Kisalföld logö

2016. 09. 27. kedd - Adalbert 10°C | 21°C

Indiai csirkecomb

Belül omlósan puhák, kívül pedig pirosak és ropogósak ezek a keleti fűszerezésű, egzotikus csirkecombok.

Hozzávalók:

6 csirkecomb
só és frissen őrölt bors

A páchoz:
˝ evőkanál köménymag
˝ evőkanál koriandermag
1 ujjnyi darabka friss gyömbér vagy ˝ kávéskanál őrölt gyömbér
Ľ kávéskanál őrölt fahéj
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl joghurt
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).

Előkészítem a csirkecombokat. Leszedem róluk a bőrüket, az egyik felükön óvatosan beirdalom mindegyiket, majd megsózom, megborsozom őket, és mindet félreteszem egy kicsit.

A páchoz először egy tálba öntöm a joghurtot, aztán egy száraz, pici serpenyőben kevergetve megforrósítom a köménymagot és a korinadermagot, hogy illatosabbak legyenek, majd mozsárban megtöröm őket és a joghurthoz öntöm ezeket is. Utána meghámozom a gyömbért, és a kézi reszelő apró lyukú oldalán hozzáreszelem a fűszeres joghurthoz. A páchoz már csak a fahéj, egy kevés olívaolaj só és bors hiányzik. Hogy még ízesebb legyen, belereszelem a fokhagymagerezdeket is. Ha mindez belekerült a joghurtba, az egészet alaposan összekeverem.

A vágódeszkán várakozó csirkecombok egyik felét alaposan bekenem a páccal, majd egy tepsibe helyezem őket úgy, hogy a bekent oldaluk nézzen lefelé. Végül megkenem a combok másik oldalát is. A maradék pácot pedig, óvatosan rájuk csurgatom.

A tepsit letakarom alufóliával, és beteszem a forró sütőbe. Először 40-45 percig sütöm a csirkecombokat, majd lekapom róluk a fóliát, és anélkül további 10-15 percre visszateszem őket. Így belül omlósan puhák lesznek, kívül pedig szép, pirult színük lesz. Ha a beléjük szúrt hústű nyomán nem rózsaszín, hanem áttetsző lé jön ki belőlük, készen vannak.


4-6 adag lesz belőle.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

kártérítést követel

Tízezer eurós (2,5 millió forint) kártérítést kér a Német Olimpiai Bizottságtól (NOK) Karen König… Tovább olvasom