Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

˝In memoriam Csatáry László˝ - a Fradi-tábor transzparense az MTK-meccsen - fotó

A szombati FTC-MTK bajnoki mérkőzésen a Fradi-tábor az ˝In memoriam Csatáry László˝ felíratú transzparenst feszített ki.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága foglalkozni fog a szombaton rendezett 203. örökrangadón a ferencvárosi szurkolók egy csoportja által kifeszített kiírással.

"A szombati találkozón és bármely más hazai rendezésű futballmeccsen történt esetleges incidensek vizsgálatára az MLSZ fegyelmi testülete hivatott, ám a televízióban is látható „In Memoriam Csatáry László" kiírás kapcsán az MLSZ már most leszögezi: futballpályán semmifajta burkolt vagy nyílt politikai állásfoglalásnak, mások méltóságát, nemzeti érzését sértő megnyilvánulásnak nincs helye" - olvasható az MLSZ vasárnapi közleményében.

Az MLSZ kiemeli, hogy a stadionok lelátói nem lehetnek „felületei" a szurkolástól idegen megnyilatkozásoknak, a futballhoz nem kapcsolódó állásfoglalásoknak.

Az FTC 2-0-ra nyert az MTK ellen az OTP Bank Liga 4. fordulójának rangadóján.

Életének 99. évében, hétfőn hunyt el a Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűntettekkel vádolt Csatáry László.

Korábban:

A szombati FTC-MTK bajnoki mérkőzésen a Fradi-tábor az ˝In memoriam Csatáry Lészló˝ felíratú transzparenst feszítette ki.

A felirat pár másodpercen át látható volt a televíziós közvetítésben is.

A háborús bűnökkel vádolt Csatáry László nemrég hunyt el 99 éves korában.Fotó: comment.blog.hu

Olvasóink írták

123 hozzászólás
 • 123. LAZA 2013. augusztus 22. 16:02
  „Talán Novák Dezső idejében lehetett amikor átvették a hatalmat bizonyos szurkolói csoportok.
  Kemény magok addig is voltak.
  Utaztam néhányszor az Üllői útra sokszor egy vonaton az állomásokon egyre szaporodó tőrzsgárdával.(Sopron-Bp. vonal)
  Kemények voltak a fiuk de rasszizmusnak nyoma sem volt.(folyt ugyan egy kis cigányozás de ez a megszokott szókincsünkhöz tartozott egymás között is)
  A mérkőzéseken telt ház és csodálatos hangulat,csodálatos szurkolás óriási sportélmények.
  Aztán az eredménytől fűggően ünneplés vagy dühöngés.
  Láttam új stadion teljes szektorának a szétverését,de szét vert szét zuzótt,vágott vonat fülkéket üléseket.
  Aztán egyszer csak megérkezett a stadionba a politika,megjőttek a magukat itt bemutató különféle szélsőségek és mint már írtam átvették a hatalmat.
  Megjelenésükkel egyenes arányban csökkent a nézőszám.
  Melléje még az országosan elterjedté vált verbális szennyáradat.(Nem az betegíti meg az embert ami a szájon bemegy hanem az ami a szájon kijön)
  Szóval a jóérzésű szurkolók elmaradtak a többi maradt.
  Mit csodálkozunk?
  Mit vitatkozunk?
  Tettek valamit is az elmúlt húsz év kormányai?Semmit sem csak dumálnak.
  A külföld azért már keményebb.
  Büntetés büntetés hátán.
  Nálunk meg jobbnál jobb edzők menekültek el vagy üldözték el Őket.
  Varga Zoli,Nyilasi.Már az új szurkolói csoportok áldozatai lettek.
  Ősfradisták!
  Most új stadiont kapnak.Azonban semmi sem változik.
  Kubatov úr hogyan és kikkel szeretné megtölteni újra?
  Aztán még 117.hez.
  Az utolsó bekezdésed ami nagyon megfogott.
  Igen,valami ilyesmire lenne szüksége ennek az országnak és népének.
  Sajnos a hatalmon lévőknek nem ez az érdeke,hanem a folytonos harc az emberek egymásnak uszítása.
  Igaz csak kicsiben de a Jó Isten megadta a lehetőséget számomra,hogy egy ilyen közösségnek a része lehetek.
  Nem számít,hogy ki a zsidó ki a cigány vagy magyar más nemzettségű,gazdag vagy szegény.
  Igazi testvérek találkoznak az öröm és boldogság sugárzik a szemekből.
  Segítjük egymást de a rászorulókat is még ha nem is tartoznak közénk közvetlenül akkor is a testvéreink.
  Álom e,hogy ez egy egész országra de világra is átterjedhet.”
 • 122. Legs 2013. augusztus 21. 19:53
  „106. Túrabakancs 2013.08.20. 15:12

  A fehér holló bizony ritka madár.Aki viszont rókának született.az is marad.”
 • 121. Goldmund 2013. augusztus 21. 12:37
  „98. oxana 2013.08.20. 10:13 94.
  "Nem most vádolták meg a 70 évvel elkövetett büncselekmények miatt, hanem 70 éve ítélték el. Most nem vádolásról volt szó, hanem arról, hogy hol töltse le büntetése maradékát. Nem börtönben volt, hanem házi örizetben."

