Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Indiai tüntetések Bush ellen

Az indiai látogatáson tartózkodó George Bush amerikai elnök felszólította a vendéglátó országot, hogy tegye nyitottabbá gazdaságát, miközben a vizit elleni tüntetések több halálos áldozatot, illetve sebesültet követeltek.
Indiának el kellene távolítania a külföldi beruházások gátjait, átláthatóbbá kellene tennie a gazdasági életét szabályozó rendelkezéseket, és csökkentenie kellene a vámtételeket – mondta George Bush Újdelhiben. Sürgette vendéglátóit, hogy nyissák meg az indiai piacot az amerikai mezőgazdasági és ipari termékek, illetve szolgáltatások előtt. Azt ígérte, hogy az Egyesült Államok sem fog elzárkózni a robbanásszerűen növekvő indiai gazdaság elől. Az amerikai kormány nem fenyegetést, hanem lehetőségeket lát India dinamikusan növekvő gazdaságában – mondta háromnapos indiai látogatása végén Bush.
Hárman meghaltak, tizennyolcan megsebesültek pénteken India északi részében, ahol az amerikai elnök látogatása elleni tüntetés muzulmánok és hinduk közötti összecsapásba torkollott. A pénteki imádság után a muzulmánok felszólították a boltosokat, hogy Bush elnök látogatása elleni tiltakozásul zárják be az üzleteket, és összecsapások törtek ki, mert a hinduk erre nem voltak hajlandók.
Bush péntek este érkezett meg Pakisztánba. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszkedv vagy depresszió?

Ilyenkor, tél végére, tavasz elejére kimerülnek a tartalékaink, mind fizikailag, mind pedig… Tovább olvasom