Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Incidens a fővárosi antifasiszta megmozdulás után

Kihívták a rendőröket, miután a szombati fővárosi antifasiszta megmozdulás több résztvevője szóváltásba keveredett egy szállodában egy fekete egyenruhás, neonáciknak vélt csoporttal.
A rendőrség annyit mondott: a helyszínen külföldi és magyar állampolgárok keveredtek szóváltásba, igazoltatták őket. Vajnai Attila az MTI-nek elmondta: egy délelőtti, Helmut Scholz európai parlamenti képviselővel, az Európai Baloldali Párt külügyi vezetőjével tartott sajtótájékoztatójukon szimpatizánsaik jelezték, hogy a VII. kerületi István utcában, egy hotelban fekete egyenruhában lévő, náciknak vélt csoportot láttak.

Hozzátette: úgy gondolták, ennek utána kell járniuk, ezért mintegy 15-en elmentek a hotelba, ahol a hallban megtalálták a 20 tagú külföldi csoportot. Vajnai Attila azt mondta: amikor bementek, látszott rajtuk, hogy nem szimpatizálnak velük - a Vajnaiékkal érkezők egyike egy német nyelvű táblát tartott, amelyre az volt írva: Nácik, ki a fejekből! - , ezért a bent lévő csoport egyik tagja odament hozzá és elkezdte lökdösni.
Közölte: kihívták a rendőrséget, amely igazoltatta az ott lévő csoportot, de közben az, aki őt lökdöste eltűnt. A rendőrség jelezte neki, hogy az eset miatt nyolc napon belül feljelentést tehet, amit - mint mondta - meg is fog tenni. Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)sajtóügyeletese az ügyről az MTI-nek annyit mondott: a helyszínen külföldi és magyar állampolgárok keveredtek szóváltásba, a rendőrök igazoltatták őket.

Szombat délelőtt a kisebbségi közösségek kirekesztése, az erőszak, és a fasizmus elleni tiltakozásul egész napos antifasiszta megmozdulás kezdődött a fővárosi Hősök terén; roma és antifasiszta szervezetek, civilek, közéleti személyiségek a Magyar Hősök Emlékművénél kegyeleti őrséget álltak a romák elleni támadássorozat hat halálos áldozatának tiszteletére. A Hősök terén tucatnyi fekete ruhás, bakancsos fiatal is megjelent, akiket a rendőrök később az 56-osok terén igazoltattak.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. vonLichthofen 2010. március 09. 15:41
  „68 pancser <moderálva> - üljön ki mosoly szakállas arcodra amikor a szebb jövőre gondolsz, a békében, rettegés nélkül élő magyarokra, a boldog nyugdíjasokra, akik nem menekülnek öngyilkosságba az éhség, magány és kilakoltatás réme elől, a helyes iskolásokra, akiktől nem rabolják el az uzsonnapénzt, a munkásokra akiknek nem kell rettegni a munkanélküliségtől, a szántóvetőkre akiknek nem rabolják el nehezen megtermelt javait.

  ha erre a Szebb Jövőre gondolsz pancser talán még te is tudsz mosolyogni.”
 • 70. nimet 2010. március 08. 16:02
  „pancser!
  hogy ki akadályoz engem abban,hogy büszke legyek?
  ebben igazad van, senki. büszke is vagyok. csak ha a büszkeségemet mondjuk az ország észak-keleti részén szeretném gyakorolni, valoszinü ,rövid idön bellül ,véletlenül belém állna egy bicska, ami nem magyar ember kezében volt. s még én lennék a hibás miért voltam épp ott. na ez a nem mindegy!
  a nem magyar, le szar magyarozhat téged, viszont ha Te cigányozol, zsidozol ,felelösségre vonhatnak. inkább legyek csendben? éljek ugy ahogy azt Gyurcsány elvtárs mondja. dübörög az ország,olyan jol élünk mint soha. vagy nyomjam a fejem a homokba és higgyem el azt amit bal-liberális sajto probál velem elhitetni? egy idö után minden pohár betelik.
  viszont ha az udvaromban magyar zászlot állitok fel, vagy olyan ruhát viselek ,amin (nem betiltott) magyar jelképek,szövegek, feliratok vannak, egyböl szélsöjobboldalinak ,nácinak titulálnak a Te és magadfajta emberek.
  vagy csak vegyek fel egyszerüen fekete ruhát, bakancs és rövid haj nélkül. egyböl gárdista lennék.”
 • 69. reszegenisjozan 2010. március 08. 10:56
  „kolombela 2010.03.07. 19:38