  Akkor is vizsgálni kell két dolgot.
  Egyik: Az elítélt Csatáry azonos-e ezzel a 99 éves úrral?
  A másik: A 70 évvel ezelőtti ítélet jogszerű körülmények között született-e meg? Biztosították-e a tisztességes eljáráshoz, a védekezéshez való jogát? Mennyire játszhatott szerepet ítélethozatalkor Csehszlovákiában a háború utáni általános magyarellenesség? Csatáry csak a parancsban/utasításban foglaltakat tette meg, vagy túlment azokon?

  Ha ez utóbbival bajok vannak, akkor meg kéne semmisíteni a régi ítéletet és új eljárást kéne lefolytatni. Figyelembe véve, hogy tanúk alig élnek, 70 évvel ezelőtti dolgokra nehéz visszaemlékezni stb., valószínű nem lenne bizonyítható a bűnössége.”
 • 120. Pretorianus 2013. augusztus 21. 10:53
  „118. pancser 2013.08.21. 00:01
  Az önálló gondolatok hiánya pancser elvtárs és a másoké lopkodása nem tételez fel nagy intelligenciát.”
 • 119. kerteszb 2013. augusztus 21. 09:58
  „Bakancska: "Többször is említettem már itt a fórumon, hogy nem vagyok elkötelezett sem Jobbikos érzelmű,
  sem Fideszes ember. "

  :DDD (a plafon még nem szakadt le?)

  A többi meg a szokásos szánalmas zsidózás, összeesküvés-elmélet, amikor az IQ-bajnok fradiszurkolók és a jobbos szavazók a saját akaratgyengeségükért és egyéni nyomorukért mást tesznek felelőssé, pedig a tükör sokat segít...”
 • 118. pancser 2013. augusztus 21. 00:01
  „114. Pretorianus 2013.08.20. 19:41
  Nem kérek a ti fajta magyarságotokból, köszönöm szépen, azért nem mert ez az út zsákutca. Nektek a román oláh, a szlovák tót, a zsidó ..... Amerika cionista, és így tovább.
  Szóval száz szónak is egy a vége, Csatáryt elítélték, nem véletlenül, csak a magadfajták vonják kétségbe az ítéletet, nem csak ezt, hanem értelemszerűen a nürnbergieket is. Ez bizony nagy hiba!
  Azok akik ezt a tévhitet fennen hirdetik ne számítsanak sok jóra.
  Posványt emlegetsz, nézz körül hol dagonyázol, ez bizony régen lejárt, bűnös eszmék mocsara.”
 • 117. apokalipszis 2013. augusztus 20. 21:17
  „Nem olvasom végig az üzeneteket ,nincs lelki erőm hozzá.Írok egy véleményt azt tetszik akinek tetszik vagy nem...
  Ez nem szurkolói megnyilvánulás volt!Arra itt voltak az MLSZ-t szidalmazó kiirások sok stadionba.Hogy ez mi volt? Ha valaki nem nyilváníthatja ki ,hogy mit szeret vagy nem szeret akkor valami éltetésével fogja kifejezni azt.Egy olyan személlyel akinek múltja még nem tisztázott.Mindent úgy se lehet tiltani logika alapján.
  Talán nem a legjobb módszer a holokauszt igazolására annak kötelező elfogadtatása.Talán érvek és ellenérvek ütköztetésével többre menne mindkét fél.De mivel a zsidó,cigány szó kiejtése is lassan antiszemitának számít ez nehéz ügy lesz.Főleg úgy ,hogy némelyeket meg beállítunk a világtörténelem áldozatainak ,valakit meg a főgonosznak.Azért valszeg semmi nem történt ok nélkül a történelemben.Csak az igazság kutatás helyettt jobb valakire ráfogni a bűnös és valakire az áldozat szerepét.Nem lesz ez így jó,mert így mindenki csak agresszíven a saját érdekét fogja képviselni.

