Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Informatikai támadások az interneten

Az Irak elleni háború megindítása informatikai támadások sorozatát robbantotta ki, számítógépes kalózok az interneten számos honlap működését zavarják.
Erre figyelmeztette hétfõn az amerikai külügyminisztérium a multinacionális vállalatokat.
- Ezek a numerikus támadások zavarokat okoznak, megrongálják a magánvállalatok számítógépeit és kereskedelmi portáljait. A kormányzati és a katonai számítógépes rendszereket is támadások érték, de jóval kisebb mértékben - áll a külügyminisztériumnak az AFP által ismertetett jelentésében. A támadásokat olyan független számítógépes kalózoknak tulajdonítják, akik vagy az Egyesült Államok mellett, vagy ellene törnek lándzsát.
Indonéziából, Marokkóból, Pakisztánból, Egyiptomból, Szaúd-Arábiából, Törökországból, Franciaországból, Brazíliából, Mexikóból, de még egyes kelet-európai országokból is próbálkoztak számítógépes kalózok, például számítógépes szolgáltatásokat nyújtó cégek, elektronikus levelezési rendszereket megbénításával, vírusok terjesztésével, adatbankok, különösen pénzügyiek feltörésével. A vírusok és egyéb informatikai támadások felbukkanását figyelõ magáncégek szintén jelezték, hogy megsokasodott munkájuk.
Az F-secure nevû társaság szerint a hackerek három kategóriára oszthatóak. Az elsõ körbe az amerikai patrióták tartoznak, akik a számítógépes kalózkodással a háborút próbálják segíteni. A második csoportot szélsõséges muzulmán csoportok alkotják, amelyek amerikai internetes oldalak, fõleg katonai portálok feltörésén "munkálkodnak". Végül vannak a pacifisták, akik minden áron békét akarnak.
MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leromlott a hazai lakásállomány

A négymilliós magyarországi lakásállományból 600-800 ezer lakás lebontásra, teljes felújításra… Tovább olvasom