  „36. Dew
  A példád nagyon szemléletes, de erősen sántít.
  Nem véletlenül osztják fel a vagyonelemeket ingatlanra és ingóságra
  A boltban vásárolt parizerből meg kólából nem lehet vagyont képezni, nem lehet jövedelemszerzésre használni, a házat, nyaralót, telket, garázst viszont igen. Az ingatlan szerzésnél illetéket is kell fizetni - ez régóta így van - ezen miért nem háborog senki?
  Az meg különösen undorító, amikor a 100 és 500 milliós vagyonosok a kisnyugdíjasokra hivatkozva kampányolnak a vagyonadó ellen.
  Ami a vagyonelszámoltatással kapcsolatos törvénymódosítást illeti, ezt politikai elitünk a személyi szám alkotmánybírósági kiherélése óta képtelen megoldani.
  Ráadásul az akaratuk sincs meg hozzá.
  Gondolj a hozzáállásukra a számla nélküli költségtérítések esetében!”
 • 45. Goldmund 2009. május 14. 09:28
  „Az ingatlanadón kívül egy KRESZ-módosítással az iskolabuszokat is halálra ítélték. Amik ugye azért kellettek, mert korábban a kis, falusi iskolákat felszámolták.
  Ezt az MSZP-kormány művelte, tehát nyilván a Fidesz a felelős érte.
  Persze mindez csak véletlenek sorozata. Aki azt képzeli, hogy emögött tudatos, a magyarságot ellehetetlenítő szándék áll, az egy rasszista, szélsőjobboldali, paranoiás alak.”
 • 44. 49. 2009. május 14. 09:01
  „24. piskóta! Ha mindenkinek csak adózott jövedelme lenne, akkor nem itt tartanánk.
  Az autót is adózott jövedelemből veszi legtöbb ember, mégis fizet utána adót.”
 • 43. lolita 2009. május 14. 08:53
  „Magyarul akinek nem tetcik mehet a P.....A!Hat ezt akarjak elerni?Hat akinek esze van meg tehetsege az megy is tovabb ha teheti!”
 • 42. pampus 2009. május 14. 07:38
  „E rendszerben a tehetségtelenséget díjazzák, hisz az acél, hogy tönkre tegyék az országot és a lakósságát! Persze megy a viz prédikálása a lerészegedésig, mivel mindenki tudja, hogy bort isznak!”
61 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölte magát az MDF-ből Hock, Katona és Pettkó

Törölte magát az MDF soraiból Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András - derül ki a párt országos… Tovább olvasom