  Egy dolognak kéne számítani az itt élő embereknek:Magyarország érdeke ,népcsoportól függetlenül.De ebben a világban már nem olyan könnyű eldönteni ki van velünk és ki van ellenünk.Egy szabadságharcnál sokkal könnyebb volt eldönteni!Most már ezt is elvették tőlünk,hogy tisztán láthassuk mi jó avagy rossz egy nemzetnek.”
 • 116. Pretorianus 2013. augusztus 20. 20:56
  „115. pancser 2013.08.20. 20:14
  Először izraellel, most az izraeliekkel, harmadszorra már a jordánokkal, a perzsákkal, és az egyiptomiakkal, szerinted. :)))
  Már mondtam, csak a fajtáddal. A nem magyar magyar állampolgárokkal, de nem a németekkel,örményekkel,horvátokkal stb! Az az ötszázezer meg ötszázezer szavazatot jelent nektek, semmi mást...Magasról tesztek a nemzetre,csak a hordátok a fontos.Pancser elvtárs, téged nem nehéz a helyedre rakni.Ugyanis soha ki sem mozdultál az érinthetetlenek posványából.További jó kapálózást, érezd remekül továbbra is magad a langymeleg pocsolyádban.”
 • 115. pancser 2013. augusztus 20. 20:14
  „114. Pretorianus 2013.08.20. 19:41
  Célt tévesztettél, remekül érzem magamat, jobban mint te, magyarként.
  500 ezer magyar anyanyelvű külhoni állampolgár, miért csak az izraeliekkel van bajod. megmondom: <moderálva>. Aki katona volt az 500 ezerből az mind felesküdött a haza védelmére, ki itt ki ott, de az a haza nem Magyarország volt! csak meg ne szakadj a válasz miatt.”
 • 114. Pretorianus 2013. augusztus 20. 19:41
  „113. pancser 2013.08.20. 18:59
  Nem, "titeket"/szépen fogalmazol, olyan köves-porosan :)/ nem zavar izrael,mint írod, hála Jehovának, :) messze van. "Titeket" az zavar, hogy mint te, egyeseket érinthetetlenné akartok tenni, közben az álságos életeteket élitek,mindenkit leantiszemitázva, rasszistázva,nácizva, aki nem úgy táncol, ahogy szeretnétek. Veled az élen...Egyébként Magyarországon/máshol sem nagyon/ nagyon helyesen egyetlen katona sem lehet kettős állampolgár.,rossz kádert hívtál fel a rossz válaszért, pancser elvtárs. :)Na, csak küzdjél tovább...és írd az ilyen marhaságokat, mint a kettős szív . :)”
 • 113. pancser 2013. augusztus 20. 18:59
  „112. Pretorianus 2013.08.20. 18:15
  Ilyen alapon egyetlen magyar kettős állampolgár nem juthatna semmilyen döntési helyzetet adó álláshoz a környező országokban. Állítólag 500 ezren vannak akiknek kettős a szívük is, a román szerb, horvát, ukrán hadseregben szolgálnak, tesznek esküt, ugyanakkor itt is.
  Persze titeket csak Izrael zavar, ezért vagytok antiszemiták. Az az ország jó messze van elég a maga baja, több eszük van annál, hogy távolban is keressenek ellenséget, ez csak rátok jellemző a rossz magyarokra, nem elég hogy a közeli nemzeteket is hergelitek a magyarság ellen. Azzal a molinóval meg az egész világot!”
 • 112. Pretorianus 2013. augusztus 20. 18:15
  „111. pancser 2013.08.20. 16:39
  Száztizenegyeske!
  Miből gondolod, hogy bűn lenne arról beszélgetni, hogy a kormányban hány kettős állampolgár van? Többek közt izraeli állampolgársággal is rendelkező magyar állampolgár.Hogyan lehet ilyen komoly funkciót betölteni olyan embernek,aki két államnak is hűséget fogadott? Hová húz az esze, a szíve, ha döntési helyzet van? Ez bizony nemzetbiztonsági kockázat, jól tudják ezt a zsidó államban is, mivel ott tilos a kettős állampolgárság ilyen magas körökben...Lehet rasszistázni, nyilasozni,annyit, ami jól esik,de attól még igazad nem lesz.”
 • 111. pancser 2013. augusztus 20. 16:39
  „109. Túrabakancs 2013.08.20. 15:38
  Minden magyar állampolgár nemzeti érzelmű. de te nem ebben az értelemben használod, magyarul nem utasítod el a rasszizmust. Képes vagy arra, hogy társalogj a kormánytagok származásáról. gondolom így vagy a szobafestővel is meg a boltossal is. A lényeg a lényeg, te messze állsz a Fidesztől, ott a helyed a legionáriusok között, <moderálva>”
 • 110. Pretorianus 2013. augusztus 20. 15:53
  „109. Túrabakancs 2013.08.20. 15:38
