Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Indulatokat kavaró kábeltévé

Zsebbe vágó kérdésnek tartja a győriek többsége a kábeltévés szolgáltatás változását. A lakosok emiatti panaszáradatukat csütörtökön egy fórum keretében a szolgáltató vezetőjére zúdították.
Mintegy félszázan jelentek meg azon a fórumon, melyet a fogyasztóvédelmi egyesület szervezett. A tegnapi rendezvényen ugyanazok a gondok merültek fel, melyekről a Kisalföld a kábeltévés szolgáltatások változása – az áremelések és az áthangolási kényszer – kapcsán június elsejei számában már írt.

Előfizetői panaszok

A megjelentek elmondták: kiszolgáltatottnak érzik magukat, mert úgy vélik, egyoldalúan döntött a szolgáltató. Hiányolták a változtatás előtti fórum összehívását és annak felmérését, hány készülék kényszerül a módosítás miatt átalakításra. A felszólalásokból kiderült, hogy a programcsomagokat „ összekutyultnak " tartják. Szeretnék igényeik szerint külön-külön összeválogatni azokat. Örülnének, ha a természetfilmes és a mesecsatorna az olcsóbb csomagba kerülne. Legfőképpen a mintegy ötvenszázalékos áremelést nehezményezik és nem érdekli őket, hogy máshol még drágább ez a szolgáltatás. Kérték, hogy az idősek kiadásait kedvezménnyel támogassák. Néhányan azzal fenyegetőztek, hogy a díjfizetés abbahagyására buzdítják a lakosok tömegeit.

Szolgáltatói válaszok

Bercsényi Péter, a Kábeltelevízió Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója minden kérdésre válaszolt. Többek között leszögezte: szolgáltatásuk a hozzáférési pontra vonatkozik, nem a készülékre, a szerződési feltételeket pedig a hírközlési törvény szabályozza. Elmondta, hogy a műsorcsomagok egyénenkénti kiválasztásának technikai feltétele megfizethetetlen és hozzátette: a legdrágább csomagba az áruk miatt kerültek a csatornák. A programok összeállítását és a díjak szintjét tájékoztatása szerint az önkormányzattal az adásvételkor kötött szerződés feltételei is szabályozzák, ezért Győrött a legolcsóbb még mindig hazánkban a kábeltévézés. Tagadta, hogy extraprofithoz jut a cég a változtatásokkal, azt hangoztatta, hogy költségalapú az áremelés.

Korábban:

Segítség kell az áthangoláshoz (2002.05.24.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A találkozások vására

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg szerdán kapuit a Győri Általános Vásár, ezúttal… Tovább olvasom