Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Immár biztosan jön a Zune

A Microsoft bejelentette: még az idén megjelenik a Zune nevű hordozható kis digitális kép- és zenelejátszóval.
Remények szerint a Zune megszorongatja majd az Apple cég jelenleg piacuraló, annak több mint háromnegyedét birtokló termékét, az iPodot. A Microsoft egy 4 milliárd dollár értékű piacon szeretne labdába rúgni.

Elemzők szerint ha másét nem, de a zenei kiadók, műsorsugárzók szempontjából igen előnyös fejlemény lenne a Microsoft megjelenése az Apple mellett, mivel utóbbi gyakorlatilag árdiktátori szerepben van. Más kérdés, hogy a nevezett termékek a vásárlói tudatban gyakorlatilag összekapcsolódtak az iPod és az iTunes nevekkel, azaz az Apple-t nehéz lesz megszorongatni.

A Zune vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséget is lehetővé tenne az internettel, azaz gazdáinak nem kell majd előbb egy számítógépet igénybe venniük a zenei anyag letöltéséhez. A Microsoft már olyan kiadókkal áll kapcsolatban, mint például az EMI, az Universal Music és televíziós társaságokkal, mint az NBC, a Fox és a CBS, amelyek tartalmat szolgáltatnánk a Zune részére. Azzal, hogy a Microsoft állítólag maga gondoskodna a Zune hardveréről, szoftveréről és mag adná az online szolgáltatást, egy könnyű kezelésű berendezést tudna a vásárlóközönség rendelkezésére bocsátani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön milyen áruházat építene Győrben?

Tovább olvasom