  Tökéletesen igazad van! Jó példa erre egy dániel nevezetű egyén, aki pont a mai nap fasisztázta le a magyar kormányt.
  És azt gondolják, mi ehhez a hasonló "gesztusokhoz" tapsolunk...Egyesek meg érinthetetlennek gondolják őket. :) Hát nem zörögne a haraszt, ha nem fújná a szél! Százheteske, lehet elhatárolódni. :)))”
 • 109. Túrabakancs 2013. augusztus 20. 15:38
  „pancser! /107/
  Többször is említettem már itt a fórumon, hogy nem vagyok elkötelezett sem Jobbikos érzelmű,
  sem Fideszes ember. Csak ezt állítják rólam sokan az írásaimat félreértelmezvén. Nemzeti érzelműnek
  tartom magam, tehát azokkal a pártokkal szimpatizálok, akiknél észreveszem ezt a gondolatmenetet.
  Itt van egy friss idézet Kovács Ákostól az énekestől:
  ..."A világot manipulálni kívánó erő ma is jelen van, de erőszak helyett fortéllyal akar igazgatni - mondta a Kossuth Rádiónak az előadóművész..."
  Szerintem te is tudod melyik náció ténykedésére is utal a mondandójában. Tudod azokra, akik folyamatosan
  idehaza és külföldön a magyar embereket, és az országunkat rasszistázzák folyamatosan. Ha ez nem lesz
  majd tapasztalható a részükről, akkor fog megszűnni a kirekesztés, meg a rasszizmus. Ja, hogy miért vádolnak
  minket rasszizmussal? Mert ha visszaveszik tőlük azt az illetékesek amit nem túl legális eszközökkel megszereztek
  előzőleg, hát emiatt. Lásd: "elmúttnyócév" /főleg SZDSZ, de az MSZP is/”
 • 108. Pretorianus 2013. augusztus 20. 15:25
  „http://fn.hir24.hu/itthon/2013/07/18/horthy-szobrot-avat-hende-csaba/
  Im Memoriam Horthy István.
  És nézzük,hogy is reagálnak a 105-ös érintethetetlenjei. :) Egy dániel péter nevezetű egyénről "tollhegyéről" szöktek eme magvas gondolatok...
  "Horthy-szobrot avat ma Siófokon Hende Csaba, ez a <moderálva>. Ez bizony megint egy felháborító és szomorú hír. Nos én meg azt kívánom ennek a Hende nevezetű <moderálva>. Utána pedig avasson szobrot annak is, aki mindezt elkövette. <moderálva>”
 • 107. pancser 2013. augusztus 20. 15:25
  „106. Túrabakancs 2013.08.20. 15:12
  Ha te igazán Fideszes vagy akkor nem magyarázkodsz, pláne nem így. Azt kéne mondanod, hogy a származás firtatása már önmagában rasszizmus, ehhez a Fidesznek semmi köze nincsen. Magyar az aki annak vallja magát. Rasszista az aki ezt kétségbe vonja. Így, ez méltó egy magát fideszesnek mondóhoz.
  Ezek meg elmehetnek Kukutyinba zabot hegyezni, persze ősi árja magyar zabot, ha találnak ilyet!”
 • 106. Túrabakancs 2013. augusztus 20. 15:12
  „Legs!
  Én is arra céloztam, mint amit te írtál nekem. Mit keresnek a Fidesz színeiben?
  Viszont van egy kis bökkenő. Ha nem lenne köztük kettős állampolgár politikus,
  akkor milyen jelzőkkel illetnék a most is rasszizmussal vádolt kormányunkat? Lenne
  nemulass azt hiszem! :) Kell közéjük kisebbségi ember is csak legyen nemzeti érzelmű.
  Létezik ilyen, csak ritka mint a fehér holló. Őket csakis a hatalom meg a pénz vezérli,
  már évezredek óta.
  pancser! /105/
  És amikor a magyar érzelmű embereket meg politikusokat a kisebbségi ellenzék tagjai
  állandóan magyarkodással vádolják azt szabad? Csak kérdezem. Én azt hazaárulásnak
  minősíteném”
 • 105. pancser 2013. augusztus 20. 14:13
  „Aki zsidózik annak nincsen helye úri társaságban. Az úrit gentleman értelmezésben gondoltam.”
 • 104. oxana 2013. augusztus 20. 12:57
  „101. Kukac40

  Mondtam is egy szóval, hogy szeretem a németeket? A 95. hozzászólásra válaszoltam, véleményem szerint. Biztos lehetsz benne, hogy a német bünösöket is ugyanúgy keresték, keresik (ha élnek még) talán még több aktivitással. De nagyon eltávolodtunk attól a ténytöl, hogy ilyesmi nem futballstadionba tartozik. Ha annyira böki a bögyüket, menjenek az utcára. De ahhoz nincs merszük. Részemröl lezártam ezt a témát.”
123 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatos lottó, ötös lottó: íme a számok és a nyeremények

Az ötös lottó és a hatos lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat… Tovább olvasom