  Mindannyian egy csapat kell, hogy legyünk, ha Magyarországról beszélünk. Politikai hovatartozás alapján lehetünk más-más csapatban. Bár én nem kötődöm egy-egy párthoz. Viszont az én szívem is inkább jobbra húz, de pl egynéhány liberális elvet is vallok.
  Most biztos, hogy a Jobbikra fogok szavazni.”
 • 68. pancser 2010. március 07. 21:36
  „A fasiszta megsántul de nem adja fel! Nagyon kívánom érje meg a Jobbik eltűnését. Valami sötét zúgban gyülekezhet az a néhány példány akit nem lehet meggyőzni. A lónak a szemellenző oldalt van a jobbikos gügyögőknek a szeműk előtt. A munkát kéne megfogni, nem másokat okolni, de hát se tanulni se dolgozni nem fűlik foguk. Azt sem veszik észre, hogy eszméiket a nyugati, sőt a kelti világ is a szemétre hajította. Ez nagy baj, mint az agybaj. Csólolják meg az MSZP hátsóját, hogy létezhetnek, piszkos pénzekkel a háttérben tálán külső hatamat szolgálnak. A Jobbik el van veszve, megeszi őket a demokratikus hézimacska mindenféle rágcsáló hasznos pusztítója.”
 • 67. SC 2010. március 07. 21:28
  „vonLichthofen !
  Köszönöm a jókívánságot,jó erőt,egészséget kívánok neked! Még nem találkoztunk,én soproni vagyok.
  reszegenisjozan !
  Nincs takargatni valóm,egyenes ember vagyok.Egy kis testi "fogyatékosságom" van csupán,a szívem mindig a jobb oldalon dobogott. :-) És igaza van vonLichtofen-nek,egy csapatban rúgjuk a bőrt. :-)”
 • 66. kolombela 2010. március 07. 19:38
  „VJack 2010.03.07. 10:00
  "...addig Kína a saját érdekeinek megfelelő kereskedelmi szerződéseket köt, tesz az ideológiákra."
  Ja kérem, Kínát nem a zsidók irányítják és soha nem is fogják. Ezért 50 éven belül ő lesz a világ egyetlen gazdaság irányító országa, az USA pedig megy a süllyesztőbe az EU-val együtt.”
 • 65. VJack 2010. március 07. 18:59
  „Pancser, a demokrácia és a piacgazdaság arról szól, hogy annak van helye, amire van igény. Csak a ballib oldalt bosszantja, hogy most olyanra van igény, amit ő nem szeret.”
 • 64. vonLichthofen 2010. március 07. 18:30
  „59SC,
  Isten Áldjon a családoddal együtt.

  részegenisjózan - SC fiúk, ti ugyanazt a csapatot erősítitek /én is, ámbár csúnya húzódással bajlódom, de a a Jobboldalon vállalom a játékot ezen a döntő meccsen//

  64. ja a pancsert az bántja a legjobban, hogy én ilyen vicces, szójátékon alapuló nevet választottam ..<moderálva>”
 • 63. reszegenisjozan 2010. március 07. 18:17
  „60. hozzászólás pancser 2010.03.07. 17:21

  Komolyan kérdezem:
  te érted a magyar nyelvet??????

  "Mi a bajod a megjelölt célokkal?"
  Te szerencsétlen, ki beszélt itt célokról???????

  Leírom ismét.
  Ezt írtad te:
  "Mi nem ígérünk könnyű életet..."

  Erre reagáltam:

  "KI EZ A MI??????? KIKRE GONDOLSZ???
  Csak nem freudi elszólás a részedről?????????"”
 • 62. vonLichthofen 2010. március 07. 18:16
  „41pancser,
  te nem hogy jogász nem vagy, még az egyszerű gondolkodás is nehezedre esik.
  Világos, hogy nálad az érzékelés, felfogás, feldolgozás/ asszociácio, gondolatformálás és reactio folyamatában valami tragikus hiba van. Attól tartok, ha ezen még/már az intenziv Marxismus - Leninismus Esti Egyetem sem segített annak idején, akkor most már késő bánkódnod.
  Egy ingyen tanács - ne erőlködj, ne próbálj izomból gondolkodni.
  Lássad be, ha szomorúan is, hogy itt csaknem mindenki világosabb, világosabban megfogalmazott és jobban megalapozott forrásokra hivatkozva nyilatkozik mint te.
  Te nem észérvekre hivatkozol, hanem kijelentesz - e.g. a Jobbikot be kell tiltani, a Jobbiknak nincs helye Europában. Van egy hírem számodra pancser - a Jobbik itt van, a Jobbik jó eredményt fog elérni, a Jobbik itt is marad.
  Végső megjegyzés - ha Europa léte vagy nemléte olyanokon múlna mint te , akkor Europa megérdemli a sorsát.”
 • 61. reszegenisjozan 2010. március 07. 18:13
  „59. hozzászólás SC 2010.03.07. 17:14
  Én a munkámról írtam...
  Nem fogok fórumon ennél többet magamról elárulni.”
 • 60. pancser 2010. március 07. 17:21
  „Vjack! Pontosítok: a kurucinfonak nincs helye a hazában, hogy tisztán láss, legföljebb Dolfi azaz Adolf Hitler rendszerében lenne."nimet" Mondd ki akadályozz meg abban, hogy büszke legyél?
  "reszegenisjozan" Mi a bajod a megjelölt célokkal? hiányzik belőle a faji megkülönböztetés? Azért kisöreg, mert az nem szalonképes, talán a táliboknál igen! Vagy se tanulni se dolgozni nem szeretsz?”
 • 59. SC 2010. március 07. 17:14
  „57. hozzászólás reszegenisjozan
  Elhiheted nekem én sem aranykalitkából szemlélem a világot.Kemény fizikai munkát végzem,mellette tanulok is.3 gyermeket nevelek a feleségemmel.Nem csukom be a szemem,ha szegény embert látok,vagy bajt szimatolok,hanem segítek,amennyit megtehetek.Imádom a történelmet,az a hobbim,a magamra szánt szabadidőmet az tölti ki.A többi a családé.Néha úgy érzem/mivel hívő ember vagyok/hogy Isten a tenyerén hordoz.És ezt az érzést nagyon-de nagyon megbecsülöm!”
 • 58. reszegenisjozan 2010. március 07. 16:20
  „53. hozzászólás pancser 2010.03.07. 14:04

  "Mi nem ígérünk könnyű életet csak úgy, tanulás és munka vezet odáig ennek adunk szabadabb utat."

  KI EZ A MI??????? KIKRE GONDOLSZ???
  Csak nem freudi elszólás a részedről?????????”
 • 57. reszegenisjozan 2010. március 07. 16:17
  „51. hozzászólás SC 2010.03.07. 13:04

  Teljesen igazad van!!!!!!!!!!!!!

  Csak nehezen megy ez a jól érzem magam, amikor látom, hogy az unokáink elől bizonyos érdekek hogyan rabolják el a jövőt!!!!!!
  Ha te is naponta találkoznál olyan emberekkel, akik már végső elkeseredésükben vannak, mivel nagyjából mindenüket elveszítették, akkor lehet te sem lépnél át ezen olyan könnyen és élnéd a "nem veszek róla tudomást" emberek életét. Én őket nem TV-ben látom, hanem élőben és nem TV-ből TUDOM, hogy miért kerültek olyan helyzetbe; de még csak nem is fórumokról, szomszédtól, stb, hanem magam tapasztalom meg, látom közvetlenül. És nemcsak tőlük tudom, azaz nemcsak az ő elmondásukból, hanem a másik oldal papírjaiból, határozataiból, országos értékezleteiből, belső levelezéséből, stb, stb.
  Ez csak az egyik oldala az elkeseredésnek. A másik az országos, nemzeközi, hogy szalonképes legyek, "játék a számokkal" dolog.
  Ha az ember picit belát a kulisszák mögé, akkor óriási meglepetés érheti. Ezért valójában nem szabad a kulisszák mögé nézni és élni kell a tudatlanok boldog életét. Ezt a legkevésbé sem szántam sértésnek. A lehető legkomolyabban gondolom.”
 • 56. Szabra 2010. március 07. 15:30
  „Még nem kell ilyen korán kezdeni!! A fasizmus réme, az antiszemitizmus riasztó jelensége csak április elején lesz esedékes és április 09.-én jöjjön a fehérterror borzalmas víziója mint azt Grósz Károly elvtárs olyan grandiózusan lefestette 1988.-ban! Az lesz a csodálatos produkció !!!!!”
 • 55. nimet 2010. március 07. 15:21
  „Pancser, csak azért,mert valaki kurucinfot olvas, még nem kell elitélni. azért meg, mert valaki jobboldali s nem baloldali nézeteket vall,azért meg pláne nem!
  nem biztos,hogy ami a blikkben vagy a népszabadságban irva vagyon, az ugy is történt. de olvashatnál magyar nemzetet, magyar hirlapot is.
  söt ajánlom kedves figyelmedbe, érdemes a külföldi sajtót is olvasni! meg fogsz lepödni,hogy ugyanarrol a hirröl szinte tejesen különbözö cikket fogsz olvasni.
  azért meg lassan nekem is "kinyilik a bicska" a zsebemben,hogy magyarként magyarországon, lassan nem lehetek büszke állampolgár, nem lehetek büszke hovatartozásomra!
  s ekkor még nem cigányoztam,zsidoztam. csak egyszerüen büszke magyar akarok lenni. olyan ember aki akarva akaratlanul is össze tud adni egyet meg egyet. s átlát ezen az évek ota tarto mindentmegmagyarázunk szitán.”
 • 54. VJack 2010. március 07. 14:44
  „moderálva”
 • 53. pancser 2010. március 07. 14:04
  „46.hoz és társaihoz! Aki a kurucon szerzi információit, nos az az, aminek nincsen helye a hazában. Vállalhatatlan és védhetetlen legföljebb Dolfi rendszeréen lenne szalonképes. Azt a portált is pénzeli valaki, gyanúm szerint azok a maffiakörök(ruszki) akik a országot meg kívánnák kaparintani, legalábbis a hatalom közelébe kerülni, vagy zavart keltenének. A orosz titkosszolgálat és egyes maffiakörök érdeke egybe esik.
  Kedves "reszegenisjozan" miben korlátoznak idehaza? Talán nem tanulhatsz, nem kereshetsz munkát, nem utazhat szabadon, nem mondhatod el a véleményed, fogalmam sincsen mi a bajotok? Mi nem ígérünk könnyű életet csak úgy, tanulás és munka vezet odáig ennek adunk szabadabb utat. Azt csak a niv ember képzeli és egy rosszindulatú népbutító állíthatja, hogy a korupció meg szűnik. Nem szűnik meg soha, de a mértékét lehet csökkenteni.
  A 47-re büszkre vagyok, úgy látszik a 10-es közepébe találtam, ha ennyire telik! A Jobbik idegen érdekeket szolgál, méghozzá nem is csekély hatalomét.”
 • 52. elemér 2010. március 07. 13:40
  „Hogy a ruszkinak mennyire van beleszólása az ottani dolgokban, attol nem kell tartani. Ilyesmit az amcsik is figyelnek.”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásványfesztivál nyílt Miskolcon

Több újdonsággal és évről-évre visszatérő programokkal nyílt meg szombaton a huszonnyolcadik… Tovább olvasom